Povežite se s nama

Sport

Siniša Fučkar: Organizacijski je klub na višem nivou, želimo osvojiti Županijski kup

Objavljeno:

- dana

Trećeligaški klubovi iz Varaždinske županije, Podravina i Varteks započeli su s pripremama za drugi dio sezone.

Prvi trening u novoj godini u Hrašćici odradili su i Bumbari s novim trenerom Zoranom Vukelićem.

– S obzirom na to da je mnogo trenera takvog ili sličnog kalibra iz Varaždinske županije zauzeto, dogovorili smo suradnju sa stručnjakom koji je vodio zagrebačke klubove. Ima mnogo iskustva, miran je, voli raditi i vidjet ćemo hoće li ga igrači moći pratiti – istaknuo je Siniša Fučkar, predsjednik Nogometnoga kluba Varteks.

Od pojačanja zasad su pristigli Ivan Sabljić iz Mladosti iz Ždralova i Dorian Mikičić iz Virovitice. Otišli su Filip Tomašković (Spartak) i Sven Jazbec (Sloboda Varaždin).

– Još smo u pregovorima s dvojicom-trojicom igrača. Imamo mladu ekipu, uz iskusnije Režića i Benka. Vrlo smo zadovoljni kad vidimo da se profilirao netko od naših mladih igrača, to nam je najveća nagrada – ističe Fučkar.

Viši nivo

Trenutno Varteks drži 8. poziciju 3. HNL Sjever, a tim rezultatom nisu zadovoljni čelni ljudi Kluba.

– Odlično smo krenuli, no tada su počele izolacije, zaraze koronavirusom, i to nas je omelo. Cilj je osvojiti Županijski kup, a u Prvenstvu biti što više na ljestvici – otkrio je predsjednik NK Varteks.

U Varteksu trenira oko 300 nogometaša i nogometašica, koje vodi sedam trenera.

Organizacijski je Klub podignut na viši nivo otkad su profesionalno zaposleni Mojca Jan kao tajnica i direktor svih selekcija Marko Trojak. Od infrastrukture nedavno su uređene svlačionice i rekonstruirano je grijanje.

Također, u planu je gradnja tribine na igralištu u Hrašćici i rekonstrukcija travnjaka.

– Naravno, to sve ovisi o Gradu Varaždinu. S njima konstantno razgovaramo i to je u planu. Tada bi Klub imao domaćinski teren jer smo sve svoje domaće utakmice igrali na stadionu Sloboda, a automatski bismo imali uvjete za 2. HNL – zaključio je Fučkar.

Sport

Varteks i Bednja plasirali se u finale Županijskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na Praznik rada odigrani su uzvratni susreti polufinala Županijskog nogometnog kupa. Obje momčadi koje su slavile u prvim susretima pobijedile su i u uzvratima.

Varteks je protiv Ivančice u prvom susretu slavio s 3:1, a u srijedu, 1. svibnja upisao je minimalnu pobjedu. Jedini pogodak bio je djelo Glavice u 90. minuti.

Ulazak u finale potvrdila je i Bednja. Prvi susret u Beletincu završio je pobjedom domaćina 3:0, a u drugom u Nedeljancu gosti su slavili s 4:1. Dva gola u uzvratu za beletinečke nogometaše postigao je Kulji, dok su po pogodak dodali Horvatić i Kareem. Jedini gol za Nedeljanec zabio je Medved.

Tako su Varteks i Bednja izborili finale, a ujedno i pretkolo Hrvatskog nogometnog kupa.

Nastavite čitati

Sport

Varaždinski rukometaši do senzacije protiv Sesveta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometaši Gradskog rukometnog kluba Varaždin 1930 u 9. kolu Lige za prvaka iznenadili su Sesvete koje se bore za 2. mjesto i slavili s 30:29.

Varaždinci su u 12. minuti već bili na velikih 8:3, no gosti su se probudili te sredinom poluvremena već stigli na minus dva (9:7). I nastavili su Sesvećani s dobrom igrom te do kraja prvog dijela stigli ne samo do izjednačenja, nego i minimalne prednosti (14:15). 

Nakon tri minute u drugom dijelu, Sesvećani su bili na tri razlike. I činilo se da polako preuzimaju konce igre u svoje ruke. No, domaćin je imao drugačije planove. Stalno je držao priključak i konačno, pet minuta prije kraja uspio stići do preokreta (28:27). U taktičkom nadmudrivanju, Varaždinci su uspjeli zabiti još dva, a gosti također dva pogotka. Posljednji napad imali su Sesvećani, ali nakon minute predaha promašili su s krila i otvorili priliku domaćinu za veliko slavlje (30:29). 

Marin Šutalo bio je jedan od domaćih junaka s 14 obrana. S osam pogodaka Tin Šestak bio je prvi strijelac pobjednika. 

Bilo je to ujedno i pretposljednje kolo Lige za prvaka, a u zadnjem kolu varaždinski rukometaši gostuju kod Spačve u Vinkovcima.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje