Povežite se s nama

Sport

Nagrada za dosljednost u radu omasovljenju udruga

Objavljeno:

- dana

SPORTSKA REKREACIJA

Tradicionalni, Hrvatski festival sportske rekreacije za žene, koji svoj kontinuitet ima već dvanaest godina za redom, ovaj se put održao početkom studenog u Vukovaru. Među 34 ekipe iz cijele Hrvatske s preko 400 sudionica, Međimursku županiju predstavljalo je pet najbolje plasiranih sa Županijskog natjecanja. 

U sveukupnom poretku prva tri mjesta zauzele su ekipe iz Međimurja i to Mursko Središće, Mala Subotica te predstavnice Strahoninca na trećem mjestu. Ovaj veliki uspjeh, ali i dosljednost u radu na svim područjima sportske rekreacije bio je povod prijema kod župana Međimurske županije Matije Posavca. 

Zajedno sa svojom zamjenicom Sandrom Herman ugostio je predstavnice svih nagrađenih ekipa zajedno s predsjednicom Međimurskog saveza „Sport za sve“ Danicom Korunić, tajnikom Marijanom Vugrinčićem i Valentinom Šipušem. Župan je pritom iskoristio priliku čestitati ovim uspješnim sportašicama na novom vrhunskim rezultatima. – Istovjetni uspjesi prijašnjih godina opetovano pokazuju da nisu slučajnost, već plod dugotrajnog i kvalitetnog rada, kako rekreativnih udruga tako i krovnog im Saveza. Postale ste naši ambasadorice koje promiču sport i kretanje kao svakodnevnu naviku i način života, čime ujedno povećavate i zdravstveni nivo svih dionika uključenih u vaše aktivnosti. Svojim djelovanjem našim ste sugrađanima približile dobrobiti kretanja i primjer ste kako je sport dostupan svima i svakom bez obzira na spol, dob ili pak nedostatak vremena, naglasio je Posavec.

Unatoč medaljama i nagradama te rezultatima koje postižu, primarni cilj ovih sportskih udruga nije pobjeda, već aktiviranje što većeg broja ljudi. Na prijemu su bile predstavnice iz sekcija iz Murskog Središća, Male Subotice, Strahoninca,  Mačkovca te iz udruge Dunjkovec. 

Izvor:
Foto:

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić prije Hajduka: Publika se vraća na Poljud, idemo guštati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon poraza (1:0) od Dinama, nogometašima Varaždina u nedjelju, 5. svibnja u 17 sati slijedi susret kod Hajduka na Poljudu u sklopu 33. kola SuperSport HNL-a.

Četiri kola prije kraja Hajduk je zacementirani na 3. mjestu, a Varaždinci se bore za 6. poziciju.

– Sada igraju rasterećeno, lepršavo. Nekako kao da im je pao kamen s leđa kad su ispali iz utrke za naslov. No, nama dobra predstava protiv Dinama daje zapravo da se nadamo pozitivnom rezultatu na Poljudu. Također, publika se vraća na Poljud pa ćemo baš guštati – rekao je Nikola Šafarić, trener i sportski direktor Varaždina.

U zadnjem međusobnom susretu Hajduk je slavio s 5:0. Bilo je to u četvrtfinalu Hrvatskog kupa. Imali su Varaždinci u tom susretu više od igre na 0:0 i gađali okvir vrata, no Hajduk je zabijao.

– Utakmica se igra zbog golova, a ne zbog dojma. To nam je i dobra škola te se nadam da smo nešto i naučili – zaključio je Šafarić kojem za utakmicu za Poljudu nedostaju kartonirani Nekić i ozlijeđeni Vukušić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje