Povežite se s nama

Crna kronika

Kod Ludbrega vozač bicikla napuhao gotovo 2 promila, a još nije bilo ni 16 sati

Objavljeno:

- dana

Tijekom noći sa subote na nedjelju, 15. na 16. siječnja, policijski službenici Policijske uprave varaždinske proveli su operativnu akciju „Alkohol“.

Akcija je provedena u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave međimurske.

Za vrijeme provođenja akcije ukupno je kontrolirano 125 vozača kojom prilikom je utvrđeno 19 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i 16 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša koncentracija alkohola i to 1.97 g/kg, utvrđena je kod 35-godišnjeg vozača osobnog vozila u nedjelju, 16. siječnja, u 0.20 sati u Gornjem Knegincu.

Ali bilo je pijanih vozača koji su nađeni mimo akcije.

U petak, 14. siječnja, oko 21.45 sati u Velikom Bukovcu, policijski su službenici zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 41-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1.39 g/kg. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, isti je priveden u Policijsku postaju Ludbreg i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje.

U subotu, 15. siječnja oko 1.10 sati u mjestu Globočec Ludbreški, policijski su službenici zaustavili osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 0.72 g/kg upravljao 27-godišnjak. Provjerom je utvrđeno da je isti višestruki počinitelj prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, a i s obzirom na sumnju da će nastaviti s činjenjem prekršaja, priveden je u Policijsku postaju Ludbreg i smješten u posebnu prostoriju do otrežnjenja.

Također, 15. siječnja oko 15.45 sati u Globočecu Ludbreškom, policijski službenici su zaustavili bicikl kojim je pod utjecajem alkohola od 1.95 g/kg upravljao 50-godišnjak. Isti je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden u Policijsku postaju Ludbreg i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje.

Crna kronika

Vidovec: evo kako je 32-godišnjak završio autom u potoku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak, 30. travnja, oko 19.30 sati u Vidovcu, na državnoj cesti D-35, ozlijeđen je 32-godišnjak.

On je upravljao osobnim vozilom iz smjera Jurketinca u smjeru Vidovca. Prije ulaska vozilom u lijevi zavoj, suprotno oznakama na kolniku, započeo je pretjecati drugo vozilo, pri čemu brzinu kretanja nije prilagodio osobinama i stanju ceste.

Zbog toga je izgubio nadzor nad upravljačem i u bočnom zanošenju, vozilom sletio udesno van kolnika, preko zelene travnate površine u kanal potoka te prednjim dijelom vozila udario u korito potoka, izvijestila je varaždinska policija.

Pritom je ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici u Varaždinu. Njegove će se ozlijede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Policija traži počinitelja koji je provalio u župni dvor u Natkrižovljanu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

provala lopov krađa
Foto: Ilustracija

U srijedu, 1. svibnja, nepoznati je počinitelj provalio u prostorije župnog dvora u Natkrižovljanu, javila je PU varaždinska.

Tada je iz jedne prostorije lopov otuđio vrećicu s kovanim novcem.

Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja navedenog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje