Povežite se s nama

Međimurje

Prvoga dana veljače na području Međimurja 323 nova slučaja zaraze COVID-om, preminule su dvije osobe

Ilustracija

Objavljeno:

- dana

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 517 uzoraka, od čega su evidentirana 323 pozitivna nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 62,5% pozitivnih od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavilo se 460 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 3407. Do danas su u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeta 106.472 uzorka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 69 pacijenta pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirano je 11 pacijenata, otpušteno je 8 pacijenta, 6 pacijenata je na invazivnoj respiraciji. Preminule su 2 osobe, ženske osobe stare 71 i 83 godine.

Građani se mogu cijepiti svakim radnim danom svim dostupnim cjepivima od 9 do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije te od 13 do 18 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec. Za cijepljenje nije potrebna prethodna najava.

Prema mjestu prebivališta u periodu od 24. 1. 2022. do 30. 1. 2022. godine, 1 018 je ukupno oboljelih na području grada Čakovca, 234 na području grada Mursko Središće, 339 na području grada Preloga, 95 na području općine Belica, 12 na području općine Dekanovec, 40 na području općine Domašinec, 32 na području općine Donja Dubrava, 137 općine Donji Kraljevec, 23 općine Donji Vidovec, 52 općine Goričan, 37 općine Gornji Mihaljevec, 62 općine Kotoriba, 115 općine Mala Subotica, 287 općine Nedelišće, 69 općine Orehovica, 107 općine Podturen, 72 općine Pribislavec, 99 općine Selnica, 106 općine Strahoninec, 87 općine Sveta Marija, 187 općine Sveti Juraj na Bregu, 112 općine Sveti Martin na Muri, 119 općine Šenkovec, 58 općine Štrigova i 70 općine Vratišinec.

Međimurje

Obavijest o početku priključenja na kanalizaciju u Goričanu – faza 1. prvi dio

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Goričan obavijestila je da su Međimurske vode d.o.o. Čakovec započeti postupak za priključenje objekata na javni sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda u Goričanu za fazu 1- prvi dio, u skladu s važećim Općim uvjetima isporuke vodnih usluga Međimurskih voda d.o.o. od 28.12.2020. godine.

Od utorka, 19.03.2024. godine (ovisno o vremenu) su u Goričanu predstavnici Međimurskih voda d.o.o. obilaskom domaćinstva i prikupljali potrebne podatke i vršiti izradu skice budućeg priključka za objekte, a za potrebe sklapanja ugovora o priključenju na sustav javne odvodnje i korištenju usluga javne odvodnje i pročišćavanja.

Kada s predstavnikom Međimurskih voda građani dogovore položaj budućeg priključka na javni sustav odvodnje i dostavite potrebne podatke kopiju katastarskog plana i kopiju građevinske dozvole (ili izvatka iz gruntovnice) za nekretninu, a za određene korisnike gdje postoje usklađeni podaci iz katastra i gruntovnice, Međimurske vode d.o.o. su već pribavile potrebnu dokumentaciju).

Sklapanje ugovora o priključenju na javnu odvodnju održano je 13.05.2024. (ponedjeljak) u prostorijama društvenog doma Goričan, u razdoblju od 12 do 18 sati. Izvedba radova i priključak je besplatan za domaćinstva, dok će radove spajanja od kuće do priključka dogovarati i angažirati domaćinstva o svom trošku.

Za sklapanje ugovora potrebna je osobna iskaznica i OIB vlasnika nekretnine odnosno budućeg korisnika javne kanalizacije.

Nastavite čitati

Međimurje

Ekipa OŠ Podturen u polufinalu natjecanja “Pametna pitanja za pametne glave”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ekipa OŠ Podturen u sastavu Dora Blažon, Iva Jalušić i Juraj Tot koju vodi vjeroučitelj Alen Sambolec plasirala se u polufinale natjecanja HKR-a “Pametna pitanja za pametne glave”.

U prvom susretu trećeg kola ova je ekipa poražena od ekipe OŠ Klanjec 11:17. U drugom susretu ekipa OŠ Podturen pobijedila je ekipu OŠ N. Hribara iz Velike Gorice 19:17.

U ponedjeljak, 6. svibnja, ekipa OŠ N. Hribara doživjela i drugi poraz, ovoga puta od ekipe OŠ Klanjec. Tako je ekipa OŠ Podturen zauzela drugo mjesto u svojoj skupini i plasirala se u polufinale.

Želimo im puno uspjeha u polufinalu i plasman u finale koji se održava u Zagrebu u studiju HKR-a.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje