Povežite se s nama

Sport

Mladi Vatreni odigrali bez golova s Austrijom u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Hrvatska U-21 reprezentacija u Varaždinu je u petak, 25. ožujka, odigrala kvalifikacijski susret za nastup na Europskom prvenstvu 2023. Završilo je 0:0.

Kao što je i rekao prije susreta najavljivao izbornik Igor Bišćana, tako je bilo. Austrijska reprezentacija zbilja je kvalitetan sastav.

Kapetan je Romano Schmid, standardni prvotimac Wedera koji se s momčadi iz Bremena bori za ulazak u Bundesligu, a tu i potentni veznjaci Patrick Wimmer, standardni veznjak njemačkog bundesligaša Ariminije te Bernhard Zimmermann, standardni igrač austrijskog Wolfsbergera.

U napadu je Adamu, napadač Red Bulla iz Salzburga koji je za aktualnog prvaka Austrije ove sezone upisao 22 nastupa i postigao pet golova.

U prvom dijelu Austrijanci nisu dozvolili hrvatskim mladim reprezentativcima da se razmašu. Bili su vrlo agresivni u duelima, a išlo im je na ruku što je sudac Manfredas Lukjancukas dozvolio je nešto čvršću igru.

Posebno su oštri bili prema Antoniju Marinu, kojeg su četiri puta u 20. minuta vrlo čvrsto faulirali.

Jasno se vidjela Bišćanova ideja da sustavom 3-5-2 pokuša preko bokova probiti Austrijance, no oni su dobro držali pozicije i nisu dozvolili da im se ozbiljnije ugroze gol.

Kakvo su prvo poluvrijeme gledali najbolje govori podatak da su Bišćanovi izabranici samo jednom ugrozili austrijskog vratara Niklasa Hedla. Nakon ubacivanja Marina glavom je mlako pucao Josip Šutalo.

Austrijanci su u određenim periodima prvog dijela dominirali, no također nisu ozbiljnije zaprijetili.

Jedinu polupriliku imali su u smiraj prvog dijela kada je napadač Red Bull Salzburga Adamu pobjegao i dao povratnu loptu, no hrvatska obrana je ostala koncentrirana.

U drugom dijelu ništa se nije promijenilo. Ipak, Bišćanovi izabranici malo su živnuli. U 68. minuti najbolja prilika na susretu. Šimić je prenio loptu za Vuškovića koji se našao u protivničkom kaznenom prostoru, no njegov udarac u korner je odbio austrijski golman Hedl.  

U 81. minuti Bišćanovi izabranici su bili blizu gola. Ante Palaversa s 15 metara uzdrmao gredu. Minuta kasnije Hrvatska je ostala s desetoricom na terenu jer je Kačevenda zbog drugog žutog kartona morao prije vremena na tuširanje.

Na kraju je ostalo 0:0.

Tako su Bišćanovi izabranici ostali malo dužni varaždinskoj publici koja je u solidnom broju ispunila zapadnu tribinu stadiona Varteksa.

Idući kvalifikacijski susret Bišćanovi izabranici igraju u utorak, 29. ožujka, u 18 sati ponovno u Varaždinu. Protivnik je Finska.

Sport

Dabrovi skupo prodali kožu protiv favoriziranog Nexea

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: RK Nexe

Vrlo dobar otpor pružili su rukometaši Gradskog rukometnog kluba Varaždin 1930 protiv našičkog Nexea, koji je na kraju slavio u Graberju s rezultatom 33:29.

Gosti su vodili otpočetka do kraja utakmice. Nexe je otvorilo utakmicu s dva pogotka, a upravo je s razlikom od dva do tri pogotka održavalo razmak od domaćina prvih 15 minuta. U drugih 15 minuta prvog dijela, Našičani su polako povećavali svoju prednost pa je tako prvi dio nedjeljnog dvoboja završen s 18:13 za goste.

Drugi dio utakmice otvoren je igrom pogodak za pogodak, a nakon toga Varaždinci dvaput pogađaju dva pogotka u nizu i u 42. minuti dolaze na dva pogotka razlike. Iako se Varaždin ozbiljno približio svojim gostima, oni su u posljednjih desetak minuta uspjeli povećati svoju razliku i mirno privesti utakmicu kraj. Najbolji u pobjedničkoj ekipi bio je Krešimir Kozina s osam pogodaka. Kod Varaždina 1930 najefikasniji Matej Tači koji je sedam puta bio precizan.

Nastavite čitati

Sport

FOTO Varaždinski polumaraton pravo je sportsko druženje tijekom prekrasne nedjelje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Lijepa, sunčana nedjelja u Varažadinu je u znaku trčanja i 30. JOMA Varaždinskog polumaraton. Radi se o jubilarnom i vrlo popularnom natjecanju.

Organizator TK Marathon 95 i ove je godine okupio oko 600 natjecatelja; velik broj djece, rekreativaca, ali i registriranih trkača. Trakači su stigli iz 11 zemalja i s čak tri kontinenta – iz Austrije, Bosne, Hrvatske, Italije, Mađarske, Slovenije, Norveške, Indije, Meksika i Velike Britanije.

Glavna utrka počela je u 9 sati, a pripremljene su i dodatne utrke za djecu i rekreativce.

Donismo djelić atmosfere.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje