Povežite se s nama

Sport

Varaždinski gimnastičar Mateo Žugec osigurao nastup na Europskom prvenstvu u Münchenu!

FOTO: Hrvatski gimnastički savez

Objavljeno:

- dana

Varaždinac Mateo Žugec izborio je mjesto u hrvatskoj seniorskoj reprezentaciji za Europsko prvenstvo koje je u kolovozu na rasporedu u Münchenu.

Član varaždinske GK Vindije oba dana kvalifikacija za EP koje su održane u osječkom Centru Sokol imao je najbolju vježbu na konju s hvataljkama.

Prvo je slavio s ocjenom 13.733, a onda dan kasnije sa 13.666. Kako je drugi dan bio i kvalifikacijski za Svjetski kup u Varni (26-29. svibnja) te 2. kolo CRO-GYM lige, Žugec je imao trostruki uspjeh. Pobijedio je u CRO-GYM ligi, ali i izborio B normu za Varnu, baš kao i Liam Rabić (ZTD Hrvatski sokol), dok je s također B normom prva rezerva za Varnu Marko Sambolec (GK MZ Macan).

Hrvatsku će na Europskom prvenstvu za mušku sportsku gimnastiku predstavljati seniori Tin Srbić (ZTD Hrvatski sokol) na preči, Filip Ude (GK MZ Macan), Robert Seligman (GD Osijek-Žito) i Mateo Žugec (GK Vindija) na konju s hvataljkama te Aurel Benović (GD Osijek-Žito) na tlu i preskoku.

Dodajmo da je Vindijaš Teo Bartolec pobijedio je u 2. kolu juniorske CRO-GYM lige i potvrdio normu za Europsko juniorsko prvenstvo kojemu je München domaćin od 18. do 21. kolovoza.

Mladi reprezentativac GK Vindija bio je najbolji na natjecanju u osječkom Centru Sokol slaveći sa 12.833 na tlu. Drugi je na istoj spravi bio Niko Nevešćanin iz GK Salto Zadar (12.233), a treći njegov klupski kolega Tomislav Pavić na konju s hvataljkama (11.866).Nakon dva održana kola u vodstvu je Nevešćanin sa 40 bodova, slijedi ga Bartolec sa 34, dok je Marko Kenđel iz GK Petrinje trenutno treći sa 30 bodova.

Poznato je i da će mušku juniorsku reprezentaciju za EP u Münchenu činiti Teo Bartolec i Vito Nušak iz GK Vindije te Marko Kenđel iz GK Petrinje.

Sport

Enes Garibović srebrni na jednom od najjačih međunarodnih turnira u Europi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Budimpešti se održao jedan od najjačih međunarodnih karate turnira u Europi, Budapest Open. Natjecanje je okupilo 2100 natjecatelja iz 42 države svijeta.

Za Karate klub Varaždin nastupio je reprezentativac Hrvatske, Enes Garibović. Na premijernom nastupu u drugoj težinskoj kategoriji, u kategoriji borbe seniori +84 kg nakon prvog slobodnog kola, pobjede u drugom kolu nad predstavnikom Latvije rezultatom 3:0, pobjede u trećem kolu nad predstavnikom Nizozemske 2:0 te pobjede u polufinalu nad predstavnikom Češke rezultatom 9:0 plasirao se u finale. U finalu je izgubio od predstavnika Ukajine rezultatom 3:1, te time osvaja srebrno odličje.

Na natjecanju s njim je bio i vodio ga trener Karate kluba Varaždin, Esad Garibović.

Dobra provjera forme i dobar uvod u nastavak karate sezone natjecanja. Sljedeća, 2025. godina, bit će vrlo izazovna za člana Karate kluba Varaždin. Naime, sljedeće godine je Europsko prvenstvo u svibnju u Armeniji, te Svjetsko prvenstvo u Egiptu krajem studenog.

Nastavite čitati

Sport

Dabrovi skupo prodali kožu protiv favoriziranog Nexea

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: RK Nexe

Vrlo dobar otpor pružili su rukometaši Gradskog rukometnog kluba Varaždin 1930 protiv našičkog Nexea, koji je na kraju slavio u Graberju s rezultatom 33:29.

Gosti su vodili otpočetka do kraja utakmice. Nexe je otvorilo utakmicu s dva pogotka, a upravo je s razlikom od dva do tri pogotka održavalo razmak od domaćina prvih 15 minuta. U drugih 15 minuta prvog dijela, Našičani su polako povećavali svoju prednost pa je tako prvi dio nedjeljnog dvoboja završen s 18:13 za goste.

Drugi dio utakmice otvoren je igrom pogodak za pogodak, a nakon toga Varaždinci dvaput pogađaju dva pogotka u nizu i u 42. minuti dolaze na dva pogotka razlike. Iako se Varaždin ozbiljno približio svojim gostima, oni su u posljednjih desetak minuta uspjeli povećati svoju razliku i mirno privesti utakmicu kraj. Najbolji u pobjedničkoj ekipi bio je Krešimir Kozina s osam pogodaka. Kod Varaždina 1930 najefikasniji Matej Tači koji je sedam puta bio precizan.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje