Povežite se s nama

Sport

FOTO Potpisan ugovor Zajednice i HNS-a za događaj par excellence u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

EURO U VARAŽDINU

U prostorijama Županijskog nogometnog saveza danas je između Hrvatskog nogometnog saveza i Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina potpisan ugovor o organizaciji Europskog U-17 prvenstva.

Naime, na stadionu Varteksa koji će zasjati u novom ruhu za europsku smotru odigrat će se utakmice četvrtfinala, polufinala i finala Eura, koje će se odigrati od 3. do 19. svibnja u Hrvatskoj.

– U trenucima kada infrastruktura nije bila u najboljem stanju, UEFA je vjerovala da ćemo organizirati Euro. Imali smo mogućnost odabrati mjesta u kojima će se igrati pa je Varaždin naš odabir i ponosni smo da sa Zajednicom potpisujemo dokument koji finalizira naše dosadašnje dogovore – rekao je izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović.

Buđenje nogometa u Varaždinu

Naime, uz tri utakmice Eura, 31. svibnja odigrat će se utakmica finala Hrvatskog kupa. Tome je i doprinijelo buđenje nogometa u Varaždinu.

– Drago nam je da je HNS prepoznao naše rezultate. Nogomet se u Varaždinu podigao na višu razinu ove sezone i uređenje stadiona dobro će nam doći u budućnosti. Bit će to događaj par excellence u Varaždinu. Stići će oko 5.000 stranaca u grad i ne znam kada smo posljednji put imali sličan događaj u Varaždinu – rekao je Stjepan Cvek, predsjednik Nogometnog kluba Varaždin koji drži vodeću poziciju u 3. HNL Istok.

Iz Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina zahvalili su se HNS na sredstvima. Riječ je o svoti od oko milijun kuna. Radovi se odnose na adaptaciju travnjaka, uređenje svlačionica, uređenje unutarnjih prostorija, reklamnih panoa na istočnoj tribini, novog semafora, adaptaciju tribina i instalaciju video nadzora.

– Ovo je jedan od najvećih događaja u Varaždinu ove godine. Stav Izvršnog odbora Zajednice prema stadionu, koji se godinama nije uređivao, bio je takav da bi krenuli u njegovu rekonstrukciju, ali bez vaše pomoći ne bi ga mogli urediti na ovoj razini, što je sigurno velika stvar za grad i varaždinski nogomet – objasnio je Runac  predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Varaždina Alen Runac.

Savezu je zahvalio i predsjednik Županijskog nogometnog saveza Varaždin Nenad Horvatić dodao da će to dati zamah NK Varaždinu u pohodu na 2. HNL.

– Naša je želja i da u svibnju proslavimo ulazak NK Varaždina u Drugu ligu, čime bi dobili nositelja kvalitete u županiji – zaključio je predsjednik varaždinskog ŽNS-a Nenad Horvatić.

 

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Sport

Šafarić prije Hajduka: Publika se vraća na Poljud, idemo guštati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon poraza (1:0) od Dinama, nogometašima Varaždina u nedjelju, 5. svibnja u 17 sati slijedi susret kod Hajduka na Poljudu u sklopu 33. kola SuperSport HNL-a.

Četiri kola prije kraja Hajduk je zacementirani na 3. mjestu, a Varaždinci se bore za 6. poziciju.

– Sada igraju rasterećeno, lepršavo. Nekako kao da im je pao kamen s leđa kad su ispali iz utrke za naslov. No, nama dobra predstava protiv Dinama daje zapravo da se nadamo pozitivnom rezultatu na Poljudu. Također, publika se vraća na Poljud pa ćemo baš guštati – rekao je Nikola Šafarić, trener i sportski direktor Varaždina.

U zadnjem međusobnom susretu Hajduk je slavio s 5:0. Bilo je to u četvrtfinalu Hrvatskog kupa. Imali su Varaždinci u tom susretu više od igre na 0:0 i gađali okvir vrata, no Hajduk je zabijao.

– Utakmica se igra zbog golova, a ne zbog dojma. To nam je i dobra škola te se nadam da smo nešto i naučili – zaključio je Šafarić kojem za utakmicu za Poljudu nedostaju kartonirani Nekić i ozlijeđeni Vukušić.

Nastavite čitati

Sport

Prije 20 godina napustio nas je Božidar Kanoti, legenda, rekorder i šampion varaždinskog sporta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Piše: Marin Čubrić

Na današnji dan prije 20 godina napustio nas je Božidar “Boško” Kanoti, istinska sportska legenda ovih prostora.

Božidar “Boško” Kanoti bio jedan od najboljih varaždinskih, hrvatskih i najboljih tenisača na prostoru cijele bivše Jugoslavije, rođen je 15. veljače 1952. godine u Varaždinu i već kao dječak najavljivao je blistavu tenisku karijeru. Bio je peterostruki državni prvak u mlađim kategorijama bivše Jugoslavije. Odigrao je niz odličnih mečeva i u starijim uzrasnim kategorijama, a pogotovo za TK Varteks za koji je godinama nastupao. Bio je učitelj tjelesne kulture i svestran sportaš koji se također bavio rukometom i košarkom, iako je njegova najveća ljubav bila tenis u kojemu je ostavio i najdublji trag.

– Boško je imao tri stvari izvanserijske. Njegov dominantni forhend koji je bio preteča današnjeg forhenda jer se u ono vrijeme igralo više sa kontinentalnim zahvatom, a on je imao top spin s kojim je dominirao na terenu. Druga stvar je njegova pokretljivost i lakoća promjena pravca, danas to zovemo agilnost. I treća stvar je bila samopouzdanje, danas to zovemo psihološka priprema. Imao je toliko tog samopouzdanje nikad nije prerastalo u aroganciju i on je na terenu dao 110 posto od sebe – rekao je Marijan Dugandžić, njegov dugogodišnji prijatelj i teniski suvremenik.

Kanoti je bio dio generacije odličnih i vrhunskih sportaša te državnih prvaka koji su proizašli iz Varteksovog naselja, a čak se i među njima isticao.

– Boško Kanoti je izdanak jednog izvorišta sportaša, a to je bilo Varteksovo naselje. Nije bilo kuće u tom naselju u kojoj nije netko bio sportaš. To je bilo slojevito bavljenje sportom. Klinci su se bavili tenisom, dječaci do 15-16 godina su se bavili nogometom, a iznad 25 godina su se bavili kuglanjem. Zvonko Vupora koji je igrao desnog beka za Varteks je u simultanki pobijedio Roberta Fischera u šahu, a taj valjda u 200 simultanki nije izgubio ni jednu partiju. Vidite što je to bilo Varteksovo naselje – rekao je cijenjeni g. Krunoslav Kruljac, varaždinski pisac i novinar.

  1. godine Kanoti je zaigrao u mađarskoj teniskoj ligi kao igrač Nagykanisze. Iako mu je tenis uvijebio broj jedan Boško Kanoti volio je i košarku, a posebno uspješan bio je kao rukometaš.

Naime, igrajući za varaždinske klubove Mladost i Vamu bio je uvijek među najistaknutijima, a na utakmici između Mladosti i ludbreške Podravine (1971.) postigao je čak 54 pogotka, što je i danas ne samo varaždinski, već i hrvatski rukometni rekord.”

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje