Povežite se s nama

Crna kronika

Danas posljednji ispraćaj tragično preminulog Luke Kosa (16) iz Sudovca

Objavljeno:

- dana

Cijela Hrvatska šokirana je smrću 16-godišnjeg Luke Kosa koji je u noći sa subote na nedjelju izgubio život na proslavi rođendana u Kostanjevcu Riječkom, piše ePodravina.

Od nesretnog mladića u nevjerici se oprašta obitelj, rodbina i prijatelji pa tako i njegov DVD Sudovec čiji je bio član.

– Obavještavamo Vas da je tragično preminuo član DVD-a Sudovec, 16-godišnji Luka Kos. Ispraćaj dragog nam Luke bit će u utorak, 16. svibnja, u 15 sati na groblju u Gornjoj Rijeci uz vatrogasne počasti. Svjetlost vječna svjetlila mu. Počivao u miru Božjem. Amen – stoji u objavi DVD-a Sudovec.

Županijski sud u Bjelovaru je u ponedjeljak prihvatio prijedlog ovog državnog odvjetništva i protiv osumnjičenika odredio istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku) u trajanju od mjesec dana.

U ovom kaznenom predmetu slijedi donošenje rješenja o provođenju pripremnog postupka prema osumnjičeniku zbog osnovane sumnje na počinjenje navedenog kaznenog djela.

Policijski službenici Policijske postaje Križevci dovršili su kriminalističko istraživanje nad maloljetnikom nakon stravičnog događaja u Kostanjevcu Riječkom na području općine Gornja Rijeka.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ‘teška tjelesna ozljeda s posljedicom smrti’ protiv osumnjičenog maloljetnika podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku, izvijestila je u ponedjeljak Policijska uprava koprivničko-križevačka.

Kako su izvijestili hrvatski mediji, u noći sa subote na nedjelju u podrumu kafića u Kostanjevcu Riječkom na proslavi rođendana došlo je do svađe i kasnije naguravanja između 16-godišnjaka iz Sudovca i 17-godišnjaka iz Pofuka.

Nažalost, svađa je na dječjem igralištu ubrzo završila kobno za 16-godišnjeg Luku Kosa koji je izgubio život. Hitna pomoć je stigla, pokušala ga reanimirati, ali bezuspješno.

Izvor: ePodravina

Crna kronika

Vidovec: evo kako je 32-godišnjak završio autom u potoku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak, 30. travnja, oko 19.30 sati u Vidovcu, na državnoj cesti D-35, ozlijeđen je 32-godišnjak.

On je upravljao osobnim vozilom iz smjera Jurketinca u smjeru Vidovca. Prije ulaska vozilom u lijevi zavoj, suprotno oznakama na kolniku, započeo je pretjecati drugo vozilo, pri čemu brzinu kretanja nije prilagodio osobinama i stanju ceste.

Zbog toga je izgubio nadzor nad upravljačem i u bočnom zanošenju, vozilom sletio udesno van kolnika, preko zelene travnate površine u kanal potoka te prednjim dijelom vozila udario u korito potoka, izvijestila je varaždinska policija.

Pritom je ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici u Varaždinu. Njegove će se ozlijede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Policija traži počinitelja koji je provalio u župni dvor u Natkrižovljanu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

provala lopov krađa
Foto: Ilustracija

U srijedu, 1. svibnja, nepoznati je počinitelj provalio u prostorije župnog dvora u Natkrižovljanu, javila je PU varaždinska.

Tada je iz jedne prostorije lopov otuđio vrećicu s kovanim novcem.

Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja navedenog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje