Povežite se s nama

Sport

Dalić nakon visoke pobjede protiv Malte: Dobili smo ono što smo htjeli

Objavljeno:

- dana

Hrvatska nogometna reprezentacija ostvarila je zacrtano, uvjerljiva pobjeda nad Maltom (7:1) donijela je meč-loptu u nedjelju protiv Rusije na ispunjenom Poljudu.

– Čestitke dečkima na pristupu i angažmanu tijekom cijele utakmice, najvažnije je bilo utakmicu protiv Malte shvatiti jako ozbiljno. Tako je i bilo, igrači su dali svoj maksimum, što je rezultiralo uvjerljivom pobjedom. Najvažnija su tri boda, dobili smo ono što smo htjeli, pobjedu protiv Malte i veliku utakmicu u Splitu – istaknuo je Zlatko Dalić, izbornik Vatrenih.

Golijada Vatrenih na Malti prava je uvertira za uzavrelu atmosferu na Poljudu.

– Svi mi živimo za takve utakmice, takva se atmosfera doživi jednom ili dvaput u karijeri. Bez obzira na to što svi naši igrači igraju u velikim klubovima, sasvim drukčije je kad igraju u reprezentaciji. To je ponos, strast, emocija i domoljublje. To je nešto što nema cijenu. Moramo se dobro pripremiti za utakmicu s Rusijom da ne izgorimo u svemu tome. Međutim, utakmice protiv Mađarske i Slovenije pokazale su da igramo još bolje u takvom ozračju. Da Poljud može primiti sto tisuća navijača, vjerujem da bi ih u nedjelju toliko bilo u Splitu – istaknuo je Dalić za HNS.

Sport

3. NL Sjever: Poraz Podravine i remi Varteksa za oproštaj od domaće publike za ovu sezonu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varteksa i Podravine u subotu, 25. svibnja odigrali susrete pretposljednjeg, 26. kola 3. NL Sjever.

Varteks je ugostio Dinamo iz Domašinca te odigrao bez golova.

– S trenerske strane svi komplimenti za naše igrače, samo taj pogodak je nedostajao. Imali smo puno šansi, njihov vratar je radio čuda, čestitam mu na tome. Nadam se da će se ovo negdje vratiti drugdje. Kapa do poda igračima, a idući tjedan idemo u Viroviticu, bez kalkuliranja, na pobjedu, završiti sezonu pobjedom, za što bolju atmosferu za uzvrat kupa – istaknuo je Marko Trojak, pomoćni trener Varteksa.

Podravina je pak ugostila Međimurje te je poražena s 3:1.

Nastavite čitati

Sport

Nogometaši Novog Marofa kolo prije kraja prvaci Elitne ŽNL

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kolo prije kraja nogometaši Novog Marofa postali su prvaci Elitne ŽNL. U pretposljednjem kolu Lige za prvaka pobijedili su Mladost iz Margečana s 2:0 i osvojili naslov.

Poveli su u 65. minuti preko Broza, da bio konačnih 2:0 postavio Puškadija pogotkom u 90. minuti.

Time su Novomarofčani kolo prije kraja zadržali četiri boda prednosti ispred drugoplasiranih Nedeljančana koji su u 4. kolu Lige za prvaka svladali Polet iz Tuhovca s 2:1. Golove za Nedeljanec postigli su Sirovec i Modrić.

U Ligi za ostanak Dubravka-Zagorac u subotu, 25. svibnja svladala je Budućnost sa 6:1. U nedjelju, 26. svibnja na rasporedu je susret između Jalžabeta i cestičkog Poleta.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje