Povežite se s nama

Sport

Treća uzastopna pobjeda KK Vindija

Objavljeno:

- dana

KOŠARKA

– Kada sam  preuzeo  Vindiju, moja  filozofija je bila igrati najbolje što se može u tom trenutku, probat dobiti svaku utakmicu, i tražit  igru po kojoj bi bili prepoznatljivi, izjavio je trener KK Vindija Dražen Cesar. –  Moja momčad mora biti poštena i odana, a siguran sam da će navijači to prepoznati. Bitno je da oni budu zadovoljni, a što se tiče igre moramo biti agresivni, brzi i pametni.

Iz utakmice u utakmicu rastemo, igramo sve bolje, linije su sve povezanije, zabijamo u prosjeku preko 85 koševa a primamo samo 63 koša a imamo samo 17 godina u prosjeku. U samo dva mjeseca rada vidi se itekako rukopis trenera Cesara, ali moramo biti svjesni da ta mladost će imati  oscilacija od lošeg do odličnog. Danas smo prezentirali sve gore navedeno, prezentirali smo napadačku obranu pritisak na njihovoj polovici , puno presijecanja i lagani koševi. Odlično otvaranje utakmice u oba smjera što je i iskusnu ekipu Grafičara pomalo iznenadilo i samim time ostavilo bez rješenja a mi smo to obilato koristili i dobili ¼ sa +19. Samim time usmjeren je bio i daljnji tijek utakmice, Reakcije s klupe u 2/4 nije bila na visini , dodatne energije nismo imali dopustili smo im neke lagane koševe i otvorene šuteve, dok smo u napadu igrali bez ideje i to je rezultiralo da se vrate i na poluvrijeme odlazimo sa samo +8. U nastavaku izdigli smo se, pokazali naše pravo lice, naše dobro lice, igrali smo hrabro  i na krilima Svatija (19) i Bađuna (30) rješavamo utakmicu sa +16. Danas je opet bilo lijepo vidjeti tu lepršavu mladost koja doslovce „gine“ na parketu  jedan za drugoga , nema izgubljene lopte a sve to na tribinama prate i bodre njihovi najmiliji.

Nakon tri uzastopne pobjede, za vikend dolazi najbolja ekipa i višestruki osvajač C lige Globetka, ljepše pozivnice nema, dodao je Cesar.

 

Izvor:
Foto:

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić prije Hajduka: Publika se vraća na Poljud, idemo guštati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon poraza (1:0) od Dinama, nogometašima Varaždina u nedjelju, 5. svibnja u 17 sati slijedi susret kod Hajduka na Poljudu u sklopu 33. kola SuperSport HNL-a.

Četiri kola prije kraja Hajduk je zacementirani na 3. mjestu, a Varaždinci se bore za 6. poziciju.

– Sada igraju rasterećeno, lepršavo. Nekako kao da im je pao kamen s leđa kad su ispali iz utrke za naslov. No, nama dobra predstava protiv Dinama daje zapravo da se nadamo pozitivnom rezultatu na Poljudu. Također, publika se vraća na Poljud pa ćemo baš guštati – rekao je Nikola Šafarić, trener i sportski direktor Varaždina.

U zadnjem međusobnom susretu Hajduk je slavio s 5:0. Bilo je to u četvrtfinalu Hrvatskog kupa. Imali su Varaždinci u tom susretu više od igre na 0:0 i gađali okvir vrata, no Hajduk je zabijao.

– Utakmica se igra zbog golova, a ne zbog dojma. To nam je i dobra škola te se nadam da smo nešto i naučili – zaključio je Šafarić kojem za utakmicu za Poljudu nedostaju kartonirani Nekić i ozlijeđeni Vukušić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje