Povežite se s nama

Foto i video

FOTO Počeo 58. Međimurski fašnik: gradonačelnica Čakovca predala ključeve grada maškarama

Objavljeno:

- dana

Fašnik je u Čakovcu počeo tradicionalnom predajom ključeva gradske vlasti u ruke maškara. Gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini s djecom je sudjelovala u šarenom i veselom mimohodu gradskim ulicama te im na pozornici na Trgu Republike predala ključeve grada. Od tog trenutka maske su i službeno preuzele vlast i vladaju Čakovcem tijekom čitavog vikenda.

– Neizmjerno sam ponosna kada vidim ovoliko djece i nasmijanih lica na okupu. Ona mi pokazuju smjer, pokazuju za koga svaki dan radimo, zbog koga stvaramo. Djeca su središte naših promišljanja kakav Čakovec treba biti, jer ono što radimo, želimo da bude za dobrobit onih koji će za nekoliko desetljeća živjeti i raditi u Čakovcu.

Veselim se vašim nastupima, nama odraslima ste najbolja inspiracija, a vaši osmijesi, bezbrižnost i sreća pokazatelj da sve što radimo ima smisao, stoga predajem ključeve grada u sigurne ruke – poručila je tom prigodom čakovečka gradonačelnica te zahvalila svima na odazivu, posebno roditeljima, bakama i djedovima, odgojiteljima, svim dječjim vrtićima i udrugama, mnogobrojnim sudionicima i posjetiteljima maškara, kao i djelatnicima TZ-a grada Čakovca koji su ih sve okupili.

Najrazigranija povorka dječjih maškara prošla je središtem grada, a u njoj se pod maskama maštovitih likova našla rijeka djevojčica i dječaka. U pomno osmišljenim maskama, u koje su ugradili svoje ideje i trud uz pomoć svojih odgajatelja i roditeljima, nastupima na pozornici predstavili su se na čakovečkom trgu. Sve maske redom pokazale su maštovitost, trud i kreativnost čakovečkih mališana.

Spomenimo kako je nakon prošlogodišnje stanke ponovo uspješno organiziran Međimurski fašnik, u organizaciji Turističke zajednice grada Čakovca. Međimurski fašnik u Čakovcu, promocijom tradicije našeg kraja, predstavlja jedan od najvećih kulturno-tradicijskih događaja sjeverozapadne Hrvatske.

Dio je međimurske kulturne baštine sa snažno izraženom tradicijskom komponentom, gdje se posebna važnost pridaje tradicijskim maskama.

Tako su svoju kreativnost u subotu u jutarnjim satima pokazala djeca vrtićkih skupina, a nedjelja je rezervirana za Tradicijski fašnik s početkom u 15 sati.

Foto i video

FOTO Gužve kod Arene Varaždin već traju, a razlog je glazba Aleksandre Prijović

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Aleksandra Prijović danima puni dvorane diljem Hrvatske, pa i šire.

Varaždin nije iznimka jer se danas u Areni Varaždin održava prvi od njezina tri koncerta u ovom gradu.

Koncert počinje u 20 sati, ali gužve kod varaždinske Arene počele su već oko 19 sati. Publika uglavnom mlađe dobi željna je poslušati popularnu pjevačicu i njezine hitove.

Provjerite tko je sve krenuo na prvi koncert.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Uoči Dana planeta Zemlje održana Zelena čistka u Maruševcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U organizaciji Općine Maruševec i Osnovne škole Gustav Krklec Maruševec, a uoči Dana planeta Zemlje, održana je eko-akcija Zelena čistka.

Cilj akcije bio je iz prirode ukloniti nepropisno odbačen otpad te time istaknuti važnost odgovornog postupanja s otpadom i utjecati na svijest djece i građana jer je briga o okolišu dnevni zadatak svakog pojedinca.

U akciji su sudjelovali učenici Osnovne škole Gustav Krklec Maruševec, članovi grupe mladih planinara koji su zajedno s voditeljicom Brankicom Vrbanec i ravnateljem škole Tomislavom Vincekom obišli i očistili okoliš oko triju škola na području Općine Maruševec, kao i prostor oko prometnica.

Zelenoj čistki organiziranoj u sklopu programa obilježavanja Dana Općine Maruševec priključio se i načelnik Mario Klapša. Neodgovorno odbačen otpad kojeg su mladi aktivisti pronašli u prirodi na nekoliko lokacija zbrinut je u Reciklažnom dvorištu Općine Maruševec kojega su učenici sa svojim voditeljima uz pomoć djelatnika Reciklažnog dvorišta i razvrstali.

U Reciklažnom dvorištu Općine Maruševec koje je sagrađeno i pušteno u rad 2022. godine građani mogu bez naknade dostaviti različite vrste opada, od baterija i žarulja do manjih količina građevinskog otpada, svakog ponedjeljka i četvrtka od 10 do 16 sati, kao i prve subote u mjesecu od 8 do 12 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje