Povežite se s nama

Sport

SuperSport HNL: Varaždinci poraženi na gostovanju u Rijeci

Objavljeno:

- dana

Nogometaši Varaždina upisali su gostujući poraz u utakmici 25. kola SuperSport HNL-a. Bolja od Varaždinaca bila je momčad Rijeke koja je slavila rezultatom 3:1.

Domaćini prvi dolaze do prilike. U 8. minuti snažno je pucao Danilo, a njegov pokušaj brani varaždinski golman Zelenika. Varaždinci uzvraćaju u 17. minuti, kada je Drožđek nakon povratne lopte gađao precizno, ali domaći vratar krajnjim naporom brani svoju mrežu. Drožđek je u naslovnoj ulozi i u 21. minuti, ali njegovo dodavanje nakon kontranapada ipak ne pronalazi suigrača Pilja u vrlo izglednoj prilici. Domaćini u tom periodu igre prijete u dva navrata, ali pokušaje Marina i Jankovića ponovno zaustavlja raspoloženi Zelenika.

I dok se mislilo da će se na odmor otići s početnih 0:0, Riječani uspijevaju doći do vodstva. Igrala se 45. minuta kada se na desnoj strani domaćeg napada Danilo riješio svog čuvara, a njegov ubačaj na pet metara spretno dočekuje Selahi i pogađa za prednost Rijeke od 1:0.

Kako su završili prvo, domaćini otvaraju i drugo poluvrijeme. U 53. minuti Teklić je pogriješio na sredini terena. Lopta dolazi do Obregona koji se sjurio prema varaždinskom golu. Kratkim dodavanjem pronalazi usamljenog Ampema kojem nije bilo teško pogoditi za povećanje riječko vodstva na 2:0. Pet minuta kasnije domaćini pogađaju i za 3:0. Banda je ubacio s desne strane, a njegov pokušaj prevario je cijelu varaždinsku obranu i vratara Zeleniku te je lopta neometano završila u mreži.

Blizu smanjenju zaostatka Varaždinci su bili u 64. minuti. Teklić je ubacio iz kornera, a Herrera ne uspijeva iz neposredne blizini zatresti mrežu. Počasni gol za Varaždince za konačnih 3:1 zabija Jelenić u 88. minuti.

U sljedećem kolu momčad Varaždina kod kuće dočekuje Goricu. Utakmica se igra u petak, 17. ožujka, od 17 sati.

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić prije Hajduka: Publika se vraća na Poljud, idemo guštati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon poraza (1:0) od Dinama, nogometašima Varaždina u nedjelju, 5. svibnja u 17 sati slijedi susret kod Hajduka na Poljudu u sklopu 33. kola SuperSport HNL-a.

Četiri kola prije kraja Hajduk je zacementirani na 3. mjestu, a Varaždinci se bore za 6. poziciju.

– Sada igraju rasterećeno, lepršavo. Nekako kao da im je pao kamen s leđa kad su ispali iz utrke za naslov. No, nama dobra predstava protiv Dinama daje zapravo da se nadamo pozitivnom rezultatu na Poljudu. Također, publika se vraća na Poljud pa ćemo baš guštati – rekao je Nikola Šafarić, trener i sportski direktor Varaždina.

U zadnjem međusobnom susretu Hajduk je slavio s 5:0. Bilo je to u četvrtfinalu Hrvatskog kupa. Imali su Varaždinci u tom susretu više od igre na 0:0 i gađali okvir vrata, no Hajduk je zabijao.

– Utakmica se igra zbog golova, a ne zbog dojma. To nam je i dobra škola te se nadam da smo nešto i naučili – zaključio je Šafarić kojem za utakmicu za Poljudu nedostaju kartonirani Nekić i ozlijeđeni Vukušić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje