Povežite se s nama

Sport

Bumbar kup u Areni Varaždin: Ivančica i Međimurje osvojili zlata, bronce za Lumene i Preložane

Objavljeno:

- dana

Proteklog vikenda, 25. i 26. veljače, u varaždinskoj Areni održani je međunarodni dječji malonogometni turnir pod nazivom “City Connect Bumbar kup 2023.”.

Natjecanje u organizaciji Nogometnog kluba Varteks okupilo je 122 ekipe u šest uzrasnih kategorija, čime je ovaj turnir još jednom potvrdio da je najmasovniji sportski događaj na sjeveru Hrvatske. Zahvaljujući ekipama iz Slovenije, Mađarske te Bosne i Hercegovine, turnir je i ove godine imao međunarodni karakter.

U kategoriji igrača rođenih 2015. godine slavila je ekipa Škole nogometa M-M, koja je u finalu bila bolja od NK Novi Jelkovec. Treći su bili mališani iz Nogometne akademije Lumen 1. Najbolji igrač je Borna Lovreković (NK Novi Jelkovec), vratar Erik Bančak (ŠN M-M), a strijelac Donat Vulelija (ŠN M-M). U godištu 2014. pobjedu je odnio NK Bjelovar ispred Omladinske škole nogomet 3E i NK Mladosti Kometa iz Preloga. Bjelovar je dao i najboljeg igrača Frana Golubića, dok je Andrej Manojlović (OŠN 3E) najbolji vratar. Titulu najstrijelca ponio je David Đurđek (NK Novi Jelkovec).

U konkurenciji igrača rođenih 2013. godine pobjeda je pripala NK Sesvetski Kraljevec. Drugi su bili igrači iz ekipe Carvalho Blause, a treći MNK Uspinjača Gimka. Najbolji igrač bio je Marko Ivanda (Sesvetski Kraljevec). Nagradu za najboljeg vratara primio je Patrik Kovacs (Carvalho Blause) dok je najbolji strijelac bio Lovro Martinjak Petrović iz redova domaćina NK Varteksa. Igrači Nogometne akademije Međimurje odnijeli su pobjedu u konkurenciji igrača rođenih 2012. godine. Slavili su ispred OŠN 3E i NK Rogaške. Igrači Međimurja Lukas Doklej i Tin Habuš proglašeni su najboljim vratarom, odnosno strijelcem turnira.

Turnirsku pobjedu odnijeli su i grači ivanečke Ivančice u kategoriji rođenih 2011. godine. Slavili su ispred Uspinjače Gimka i NK Aluminija. Ivančanin Dino Kolar bio je najbolji vratar, a njegov klupski kolega Ivano Kolar najbolji strijelac natjecanja.

U konkurenciji igrača rođenih 2010. godine prvo mjesto osvojio je NK Krajišnik iz Velike Kladuše, ispred križevačkog Radnika i Aluminija.

– Po završetku turnira želim zahvaliti svim članovima Kluba, polaznicima Škole nogometa i njihovim roditeljima, trenerima, igračima, navijačima i ostalim volonterima da su pomogli da se turnir ovakvih dimenzija održi i odradi na visokoj razini. Veseli nas što nam se već po završetku turnira javljaju treneri i roditelji te pohvaljuju organizaciju i atmosferu samog turnira. Sigurno nam te riječi pohvale daju dodatnu motivaciju da ih se potrudimo pozitivno iznenaditi druge godine, a također svaku upućenu kritiku pokušati ćemo ispraviti da bi sljedeće izdanje “Bumbar kupa” bilo još bolje – rekao je tajnik NK Varteksa Leonard Kovačić.

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić prije Hajduka: Publika se vraća na Poljud, idemo guštati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon poraza (1:0) od Dinama, nogometašima Varaždina u nedjelju, 5. svibnja u 17 sati slijedi susret kod Hajduka na Poljudu u sklopu 33. kola SuperSport HNL-a.

Četiri kola prije kraja Hajduk je zacementirani na 3. mjestu, a Varaždinci se bore za 6. poziciju.

– Sada igraju rasterećeno, lepršavo. Nekako kao da im je pao kamen s leđa kad su ispali iz utrke za naslov. No, nama dobra predstava protiv Dinama daje zapravo da se nadamo pozitivnom rezultatu na Poljudu. Također, publika se vraća na Poljud pa ćemo baš guštati – rekao je Nikola Šafarić, trener i sportski direktor Varaždina.

U zadnjem međusobnom susretu Hajduk je slavio s 5:0. Bilo je to u četvrtfinalu Hrvatskog kupa. Imali su Varaždinci u tom susretu više od igre na 0:0 i gađali okvir vrata, no Hajduk je zabijao.

– Utakmica se igra zbog golova, a ne zbog dojma. To nam je i dobra škola te se nadam da smo nešto i naučili – zaključio je Šafarić kojem za utakmicu za Poljudu nedostaju kartonirani Nekić i ozlijeđeni Vukušić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje