Povežite se s nama

Život i društvo

S radom ponovno počelo Hrvatsko katoličko liječničko društvo Podružnica Varaždin

Foto: Varaždinska biskupija

Objavljeno:

- dana

Obnoviteljska skupština Podružnice HKLD-a u Varaždinu održana je u srijedu, 15. veljače, u biskupijskom Centru za mlade u Varaždinu, objavila je Varaždinska biskupija.

Hrvatsko katoličko liječničko društvo je katolička stručna nevladina organizacija, koja okuplja doktore medicine, doktore dentalne medicine, magistre farmacije, magistre medicinske biokemije i druge visokoobrazovane djelatnike u zdravstvu. Njih tridesetak okupilo se na spomenutoj skupštini kako bi obnovili Varaždinsku podružnicu nakon nekoliko godina zatišja u aktivnostima i djelovanju Društva.

Uvodnu molitvu predvodio je domaćin, generalni vikar Varaždinske biskupije mons. Antun Perčić koji je okupljenima prenio pozdrave i podršku varaždinskog biskupa Bože Radoša koji zbog ranije preuzetih obaveza nije mogao prisustvovati skupštini. Nakon molitve okupljene je pozdravila dosadašnja predsjednica Podružnice dr. Veridijana Pavlović izrazivši radost zbog obnavljanja društva i podrške velikog broja kolega koji su se okupili. Pozdravila je i goste iz središnjice HKLD-a na čelu s predsjednikom prof. dr. sc. Rokom Čivljakom, predsjednicu koprivničke Podružnice HKLD-a dr. Mariju Sačer te župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka.

U nastavku je preč. Krunoslav Novak, generalni tajnik HBK, na zamolbu varaždinskog biskupa Bože Radoša, okupljenima održao kratki duhovni nagovor kao poticaj za njihov osobni i vjerski život, ali i ovaj trenutak djelovanja Varaždinske podružnice HKLD-a.

Preč. Novak promišljao je nad riječima iz Evanđelja po Marku, o odlomku u kojem Isus pita svoje učenike tko je on za njih i o Petrovoj ispovijesti.
„Vjerujem da smo kao vjernici imali prilike doživjeti iskustvo koje je proživio Petar uz Gospodina živeći u njegovoj blizini, iskustvo napuštenosti, iskustvo pada i iskustvo milosrdne ljubavi. Svjedočenje za Isusa u našem životu našoj Cezareji u kojoj živimo autentičnije je djelima nego riječima… Vjerujem da i ova podružnica HKLD-a u kojoj se okupljaju liječnici koji žive vjeru u Gospodina može i dalje rasti i razvijati se u dobroti, ljubavi, plemenitosti. Zajednička podrška koju gradite kao liječnici i medicinski djelatnici, neka bude oplemenjena jasnim zalaganjem za vrijednosti i dostojanstvo ljudskog života u svim njegovim mijenama, znajući da nam je Isus Krist sigurni suputnik koji i vas poziva da donosite Radosnu vijest u Cezareje svojega života“, zaključio je svoj nagovor preč. Novak.

Nakon kratkog pozdrava i poticaja na obnavljanje Podružnice i aktivno sudjelovanje u njezinom radu predsjednika HKLD-a prof. dr. sc. Roka Čivljaka, uslijedio je i izbor novih dužnosnika na čelu HKLD-a podružnica Varaždin te je novim predsjednikom izabran dr. Lovro Mlakar, potpredsjednica je dr. Veridijana Pavlović, oboje liječnici obiteljske medicine, za tajnicu je izabrana dr. Veronika Jaković, specijalizantica pedijatrije te rizničar dr. Marin Senčar, spec. abdominalne kirurgije.

Nakon izbora skupu se obratio novi predsjednik Varaždinske podružnice dr. Lovro Mlakar koji je istaknuo želju da Društvo bude aktivno u traženju načina međusobne podrške i rasta u vjeri, ali i međusobne stručne podrške u izazovima današnjeg vremena.

Završno je skup pozdravio i župan Anđelko Stričak izrazivši osobnu i županijsku podršku Društvu i njegovom djelovanju u Varaždinskoj županiji.

Život i društvo

Podravka za rad u Varaždinu traži čak 15 vozača viličara, laborante, operatore…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prehrambena kompanija Podravka raspisala je nekoliko natječaja putem kojih traži dvadesetak novih radnika različitih struka.

Priliku za zapošljavanje u ovoj tvrtki dobit će čak 15 vozača viličara u Podravkinoj tvornici i skladištu u Varaždinu. Početna je plaća 940 eura bruto, uvjet je osnovna škola, a radno iskustvo nije važno.

Podravka osigurava ugovor o radu na 12 mjeseci uz probni rok od dva mjeseca uz mogućnost stalnog zaposlenja.

Uz osnovnu plaću, radnici dobivaju dodatke za smjenski rad, fiksni mjesečni dodatak na plaću, naknadu za troškove prijevoza, uplatu u treći mirovinski stup, isplatu regresa, božićnice i uskrsnice…

Traže se i četiri električara na neodređeno za rad u tvornicama u Koprivnici i Varaždinu i još toliko tehničara u laboratoriju u Varaždinu, pa dvoje operatera u Kalnikovom pogonu…

Nastavite čitati

Život i društvo

U subotu podjela certifikata OPG-ovima koji svoje proizvode prodaju na varaždinskom placu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradska tržnica Varaždin i Udruga hrvatskih tržnica i ove su godine u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i Varaždinskom županijom provele certificiranje domaćih proizvođača hrane.

Dodjela certifikata ‘Proizvodi hrvatskog seljaka’ bit će upriličena na varaždinskome placu, u subotu 4. svibnja, u 10 sati.

Certifikate „Proizvodi hrvatskog seljaka“ ove će godine ponovno primiti više od pedeset poljoprivrednika iz Varaždina i okolice, prodavača na varaždinskom placu, čime Gradska tržnica potvrđuje status certificirane seljačke tržnice već devetnaestu godinu zaredom.

Projekt certificiranja varaždinska Gradska tržnica provodi od 2006. godine, u suradnji s Udrugom hrvatskih tržnica, te lokalnom i regionalnom upravom. Certifikati su jamstvo prodaje vlastitih proizvoda, uzgojenih i proizvedenih na domaćem tlu. Kupujući ‘Proizvode hrvatskog seljaka’ izravno od proizvođača, posjetitelji tržnice kupuju zdravo i lokalno, te ujedno potiču razvoj malih obiteljskih gospodarstava i domaće poljoprivrede.

Za odličnu atmosferu pobrinut će se tamburaški sastav ‘Sedef’, a program će voditi  Krunoslav Čolo.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje