Povežite se s nama

Sport

Juniori KK Vindija najbolji u Varaždinskoj županiji

Objavljeno:

- dana

KOŠARKA

Juniori KK Vindije bili su uvjerljivi protiv vršnjaka iz KK Grafičar u C ligi 69:52 (24:13, 17:14, 8:13, 20:8). Bio je to razlog za razgovor s trenerom Draženom Cesarom o protekloj godini i planovima za nastavak sezone.

– Bolji kraj godine  i polu-sezone nismo mogli ni sanjati, siguran plasman na F4, dobre igre tokom godine, napredak igrača, dobra atmosfera , lijepo popunjene tribine i na to se još naslonila  uvjerljiva i uvijek slatka pobjeda protiv Grafičara. U samo dva mjeseca odradili 40 treninga, odigrali 17 službenih utakmica a u nepunih 18 sati juniori Vindije odigrali dvije utakmice, pa sam se pribojavao da  emocionalno i fizički  ne budemo previše prazni. Ovaj ritam je i za profesionalni klub težak i naporan.

Utakmica nam nije bila bitna rezultatski, budući sa smo se i prije te utakmice plasirali na F4 ali nam je bila bitna zbog same atmosfere i zadržavanja pozitivnog ritma .  Htjeli smo odigrati hrabru utakmicu, međutim odigrali smo tri četvrtine briljantne utakmice. U prvih 20 minuta energetski smo  mnogo bolje stajali na terenu, uostalom imali smo i 7 skokova u napadu, bili smo brži i na svakoj lopti prvi i našli smo način na koji gosti nisu imali rješenja a to je bila je zonska obrana. Rizik nam se isplatio bez obzira na njihovih zabijenih 6 trica ali smo period od 5 minuta dobre, agresivne i pokretljive zonske obrane bili bez primljenog koša. Kada se tome pridoda i agresivna obrana čovjeka,sa samo primljenih 27 koševa u dvadeset minuta, + 14 bio je čak i premalen rezultat u odnosu na prikazano. Neshvaćen napadački pad u 3 četvrtini, donesene krive odluke,brzoplete odluke, samim time sistem se urušio i dozvolili im da nam se približe na samo 4 razlike. Zadnja četvrtina je bila apsolutno nezaboravna  zbog energije i načina kako smo odigrali tih 10 minuta koje smo dobili 20:8 i s obzirom na atmosferu u dvorani. Ali morate biti svjesni da ih ne možete svih 40 minuta napadati na isti način, promaše se neki šutevi, igrači postanu umorniji.

Ukupno 30 skokova od čega 12 napadačkih govori o dominaciji pod oba obruča, 7 skokova  na očigled nevidljivog Cesarca ali nevjerovatno korisnog igrača. Napadački izvrstan Vojkovič 24, Hrustanović 11 i Mak 12, Kos 9 i Kovačić 4.

Nakon 7 odigranih utakmica sa šest pobjeda i samo jednim porazom /Međimurje/, zadržan vrh i u ovom trenutku smo pokazali da smo trenutno najbolji juniori u VŽ županiji, pobijeđeni  / Ivanec +14/ i Grafičar +17/.

Uspjeh je time veći što prije par mjeseci nismo uopće znali koji će igrači  igrati, što će se igrati,  i još kad se doda da jedino naši juniori ne igraju A2 ligu, dok juniori navedenih klubova već uvelike igraju i participiraju u A2 ligi. Voljni moment im je na vrlo visokoj razini te uz gore navedeni podatak odrađenih treninga i utakmica, mogu samo reći da sam vrlo ponosan na te dobre, skromne i ponizne dečke.

Nakon ove utakmice dao sam igračima slobodno 8 dana da se maksimalno posvete najvažnijoj stvari školi, da se odmore i zažele košarke, dodao je Cesar.

Nastavak treninga je 27.12. i traje do 31.12. a u 2017. godini se kreće  04,01. kada će se trenirati i dva puta dnevno.

 

 

Izvor:
Foto:

Sport

Varaždinski Lumeni osvojili 3. mjesto u paklenoj konkurenciji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Proteklog vikenda u Brezovici pored Zagreba održalo se AllStar Trophy, najprestižnije nogometno natjecanje u ovom dijelu Europe u kategoriji U-9, na kojem su uz inozemne klubove nastupile i momčadi iz vrha prvoligaškog hrvatskog nogometa poput Dinama, Hajduka, Osijeka.

Među najboljim klubovima nastupila je i Nogometna Akademija Lumen iz Varaždina koja je na natjecanje stigla uz pozivnicu organizatora.

Iako su kako kaže direktor akademije Jelenski na taj turnir upali kao Baby Lasagna i na mala vrata, sa najprestižnijeg nogometnog natjecanja u ovom dijelu Europe, u Varaždin vratili su se na sva zvona.

Do samog polufinala stigli su bez poraza. U glavnom dijelu turnira nizali su pobjede protiv klubova koji se bore u najvišem rangu hrvatskog nogometa. Pobjeđivali su redom Rudeš 3:2, Osijek 1:0 te njima poznatu ekipu Mladost Ždralovi 3:0.

U osmini finala čekao ih je poznati suparnik Varaždin kojeg su savladali rezultatom 3:1, da bi u četvrtfinalu pobjedu izborili nakon izvođenja udaraca s bijele točke protiv još jednog prvoligaša HNK Gorica 1:1 (1:0). U polufinalu ih je čekao NK Sesvete od kojeg su nakon neriješenog rezultata u regularnom dijelu utakmice nespretno izgubili izvođenjem udaraca s bijele točke 0:0 (3:4). U susretu za 3. mjesto čekao ih je prošlogodišnji finalist FK Partizan iz Beograda kojeg su nakon uzbudljive utakmice pobijedili izvođenjem udaraca s bijele točke 0:0 (3:2).

Nastavite čitati

Sport

Berba medalja kajakaša Varteksa na domaćem natjecanju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kajak kanu klub održao je Kup mladih Varaždin i Otvoreno seniorsko prvenstvo Varaždina u kajak slalomu kod mostova na rijeci Dravi na kojem je nastupilo je 45 natjecatelja iz Hrvatske i BiH.

U ženskoj konkurenciji polaznika škole kajaka Dina Stanković bila je 2., a Lucija Plantak 3. U kajaku jednosjedu kod polaznika škole kajaka Borna Valjak plasirao se na 2. mjesto.

U kategoriji mlađih kadeta u kajaku Andrija Novak bio je 2. Kod starijih kadetkinja u kajaku pobijedila je Hana Valjak, a Leona Habek bila je druga. Najbolji kod starijih kadeta bio je Marin Bjeliš, drugi je bio Neo Vugrek, treći Domagoj Cerovečki, Domagoj Kracik 4., a Viktor Žmegač plasirao se na 5. mjesto. Kod juniora u kajaku Matija Novak plasirao se na 5. mjesto.

Na seniorskoj utrci u kajaku pobijedio je Nikola Novosel, a Damian Kukec bio je drugi. Održana je i utrka veterana u kanu jednosjedu gdje se Danijel Mijatović plasirao na 3. mjesto, Robert Rauš bio je 4., a Ervin Mijatović na 5. mjestu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje