Povežite se s nama

Sport

Veterani Plitvice u polufinalu, seniori iz Gojanca izbacili branitelja naslova

Objavljeno:

- dana

Vidovečki turnir

Iza nas je četvrti vikend na Pan Givova kupu Vidovec 2017., a u subotu, 4. , i nedjelju, 5. veljače, odigrane su utakmice osmine finala u pionirskoj konkurenciji, četvrtfinala kod veterana i juniora te susreti repasaža kod seniora.

Subotnji dan otvorili su pioniri utakmicama osmine finala. Varteks 1 deklasirao je gojanečku Plitvicu 14:1, Trnje je s 5:0 bilo bolje od ekipe Varteks 2, toplička Mladost od Nedeljanca 1 7:0, dok su nogometaši Slobode ŠN s čak 17:0 pobijedili Nedeljanec 2.  Rudar 47 je s 4:1 bio bolji od tuhovečkog Poleta, Sloboda iz Tužnog od Dubravke – Zagorac 6:1, da bi Ivančica svladala Sloboda ŠN 2 4:3.

Uvjerljiv Orač

Kod juniora u četvrtfinalu Orač je bio bolji od Sračinca 7:2, Plitvica iz Gojanca od topličke Mladost 3:1, a Nedeljanec 2 od tuhovečkog Poleta 2:0. U veteranskoj konkurenciju u subotu su odigrane dvije utakmice. Ekipa Telecom – Auto Florijanić pobijedila je s 1:0 ekipu Duge noći 1:0, dok je ekipa Buffet Mladost – Hidromont 5:1 bila bolja od Sloboda iz Tužnog.

Subotnji dan zatvorili su seniori utakmicama repasaža. U susjedskom derbiju Nedeljanec 1 pobijedio je Budućnost 1 4:2 u utakmici punoj preokreta, Sloboda (T) Zelengaj 2 8:2, da bi Rudar 47 izvojevao pobjedu protiv Beretinca rezultatom 4:0.

Izbacili branitelja

Nedjeljni dan otvorili su veterani Rudara 47 i Nedeljanca, a slavili su nogometaši iz Donjeg Ladanja rezultatom 4:1. U osmini finala kod pionira nogometaši Varaždina deklasirali su Budućnost sa 16:3, da bi se u polufinale kod juniora plasirala ekipa Varteks 1 pobijedivši Bednju 2 4:3. Polufinale kod veterana izborila je Plitvica iz Gojanca u napetom dvoboju četvrtfinala protiv Budućnost. Gojančani su pobjedu izvojevali tek nakon penala rezultatom 3:2.

Nedjeljni dan završili su seniori utakmicama u repasažu. Nedeljanec 2 s 1:0 iznenadio je topličku Mladost, tuhovečki Polet deklasirao je Omladinac sa 7:0, Varteks je bio bolji od Trnja 4:2, da bi Plitvica iz Gojanca izbacila dvostruke pobjednike vidovečkog turnira – Budućnost 2. Regularni dio završio je 3:3, a nakon penala bilo je 6:5 za nogometaše iz Gojanca.

Izvor:
Foto: Pan Givova kup

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić prije Hajduka: Publika se vraća na Poljud, idemo guštati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon poraza (1:0) od Dinama, nogometašima Varaždina u nedjelju, 5. svibnja u 17 sati slijedi susret kod Hajduka na Poljudu u sklopu 33. kola SuperSport HNL-a.

Četiri kola prije kraja Hajduk je zacementirani na 3. mjestu, a Varaždinci se bore za 6. poziciju.

– Sada igraju rasterećeno, lepršavo. Nekako kao da im je pao kamen s leđa kad su ispali iz utrke za naslov. No, nama dobra predstava protiv Dinama daje zapravo da se nadamo pozitivnom rezultatu na Poljudu. Također, publika se vraća na Poljud pa ćemo baš guštati – rekao je Nikola Šafarić, trener i sportski direktor Varaždina.

U zadnjem međusobnom susretu Hajduk je slavio s 5:0. Bilo je to u četvrtfinalu Hrvatskog kupa. Imali su Varaždinci u tom susretu više od igre na 0:0 i gađali okvir vrata, no Hajduk je zabijao.

– Utakmica se igra zbog golova, a ne zbog dojma. To nam je i dobra škola te se nadam da smo nešto i naučili – zaključio je Šafarić kojem za utakmicu za Poljudu nedostaju kartonirani Nekić i ozlijeđeni Vukušić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje