Povežite se s nama

Crna kronika

Županijski sud u Varaždinu iz istražnog zatvora pustio vozača koji je usmrtio dječaka u Štefancu

Objavljeno:

- dana

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 8. rujna, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina starog 44 godine zbog počinjenog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Pijani vozač (44) BMW-a izazvao nesreću u Štefancu u kojoj je smrtno stradalo dijete

– Okrivljenog 44-godišnjaka tereti se da je 10. lipnja 2022. u mjestu Štefanec, upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od najmanje 0,9 promila alkohola u organizmu, te da je vozio brzinom većom od 90 km/h na dijelu ceste s ograničenjem brzine na 60 km/h. Tereti ga se da je, neposredno ispred raskrižja, na mjestu gdje je pretjecanje zabranjeno, počeo pretjecati dva vozila od kojih je prvo vozilo u raskrižju počelo skretati ulijevo, zbog čega je došlo do sudara tih vozila, a potom je njegovo vozilo odbačeno prema naprijed i na nogostupu udarilo u dvojicu pješaka (rođenih 2009. i 2010.). Uslijed udara vozila i odbacivanja na prometni znak, 12-godišnjak je zadobio teške ozljede od kojih je odmah preminuo, dok su 13-godišnjak i 46-godišnji suputnik u okrivljenikovom vozilu zadobili teške ozljede – objavio je DORH.

Okrivljenik se nalazio u istražnom zatvoru, a u optužnici je predloženo da se istražni zatvor produlji zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela. Vijeće Županijskog suda u Varaždinu nije prihvatilo taj prijedlog već je okrivljenika pustilo na slobodu uz određivanje mjere opreza oduzimanja vozačke dozvole. Državno odvjetništvo će podnijeti žalbu protiv takve odluke suda i zatražiti određivanje istražnog zatvora.

Crna kronika

Uzeo crnu boju i ljepljivu traku pa u Ludbregu preinačio brojeve i slova na registraciji auta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: MUP/Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 26. travnja 2024., podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina starog 43 godine zbog počinjenog kaznenog djela krivotvorenja isprave iz Kaznenog zakona.

– Optužnicom se okrivljenog 43-godišnjaka tereti da je početkom 2023. godine u Ludbregu, koristeći crnu boju i ljepljivu traku, na originalnim automobilskim registarskim pločicama preinačio brojeve i slova te takve preinačene registarske pločice montirao na svoj osobni automobil kojim se koristio za vožnju – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Crna kronika

U Varaždinu 84-godišnjak pao s bicikla i ozlijedio se

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak, 2. svibnja, oko 13.15 sati u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 84-godišnjak.

On je upravljao biciklom u smjeru Turčina te je u jednom trenutku izgubio ravnotežu i pao s bicikla na kolnik. Pritom je ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, javila je varaždinska policija.

Njegove će se ozlijede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje