Povežite se s nama

Crna kronika

U Varaždinu ukrao dva bicikla i jaknu pa ide u zatvor na sedam mjeseci

FOTO: ilustracija

Objavljeno:

- dana

Danijel K. (20) nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Varaždinu proglašen je krivim zbog krađa.

Prvu krađu počinio je 3. lipnja 2020. godine. Zajedno s još dvije nepoznate osobe u Optujskoj ulici otuđio je dva bicikla ukupne vrijednosti 3500 kuna.

Potom je 16. ožujka prošle godine ušao u trgovinu u Zagrebačkoj ulici, na sebe stavio crnu kožnu jaknu veličine 6XL i pokušao izaći iz trgovine. Djelatnik trgovine ga je pokušao spriječiti u krađi, no ovaj ga je odgurnuo i pobjegao. Pritom je trgovac lakše ozlijeđen.

Na sud je priznao krivicu i rekao da mu je žao, te da isto neće ponoviti. Istaknuo da je to učinio zbog teške financijske situacije jer živi s nezaposlenom izvanbračnom suprugom s kojom ima malo dijete.

Priznao je imovinsko-pravne zahtjeve oštećenih te da će im štetu podmiriti čim bude mogao.

Sud ga je osudio na kaznu zatvora od godinu dana i četiri mjeseca. Potom je sud izrekao djelomičnu uvjetnu osudu. U zatvor će tako na sedam mjeseci, a preostalih devet mjeseci ima uvjetnu presudu. Odnosno ne smije u tri godine počiniti novo kazneno djelo.

Crna kronika

Uzeo crnu boju i ljepljivu traku pa u Ludbregu preinačio brojeve i slova na registraciji auta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: MUP/Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 26. travnja 2024., podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina starog 43 godine zbog počinjenog kaznenog djela krivotvorenja isprave iz Kaznenog zakona.

– Optužnicom se okrivljenog 43-godišnjaka tereti da je početkom 2023. godine u Ludbregu, koristeći crnu boju i ljepljivu traku, na originalnim automobilskim registarskim pločicama preinačio brojeve i slova te takve preinačene registarske pločice montirao na svoj osobni automobil kojim se koristio za vožnju – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Crna kronika

U Varaždinu 84-godišnjak pao s bicikla i ozlijedio se

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak, 2. svibnja, oko 13.15 sati u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 84-godišnjak.

On je upravljao biciklom u smjeru Turčina te je u jednom trenutku izgubio ravnotežu i pao s bicikla na kolnik. Pritom je ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, javila je varaždinska policija.

Njegove će se ozlijede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje