Povežite se s nama

Život i društvo

Općina Maruševec pomogla s 3561 eurom roditelje 11 beba sa svog područja

Objavljeno:

- dana

U sklopu programa obilježavanja Dana Općine Maruševec, načelnik Mario Klapša je sa suradnicima 19. travnja održao prvi ovogodišnji prijem za roditelje novorođenih beba u zadnja četiri mjeseca.

Uz čestitke, roditelji su primili i financijsku potporu Općine Maruševec koja iznosi 275 eura za prvo, 350 za drugo i 500 eura za treće i svako sljedeće dijete.

Uz čestitku i želju da mališani budu prije svega zdravi i rastu okruženi pažnjom i ljubavlju, načelnik Klapša upoznao je roditelje sa mjerama koje Općina Maruševec nudi mladim obiteljima, kao i roditeljima školaraca.
– Od prvog dana ove godine povećali smo naknade za novorođenu djecu, povećali smo subvencije ekonomske cijene vrtića i male škole. Uveli smo besplatne radne bilježnice i školski pribor, povećali stipendije studentima, sufinanciramo autobusni prijevoz učenika, školu plivanja te program produženog boravka u školi, a osim svega toga potičemo mlade obitelji na kupnju obiteljskih kuća i adaptaciju postojećih da bismo ih zadržali na području naše prekrasne Općine – istaknuo je načelnik Klapša.

Od prošle godine, Općina Maruševec bogatija je za 35 mala stanovnika. U četiri mjeseca od zadnjeg primanja rodilo se njih 11-ero, čijim roditeljima je Općina Maruševec pomogla s 3.561,78 eura.

Udruge

Načelnik Mario Klapša i predstavnici 23 udruge istog dana potpisali su ugovore o sufinanciranju projekata i programa koje će provoditi u 2023. godini u sveukupnoj vrijednosti 50.434,50 eura, sukladno Odluci o odabiru programa i projekata koje provode udruge na području Općine Maruševec.

Uoči potpisivanja ugovora, načelnik Općine Maruševec Mario Klapša istaknuo je zadovoljstvo što na području Općine Maruševec djeluju udruge čije članice i članovi ulažu svoje slobodno vrijeme, svoje znanje i sposobnosti u kako bi kroz prijavljene programe i projekte unaprijedile društveni, kulturni i sportski život zajednice u kojoj žive.

Udruge, njih 23-oje prijavilo je na Javni natječaj za financiranje programa i projekata udruga od interesa za opće dobro koje provode udruge na području Općine Maruševec ukupno 22 programa i 16 projekata.

– Suradnja Općine Maruševec i udruga je puno dublja od materijalnog, iako smo im ovim potpisivanjem ugovora osigurali novčanu potporu za rad u ovoj godini. Gotovo na dnevnoj bazi surađujemo na raznim projektima i programima, jer udruge predstavljaju spoj ulaganja u budućnost i brige za najmlađe, kao i očuvanja kulture i naše povijesti, što je ujedno i njihova najveća kvaliteta – rekao je načelnik Klapša.

Život i društvo

Ovako će izgledati sportski centar u Majerju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometno igralište s umjetnom travom, odbojka na pijesku, vanjska teretana, košarkaško igralište, atletska staza novi sportski centar i to u Majerju.

Nisu to nikakvi pusti snovi. Na tome se već dobrano radi. I priča je svakim danom sve realnija jer su nam odobrena sredstva Ministarstva turizma i sporta u iznosu od čak 210.000 eura.

– Za Općinu Petrijanec to je strašno važan projekt. Zbog odličnih rezultata koje postižu naši nogometni klubovi u 2. ŽNL i općinski nogometni centar, ali i zbog truda trenera i volontera u klubovima i sve te djece u nogometnom centru Orač – Nova Ves svim klubovima u našoj Općini ovo će biti nagrada za marljivi rad ali u olakšanje roditeljima koji podržavaju djecu u treniranju ovog popularnog sporta. S takvim centrom Petrijanec kao općina bila bi daleko prepoznatljivija, a bilo bi to i mjesto okupljanja i druženja svih mještana ne samo na nogometnom terenu, nego i u vanjskoj teretani, atletskoj stazi, košarci ili odbojci na pijesku. Zaista se veselim što ćemo napraviti najveći infrastrukturni projekt u području sporta od osnutka Općine Petrijanec – rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Nastavite čitati

Život i društvo

Dolazeći tjedan bit će uglavnom sunčan, malo kiše s utorka na srijedu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Sjever Hrvatske očekuje uglavnom sunčani tjedan, pokazuje sedmodnevna prognoza DHMZ-a.

Ponedjeljak, 6. svibnja, bit će uglavnom sunčan, a dnevna temperatura ide do 23 °C.

Utorak će biti uglavnom oblačan, a u večernjim satima trebalo bi pasti nešto kiše. Kiša se očekuje i tijekom srijede ujutro, a potom se očekuje razvedravanje. Tijekom ova dva dana temperatura neće prelaziti 20 °C.

Sve do nedjelje, 12. svibnja, najviše će nas pratiti sunce. Danju temperatura neće prelaziti 21 °C.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje