Povežite se s nama

Sport

Mateo Žugec osvojio turnir u Novom Sadu

Objavljeno:

- dana

GIMNASTIKA

Proteklog vikenda, gimnastičari GK Vindije, natjecali su na jakom međunarodnom turniru,u Novom Sadu, gdje su odradili odličan posao,u konkurenciji četrnaest nacija Europe i svijeta.

– Kako smo imali natjecatelje u svim starosnim kategorijama,uz pojedinačne kvalifikacije, uspjeli smo osvojit trofej,kao treća ekipa turnira, iza Bugarske i Srbije, što je ogroman uspjeh,budući da smo se kao klub borili, protiv nacionalnih timova, rekao je Emil Šanjek glavni trener GK Vindija.
 

U pojedinačnom plasmanu, Teo Bartolec je pobijedio na dan kvalifikacija,te je završio na prvom mjestu,no sutradan u finalu,na žalost pao je na leđa u izvedbi elementa twist ,na parteru,te se morao oprostiti od medalje. Njegov klupski kolega,Vito Nušak, uspio se plasirati u finale, no u finalu ,je ponestalo snage u elementima izdržljivosti,te je tako sa velikim odbitkom,također propustio medalju u finalu. Noa Matušin , u jakoj juniorskoj konkurenciji, uspio je odlično odraditi kombinacije,sa maksimalno minimalnim odbicima, no na žalost sustav natjecanja je takav,da budući da se našao u finalu sa još dvojicom hrvata, a dozvoljeno je samo dvoje finalista po naciji,Noa je morao prepustiti svoje mjesto,pripadniku neke druge nacije.

Mateo Žugec, već standardno najdominantniji konjaš svih natjecanja, ovog puta uspio je odraditi svoju vježbu u cijelosti,i u dan kvalifikacija i na dan finala, kao prvi , te potvrdio sa bodom i pola prednosti, ono što su i laici gimnastike, iz gledališta, sami mogli zaključiti.

– Ovim, u protekloj sezoni najbitniji turnirom, zaključujemo jednu radnu sportsku sezonu, punu povreda i prilagođavanja, sa velikim zadovoljstvom, budući da su ukoliko ne uzmemo u obzir EP Bern i povreda ,kao i pad Žugeca, svi zadani ciljevi ispunjeni ,te Vindija raste, a kada uskoro napokon završimo novi gimnastički centar u centru grada, napokon će momci imat adekvatne uvjete,koje zaslužuju,te ćemo im omogućiti napredak, kao i svoj varaždinskoj djeci, dodao je Šanjek.

Izvor:
Foto:

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić prije Hajduka: Publika se vraća na Poljud, idemo guštati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon poraza (1:0) od Dinama, nogometašima Varaždina u nedjelju, 5. svibnja u 17 sati slijedi susret kod Hajduka na Poljudu u sklopu 33. kola SuperSport HNL-a.

Četiri kola prije kraja Hajduk je zacementirani na 3. mjestu, a Varaždinci se bore za 6. poziciju.

– Sada igraju rasterećeno, lepršavo. Nekako kao da im je pao kamen s leđa kad su ispali iz utrke za naslov. No, nama dobra predstava protiv Dinama daje zapravo da se nadamo pozitivnom rezultatu na Poljudu. Također, publika se vraća na Poljud pa ćemo baš guštati – rekao je Nikola Šafarić, trener i sportski direktor Varaždina.

U zadnjem međusobnom susretu Hajduk je slavio s 5:0. Bilo je to u četvrtfinalu Hrvatskog kupa. Imali su Varaždinci u tom susretu više od igre na 0:0 i gađali okvir vrata, no Hajduk je zabijao.

– Utakmica se igra zbog golova, a ne zbog dojma. To nam je i dobra škola te se nadam da smo nešto i naučili – zaključio je Šafarić kojem za utakmicu za Poljudu nedostaju kartonirani Nekić i ozlijeđeni Vukušić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje