Povežite se s nama

Sport

Nogometaši amateri iz Varaždinske županije u Međimurju mogu zaraditi do 50 tisuća kuna po sezoni

Objavljeno:

- dana

Loptanje preko Drave

Dobro je poznato da mnogi nogometaši amateri iz varaždinskog kraja nogomet igraju u austrijskim i slovenskim niželigašima, no također sve  ih više u posljednje vrijeme igra na području Međimurskog nogometnog saveza.

Riječ je o njih tridesetak igrača koji za svoje usluge mogu zaraditi mnogo više nego što je to slučaj u klubovima iz Varaždinskog nogometnog saveza.

U Varaždinskoj županiji neke ozbilnije novce dobivaju nogometaši trećeligaša Varaždina, pa i četvrtoligaša Varteksa, kao i igrači jesenskog prvaka 1.ŽNL Bednje.

U preostalim klubovima, igračima se daju skromne naknade za putne troškove, a negdje ni to. Igraju zbog nogometa i dobrog društva. 

Lijepi novci

U tom slučaju, nogometaši koji nešto vrijede odlaze u Međimursku županiju gdje si svojim nastupima mogu dobro nadopuniti kućni budžet.

– Ovisi o igraču i o klubu. Kako i gdje se dogovorite, možete po sezoni zaraditi i do 50.000 kuna – rekao je nam je Dino Jambres, vratar Poleta iz Sv. Martina na Muri koji trenutno drži drugu poziciju Međužupanijske lige. S njim u klubu igra još jedan nogometaš iz našeg kraja, a riječ je o Alenu Hercegu.

Ono što je drugačije u odnosu na klubove iz Varaždinske županije nije samo financijska situiranost klubova.

– Međimurski klubovi imaju više sponzora, no što se dogovorite to i ispune. To vrlo često nije slučaj s klubovima u našoj županiji – istaknuo je Dražen Kapeš koji je već četiri sezone igrač Jedinstva iz Novog Sela na Dravi. S njim također igra i Marko Bosilj, bivši igrač Bednje i Varteksa.

Jambres pak ističe da u njegovom klubu vlada nevjerojatna sinergija između igrača, uprave i navijača.

– Ljudi će vam pomoći i više nego što je potrebno. Kad su radne akcije skupi se nas šezdesetak i tu nema greške. Sve radimo zajedno od radnih akcija pa do zabava – dodao je Jambres koji se kao i Kapeš ne misli vraćati na područje Varaždinskog nogometnog saveza.

– U Novom Selu sam kao kod kuće, ne mislim se vraćati ponovno u lige iz Varaždinske županije – zaključio je bivši igrač Varteksa, varaždinske Slobode i Nedeljanca.

Istaknimo još da u svim međimurskim ligama igraju nogometaši iz Varaždinske županije. Od trećeligaša Međimurja (Kristić, Šimek) pa do Drave iz Kuršanca (Karić, Mavriček, Škerbić, Lađević)koja se natječe u Trećoj međimurskoj ligi.

 

Izvor:
Foto: Polet Sv. Martin na Muri

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić prije Hajduka: Publika se vraća na Poljud, idemo guštati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon poraza (1:0) od Dinama, nogometašima Varaždina u nedjelju, 5. svibnja u 17 sati slijedi susret kod Hajduka na Poljudu u sklopu 33. kola SuperSport HNL-a.

Četiri kola prije kraja Hajduk je zacementirani na 3. mjestu, a Varaždinci se bore za 6. poziciju.

– Sada igraju rasterećeno, lepršavo. Nekako kao da im je pao kamen s leđa kad su ispali iz utrke za naslov. No, nama dobra predstava protiv Dinama daje zapravo da se nadamo pozitivnom rezultatu na Poljudu. Također, publika se vraća na Poljud pa ćemo baš guštati – rekao je Nikola Šafarić, trener i sportski direktor Varaždina.

U zadnjem međusobnom susretu Hajduk je slavio s 5:0. Bilo je to u četvrtfinalu Hrvatskog kupa. Imali su Varaždinci u tom susretu više od igre na 0:0 i gađali okvir vrata, no Hajduk je zabijao.

– Utakmica se igra zbog golova, a ne zbog dojma. To nam je i dobra škola te se nadam da smo nešto i naučili – zaključio je Šafarić kojem za utakmicu za Poljudu nedostaju kartonirani Nekić i ozlijeđeni Vukušić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje