Povežite se s nama

Međimurje

Zaposleno 350 novih radnika, a prosječna plaća 4.956 kuna

Objavljeno:

- dana

RAST I RAZVOJ

Iz metaloprerađivačke industrije su prošli tjedan stigle dobre vijesti: prosječna neto plaća u tom sektoru u Međimurskoj županiji je prošle godine porasla na 4.956 kuna, što je 4,7 posto više u odnosu na prethodnu godinu.

– Rezultati poslovanja ukazuju na tendenciju rasta u svim segmenta, a najviše veseli porast plaća, što je jedan od glavnih motiva ostanka radne snage na ovom području. Zadovoljan sam što moji kolege metalci brinu o Međimurju, povećavaju plaće i zapošljavanju nove radnike – istaknuo je Đuro Horvat, predsjednik Strukovne grupe metaloprerađivačke industrije HGK – Županijske komore Čakovec.

Investirano oko 148 milijuna kuna, čak 17,6 % više nego lani

Članovi Strukovne grupe su na sjednici predstavili rezultate poslovanja za 2015. godinu te istaknuli da u 2017. očekuju još bolje rezultate. Silverije Petriš iz Županijske komore Čakovec je napomenuo da su na dobrom putu da se dostigne hrvatska prosječna plaća u preradi metala, odnosno proizvodnji metalskih konstrukcija, strojeva i uređaja koja iznosi 5.222 kune.

To potvrđuju podaci o rastu ukupnih prihoda i rashoda u metaloprerađivačkoj branši u odnosu na prošlu godinu. Investiralo se oko 148 milijuna kuna u novu dugotrajnu imovinu, što je čak 17,6 posto više nego lani, a usporedno s tim zapošljavali su se novi radnici.

– Iako smo prema posljednjim podacima zaposlili 350 novih radnika, potrebni su nam inženjeri, mladi visokoobrazovani stručnjaci kako bi zajedno stvarali proizvode dodane vrijednosti – rekao je Horvat. Inicijativa da se na Međimurskom veleučilištu uvede smjer strojarstva već postoji, izvijestio je međimurski dožupan Zoran Vidović, dok je ravnatelj Tehničke škole Čakovec Dražen Blažeka napomenuo je da su jedina strukovna škola koja je uspjela osigurati novi razred CNC operatera, ali i povećati upisne kvote za ona zanimanja za kojima je tržište ukazalo potrebu.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje