Povežite se s nama

Sport

Članica TK Marathon 95 Jasmina Ilijaš osvojila 3. mjesto na Splitskom maratonu

FOTO: Dinko Dažulić

Objavljeno:

- dana

Varaždinski trkači i trkačice, članovi Trkačkog kluba „Marathon 95“, u nedjelju, 27. veljače, nastupili su na 22. Splitskom maratonu i polumaratonu, uz više od 2000 sudionika iz 42 zemlje svijeta,  koji je održan pod veoma neugodnim vremenskim uvjetima uz buru i hladno vrijeme.

Unatoč tome, Varaždinci su imali uspješan nastup. U maratonskoj utrci sudjelovale su dvije žene i šest muškaraca, a na upola kraćoj dionici dvije žene i sedam muškaraca.

Daleko najveći uspjeh ostvarila je Jasmina Ilijaš, koja je u maratonskoj utrci u ukupnom poretku s rezultatom 2:58:50 osvojila 3. mjesto, a ujedno je bila i najbrža od svih hrvatskih predstavnica.

Utrku je uspješno završila i Lidija Vrbanić koja je osvojila ukupno 74. mjesto kod žena.

Od muškaraca najbrži član „Marathona 95“ bio je Goran Pongračić koji je osvojio i 2. mjesto u svojoj starosnoj kategoriji. Mladen Fijok i Ivan Šantek istrčali su uspješno svoj prvi maraton. Još su u maratonu nastupili Mario Pongračić, Saša Moslavac i Miroslav Zebec.

Ništa manje uspješni bili su i polumaratonke i polumaratonci, koji su po nepovoljnim vremenskim uvjetima istrčali utrku prema trenutačnim mogućnostima i formi.

U ženskoj konkurenciji varaždinski su klub zastupale Danijela Kaniški i Jadranka Težački, a u muškoj, prema redoslijedu ulaska u cilj, Anđelko Kušćer, Andrija Barbir, Branko Levanić, Darko Težački, Matija Kovačević, Mladen Stecević i Davor Đurinić.

Sport

3. NL Sjever: Poraz Podravine i remi Varteksa za oproštaj od domaće publike za ovu sezonu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varteksa i Podravine u subotu, 25. svibnja odigrali susrete pretposljednjeg, 26. kola 3. NL Sjever.

Varteks je ugostio Dinamo iz Domašinca te odigrao bez golova.

– S trenerske strane svi komplimenti za naše igrače, samo taj pogodak je nedostajao. Imali smo puno šansi, njihov vratar je radio čuda, čestitam mu na tome. Nadam se da će se ovo negdje vratiti drugdje. Kapa do poda igračima, a idući tjedan idemo u Viroviticu, bez kalkuliranja, na pobjedu, završiti sezonu pobjedom, za što bolju atmosferu za uzvrat kupa – istaknuo je Marko Trojak, pomoćni trener Varteksa.

Podravina je pak ugostila Međimurje te je poražena s 3:1.

Nastavite čitati

Sport

Nogometaši Novog Marofa kolo prije kraja prvaci Elitne ŽNL

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kolo prije kraja nogometaši Novog Marofa postali su prvaci Elitne ŽNL. U pretposljednjem kolu Lige za prvaka pobijedili su Mladost iz Margečana s 2:0 i osvojili naslov.

Poveli su u 65. minuti preko Broza, da bio konačnih 2:0 postavio Puškadija pogotkom u 90. minuti.

Time su Novomarofčani kolo prije kraja zadržali četiri boda prednosti ispred drugoplasiranih Nedeljančana koji su u 4. kolu Lige za prvaka svladali Polet iz Tuhovca s 2:1. Golove za Nedeljanec postigli su Sirovec i Modrić.

U Ligi za ostanak Dubravka-Zagorac u subotu, 25. svibnja svladala je Budućnost sa 6:1. U nedjelju, 26. svibnja na rasporedu je susret između Jalžabeta i cestičkog Poleta.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje