Povežite se s nama

Sport

Hrvatska disc golf reprezentacija nakon osvajanja 14. mjesta na prvenstvu svijeta: Povukle su nas žene

Objavljeno:

- dana

Hrvatska disc golf reprezentacija osvojila je odlično 14. mjesto na Svjetskom ekipnom disc golf prvenstvu koje se od 17. do 21. kolovoza igralo u Varaždinu.

Na Prvenstvu je sudjelovalo rekordnih 25 zemalja s više od 250 igrača i igračica. Glavni cilj hrvatske reprezentacije bio je da prođe prvu fazu natjecanja i uđe u “Top 16” zemalja – što je i ostvarila.

Zemlje su bile podijeljene u skupine prema svjetskom rankingu. Hrvatska je u skupini imala jaki SAD, Mađarsku, Švicarsku, Kolumbiju te Austriju – koja je pobijedila prošle godine na Europskom ekipnom disc golf prvenstvu.

Uz navedene zemlje u Varaždinu su se natjecale i sljedeće reprezentacije – Australija, Češka, Estonija, Finska, Francuska, Irska, Italija, Kanada, Latvija, Litva, Nizozemska, Njemačka, Portugal, Slovačka, Slovenija, Srbija, Španjolska, Ukrajina i Velika Britanija.

Natjecanje u prvoj fazi bilo je koncipirano da sve reprezentacije igraju mečeve jedna s drugom, a one četiri koje osvoje najviše bodove idu u drugi krug ili Top 16. Hrvatska je s osvojenih 16 bodova bila 4. u skupini, ispred Mađarske i Švicarske.

Ponos i veselje

– U svim mečevima pružili smo odličan otpor i vrlo dobru igru, a posebno bih istaknuo ženski dio naše reprezentacije bez čijih bodova bi prolazak u Top 16 bio manje vjerojatan. Isto tako, žene su nastavile briljirati i u razigravanju te su nam donijele ukupno više od 50 posto bodova – rekao nam je Tomislav Gorički, kapetan hrvatske reprezentacije i predsjednik Hrvatskog flying disc golf saveza.

Dodao je kako su hrvatski igrači i igračice iza sebe ostavili neke timove koji imaju puno bolje uvjete za treniranje, dužu tradiciju sporta pa time i bolje i rangirane igračice i igrače.

“Osjećaj ponosa i veselja što imamo priliku bili domaćini tako velikog prvenstva donosio je posebnu energiju, ali i dodatni teret reprezentaciji za ostvarivanje dobrog rezultata. Ipak, osvajanjem 14. mjesta ostvarili smo najbolji plasman s obzirom na broj i kvalitetu reprezentacija na natjecanju i to je nešto na što uistinu možemo biti ponosni”, zaključio je Gorički.

Nakon ulaska u Top 16, Hrvatska je imala priliku boriti se i za viša mjesta u poretku, no tu se suočila s Australijom – jednom od jačih reprezentacija na svijetu – te je razigravala s Kolumbijom i Litvom i na kraju završila kao odlična 14. u svijetu.

Spomenimo kako je hrvatsku reprezentaciju činilo 11 igrača i igračica i to pet iz Disc golf kluba Varaždin (Nino Đurak, Danica Pajtak, Aleksandar Bato Sudžuković, Radule Raško Mikić i Aleksandar Aki Vucković), četvero iz zagrebačkog Flying disc kluba Zagreb (Ana Gorički, Ira Molnar Gorički, Tomislav Gorički i Mario Mesarić) te igrač iz još jednog zagrebačkog kluba Agram (Marko Marčec).

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić prije Hajduka: Publika se vraća na Poljud, idemo guštati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon poraza (1:0) od Dinama, nogometašima Varaždina u nedjelju, 5. svibnja u 17 sati slijedi susret kod Hajduka na Poljudu u sklopu 33. kola SuperSport HNL-a.

Četiri kola prije kraja Hajduk je zacementirani na 3. mjestu, a Varaždinci se bore za 6. poziciju.

– Sada igraju rasterećeno, lepršavo. Nekako kao da im je pao kamen s leđa kad su ispali iz utrke za naslov. No, nama dobra predstava protiv Dinama daje zapravo da se nadamo pozitivnom rezultatu na Poljudu. Također, publika se vraća na Poljud pa ćemo baš guštati – rekao je Nikola Šafarić, trener i sportski direktor Varaždina.

U zadnjem međusobnom susretu Hajduk je slavio s 5:0. Bilo je to u četvrtfinalu Hrvatskog kupa. Imali su Varaždinci u tom susretu više od igre na 0:0 i gađali okvir vrata, no Hajduk je zabijao.

– Utakmica se igra zbog golova, a ne zbog dojma. To nam je i dobra škola te se nadam da smo nešto i naučili – zaključio je Šafarić kojem za utakmicu za Poljudu nedostaju kartonirani Nekić i ozlijeđeni Vukušić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje