Povežite se s nama

Crna kronika

Za silovanje djece dobio sedam godina zatvora, varaždinski DORH podnio žalbu

Objavljeno:

- dana

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 15. lipnja 2022., podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu kojom je 40-godišnjak osuđen na sedam godina zatvora zbog silovanja djece.

-Proglašen je krivim zbog počinjenih kaznenih djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od petnaest godina iz čl. 158. st. 5. u vezi st. 1. Kaznenog zakona, spolne zlouporabe djeteta mlađeg od petnaest godina iz čl. 158. st. 2. KZ-a te silovanja iz članka 153. stavka 2. u vezi st. 1. KZ-a i osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od sedam godina – stoji u obrazloženju varaždinskog DORH-a.

Okrivljenik je proglašen krivim što je počinio citirana kaznena djela 2016. i 2020. godine na području Varaždinske županije na štetu dvoje djece (2002. i 2004.).

Državno odvjetništvo smatra kako je izrečena jedinstvena kazna zatvora preblaga i neadekvatna težini počinjenih kaznenih djela i nizu otegotnih okolnosti koje je sud utvrdio za optuženika. Predloženo je da se optuženiku izreknu pojedinačne kazne zatvora i jedinstvena kazna zatvora u bitno duljem trajanju.

Crna kronika

Uzeo crnu boju i ljepljivu traku pa u Ludbregu preinačio brojeve i slova na registraciji auta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: MUP/Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 26. travnja 2024., podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina starog 43 godine zbog počinjenog kaznenog djela krivotvorenja isprave iz Kaznenog zakona.

– Optužnicom se okrivljenog 43-godišnjaka tereti da je početkom 2023. godine u Ludbregu, koristeći crnu boju i ljepljivu traku, na originalnim automobilskim registarskim pločicama preinačio brojeve i slova te takve preinačene registarske pločice montirao na svoj osobni automobil kojim se koristio za vožnju – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Crna kronika

U Varaždinu 84-godišnjak pao s bicikla i ozlijedio se

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak, 2. svibnja, oko 13.15 sati u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 84-godišnjak.

On je upravljao biciklom u smjeru Turčina te je u jednom trenutku izgubio ravnotežu i pao s bicikla na kolnik. Pritom je ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, javila je varaždinska policija.

Njegove će se ozlijede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje