Povežite se s nama

Međimurje

Aktivan plesni, pjevački i pletački vikend članova KUU „Seljačka sloga“ Nedelišće

Foto: Terca Art

Objavljeno:

- dana

Mali i veliki članovi Kulturno umjetničke udruge „Seljačka sloga“ Nedelišće su nakon dugo vremena imali aktivan plesni, pjevački i pletački vikend. Gotovo sve sekcije Sloge su nastupile na različitim manifestacijama.

Oni najmlađi, folkloraši Sloge svojim su plesnim nastupom otvorili prvi Festival cekara u Nedelišću koji se održao u prostorijama Vatrogasnog doma. Ovo im je bio prvi nastup nakon gotovo dvije godine i to tek poslije nekoliko mjeseci treniranja i uvježbavanja nove koreografije. Najmlađe folkloraše i mlade nade Sloge vodi Ivana Hajdinjak, a nastupili su u pratnji voditelja tamburaške sekcije Miroslava Novaka. Na Festivalu cekara su se predstavile i vrijedne cekerašice Sloge koje su zainteresiranim posjetiteljima pokazale umijeće izrade cekara, a nosile su i popularnu odjeću od komušine po kojoj su Slogaši prepoznatljivi ne samo u Međimurju već i diljem Hrvatske.

Nastup je upisala i vokalna skupina KUU „Seljačka sloga“ Nedelišće koja se predstavila na prvoj ovogodišnjoj predsmotri Međimurske popevke održanoj u novom Domu kulture u Štrigovi. Pjevače je za nastup uvježbao i pripremio Miroslav Novak.

Sve sekcije KUU „Seljačka sloga“ Nedelišće trenutno aktivno treniraju i uvježbavaju nove koreografije i glumačke predstave da bi se predstavili na nadolazećim festivalima. Prvi od njih bit će Festival hrvatskih kazališnih amatera. Na smotrama izvornog i koreografiranog predstavit će se članovi velikog folklora Sloge, a kasnije ove godine slijedi i nastup malih folkloraša na Smotri dječjeg folklora te organizacija cjelovečernjeg koncerta povodom 85. obljetnice djelovanja KUU „Seljačka sloga“ Nedelišće.

– Svi zainteresirani za pjesmu i ples, međimursku kulturu te njegovanje i popularizaciju naše bogate kulturne baštine mogu se priključiti svim sekcijama KUU „Seljačka sloga“ Nedelišće. Dovoljno je nazvati na broj 099 / 510 3187 (Jasna Hajdinjak). Postanite i vi čuvari međimurske kulturne baštine! – poručuju iz „Seljačke sloge“ Nedelišće.

Međimurje

Besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u ponedjeljak u Maloj Subotici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 29. travnja, od 8 sati u prostorijama Podružnice umirovljenika Mala Subotica (bivši matični ured) organizira se besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera.

Osim toga građani će moći doznati više informacija o šećernoj bolesti te dobiti korisne savjete.

Ovu akciju organizira Podružnica umirovljenika Mala Subotica.

Nastavite čitati

Međimurje

Stiže novi parket u sportsku dvoranu u Murskom Središću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo turizma i sporta krajem prosinca prošle godine objavilo je Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini na koji je Grad Mursko Središće prijavio projekt „Rekonstrukcija sportske dvorane u Murskom Središću – zamjena sportskog poda“

U srijedu, 24. travnja, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak prisustvovao je potpisivanju i uručivanju Ugovora za spomenuti projekt u vrijednosti od 136.419,00 eura.

Sportska dvorana u Murskom Središću će tako uskoro dobiti novi sportski pod, a uskoro će se potpisati i ugovor u vrijednosti od 883.501,39 eura za kompletnu energetsku obnovu sportske dvorane – novi krov, fasada, prozori, rasvjeta, solari, toplinske pumpe…

Time će sportska dvorana svakako postati atraktivnije mjesto za sportske događaje, treniranje i natjecanja, a također će se time u idućim desetljećima osigurati funkcionalnost sportske dvorane i neće biti potrebe za nekim većim investicijskim ulaganjima.

Obzirom što je iz ova dva javna poziva Gradu Mursko Središće dodijeljeno više od milijun eura značajno se rasterećuje gradski proračun. Uz Grad Mursko Središće više jedinica lokalne samouprave iz Međimurske županije dobilo je sredstva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje