Povežite se s nama

Sport

Stolnotenisač Nino Baša dobio nova sportska invalidska kolica 

Objavljeno:

- dana

SPORT INVALIDA

U Centru za kulturu Čakovec Udruga Hrvatska reprezentacija mladom je međimurskom  stolnotenisaču Nini Baši dodijelila sportska invalidska kolica. 

Ideja o aktivnoj društvenoj odgovornosti i konkretna pomoć onima najpotrebitijima kroz Akciju „21 kolica za sport“ jučer je krenula korak dalje pre ma svom cilju, a to je dodjela u svakoj od 21 županije po jedna sportska invalidska kolica. 

Nino  Baša,  dobio  je  priznanje  Hrvatskog  paraolimpijskog  odbora  za  mladog  i  perspektivnog  sportaša te se sa Svjetskih sportskih igara mladih s invaliditetom od 14 do 23  godine, vratio s tri medalje. 

Dvorana Centra za kulturu Čakovec bila je puna Međimuraca koji su svojim dolaskom na koncert  i dodjelu sportskih kolica podržali rad Hrvatske reprezentacije. U cjelokupnu akciju pridružili su  se  Međimurska  županija,  Grad  Čakovec  te  turističke  zajednice  Međimurske  županije  i  Grada  Čakovca, koje su zajedničkom organizacijom ovog koncerta omogućile predivnu večer ispunjenu svim onim emocijama koje se vežu uz Božić i blagdansko vrijeme. Cilj   nije   se   sjetiti   sportskih   prijatelja  samo  u  ovom  mjesecu,  mjesecu  darivanja,  već  na  njih  konstantno misliti i sa njima cijelo vrijeme surađivati i pomoći im koliko je moguće da postižu još  bolje sportske rezultate. 

Specifično  dizajnirana  kolica,  koja  odgovaraju  mladom  stolnotenisaču  Ninu  Baši,  omogućili  su  Hrvatska reprezentacija i renomirani proizvođač medicinskih pomagala Bauerfeind. Akciju „21 kolica za sport“ prepoznala je i Predsjednica RH Kolinda Gabar –  Kitarović  koja je postala pokrovitelj cijele Akcije. 

 

Izvor:
Foto:

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić prije Hajduka: Publika se vraća na Poljud, idemo guštati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon poraza (1:0) od Dinama, nogometašima Varaždina u nedjelju, 5. svibnja u 17 sati slijedi susret kod Hajduka na Poljudu u sklopu 33. kola SuperSport HNL-a.

Četiri kola prije kraja Hajduk je zacementirani na 3. mjestu, a Varaždinci se bore za 6. poziciju.

– Sada igraju rasterećeno, lepršavo. Nekako kao da im je pao kamen s leđa kad su ispali iz utrke za naslov. No, nama dobra predstava protiv Dinama daje zapravo da se nadamo pozitivnom rezultatu na Poljudu. Također, publika se vraća na Poljud pa ćemo baš guštati – rekao je Nikola Šafarić, trener i sportski direktor Varaždina.

U zadnjem međusobnom susretu Hajduk je slavio s 5:0. Bilo je to u četvrtfinalu Hrvatskog kupa. Imali su Varaždinci u tom susretu više od igre na 0:0 i gađali okvir vrata, no Hajduk je zabijao.

– Utakmica se igra zbog golova, a ne zbog dojma. To nam je i dobra škola te se nadam da smo nešto i naučili – zaključio je Šafarić kojem za utakmicu za Poljudu nedostaju kartonirani Nekić i ozlijeđeni Vukušić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje