Povežite se s nama

Život i društvo

Sufinanciran školski projekt digitalne vidljivosti Srednje škole Novi Marof

Objavljeno:

- dana

Kako bi se učenicima i široj javnosti što bolje predstavila te informacije o obrazovnom okruženju učinila što dostupnijima, Srednja škola Novi Marof pokrenula je projekt digitalne vidljivosti, a zahvaljujući Varaždinskoj županiji, projekt je i sufinanciran.

– Odlučili smo se za projekt digitalne vidljivosti kako bi virtualna šetnja besprijekorno predstavila naše odgojno-obrazovno okruženje učenicima koji traže kvalitetno obrazovanje u primjerenom ambijentu. Na taj način će naši potencijalni učenici i njihovi roditelji lakše i brže doći do potrebnih informacija te ćemo predstaviti jedinstvenost i suštinu svoje lokacije i prostora. U sklopu projekta odrađeno je i panoramsko snimanje dronom u visokoj rezoluciji koje je implementirano i u virtualnu šetnju – naglasio je ravnatelj SŠ Novi Marof Nikola Žganec.

Projektom je stvorena interaktivna virtualna turneja koja je unaprijeđena u Google rezultatima pretraživanja i na verzijama radne površine i mobilne aplikacije Google Maps. Integracija virtualne šetnje na Google Street View povećat će broj pregleda samog prostora.

Ujedno je obuhvaćena i moderna prezentacija Srednje škole Novi Marof kroz interaktivnu 360˚ panoramu i prezentiranje točnih informacija potencijalnim učenicima i široj javnosti, kao i bolje pozicioniranje na internetskim tražilicama.

Za ovaj je projekt angažirana tvrtka digitalnih medija koja se bavi izradom virtualnih šetnji, a ostvarena je i suradnja s Google certificiranim fotografima.

Život i društvo

FOTO Primalje varaždinske Bolnice svima otvorile svoje radno mjesto te dale važne informacije o dolasku djece na svijet

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Danas je u Općoj bolnici Varaždin bilo vrlo edukativno, posebno za trudnice te buduće majke i očeve.

Naime, povodom Međunarodnog dana primalja, koji se obilježava 5. svibnja, primalje Službe za ginekologiju i opstetriciju Opće bolnice Varaždin pozvale su sve zainteresirane da posjete rodilište te da se upoznaju s njihovim radom.

Odaziv je bio odličan, a to i ne čudi s obzirom da je veza primalje i trudnice izuzetno važna.

Najprije je održano predavanje, a zatim i obilazak rodilište, uključujući i rađaonicu.

Nastavite čitati

Život i društvo

Na hitnoj sjednici varaždinskog Gradskog vijeća prihvaćene ponude za zakup zemljišta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak je održana sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina koja je sazvana po hitnom postupku.

Prema riječima zamjenika gradonačelnika Miroslava Markovića razlog hitnosti je da bi poljoprivrednici koji su dali ponude za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta na području Grada Varaždina mogli na vrijeme krenuti u ovogodišnju sjetvu.

Na sjednici je prisustvovalo 16 vijećnika koji su na kraju većinom glasova izglasali odluku o izboru najpovoljnije ponude za zakup poljoprivrednog zemljišta. Donošenje odluke na Gradskom vijeću je preduvjet za sklapanje ugovora o zakupu i uvođenja zakupaca u posjed.

Javnim natječajem bilo je obuhvaćeno 16 katastarskih čestica koje se daju u zakup na rok od 15 godina i 40 katastarskih čestica koje se daju u zakup na rok od 5 godina.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje