Povežite se s nama

Međimurje

Međimurska zaklada solidarnosti „Katruža“ dodijelila 21 pomoć u iznosu od 62.740 kuna

Objavljeno:

- dana

Međimurska zaklada solidarnosti „Katruža“ održala je 204. sjednicu na kojoj je dodijeljena 21 pomoć u iznosu od 62.740 kuna. 

Podnositeljima zahtjeva, djeci iz Dekanovca, Goričana, Štrukovca i Goričana, dodijeljena je pomoć svakom u iznosu od 3200 kuna, djeci iz Selnice, Čakovca, Svetog Marina na Muri, Novog Sela na Dravi, Svetog Urbana i Čakovca po 3330 kuna, djetetu iz Čakovca 3220 kuna, djeci iz Brezja i Čakovca po 3120 kuna za razne defektološko-rehabilitacijske tretmane, a djeci iz Draškovca i Savske Vesi za fizioterapijski program svakome u iznosu od 3300 kuna.

Djeci iz Pribislavca i Svete Marije te podnositeljici zahtjeva iz Okruglog Vrha dodijeljeno je svakome po 3300 kuna za terapijsko jahanje. 

Podnositeljici zahtjeva iz Orehovice dodijeljeno je 1400, podnositeljici zahtjeva iz Donjeg Vidovca 1400 kuna, a podnositelju zahtjeva iz Orehovice 1200 kuna za kupnju lijekova. 

– Zahvaljujemo svim članovima podupirateljima i donatorima te svima koji na bilo koji način pomažu rad Zaklade. Bez pomoći dobrih ljudi, dragih Međimurki i Međimuraca, Zaklada ne bi mogla pružiti pomoć onima kojima je to najpotrebnije, bolesnima s područja Međimurske županije – poručili su iz „Katruže“.

Zaklada „Katruža“ lani je održala ukupno devet sjednica na kojima su dodijeljene 102 pomoći za 95 podnositelja, od toga za 71 dijete u ukupnom iznosu od 333.986,23 kune. U studenome i prosincu održane su dvije sjednice na kojima je dodijeljena 21 pomoć u iznosu od 55.110 kuna.

Međimurje

Besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u ponedjeljak u Maloj Subotici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 29. travnja, od 8 sati u prostorijama Podružnice umirovljenika Mala Subotica (bivši matični ured) organizira se besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera.

Osim toga građani će moći doznati više informacija o šećernoj bolesti te dobiti korisne savjete.

Ovu akciju organizira Podružnica umirovljenika Mala Subotica.

Nastavite čitati

Međimurje

Stiže novi parket u sportsku dvoranu u Murskom Središću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo turizma i sporta krajem prosinca prošle godine objavilo je Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini na koji je Grad Mursko Središće prijavio projekt „Rekonstrukcija sportske dvorane u Murskom Središću – zamjena sportskog poda“

U srijedu, 24. travnja, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak prisustvovao je potpisivanju i uručivanju Ugovora za spomenuti projekt u vrijednosti od 136.419,00 eura.

Sportska dvorana u Murskom Središću će tako uskoro dobiti novi sportski pod, a uskoro će se potpisati i ugovor u vrijednosti od 883.501,39 eura za kompletnu energetsku obnovu sportske dvorane – novi krov, fasada, prozori, rasvjeta, solari, toplinske pumpe…

Time će sportska dvorana svakako postati atraktivnije mjesto za sportske događaje, treniranje i natjecanja, a također će se time u idućim desetljećima osigurati funkcionalnost sportske dvorane i neće biti potrebe za nekim većim investicijskim ulaganjima.

Obzirom što je iz ova dva javna poziva Gradu Mursko Središće dodijeljeno više od milijun eura značajno se rasterećuje gradski proračun. Uz Grad Mursko Središće više jedinica lokalne samouprave iz Međimurske županije dobilo je sredstva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje