Povežite se s nama

Crna kronika

Istraga USKOK-a protiv 12 osoba: i u Varaždinskoj županiji prodavali duhan bez markica

Foto: Ilustracija

Objavljeno:

- dana

USKOK je, na temelju kaznene prijave PU karlovačke, donio rješenje o provođenju istrage protiv 12 hrvatskih državljana zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zločinačkog udruženja, nedozvoljene trgovine u sastavu zločinačkog udruženja te pomaganja u nedozvoljenoj trgovini u sastavu zločinačkog udruženja.

Osnovano se sumnja da su prvo i drugo okrivljeni, od 23. studenoga 2022. do 23. svibnja 2023. na području Zagrebačke i Karlovačke županije, povezali u zajedničko djelovanje ostale okrivljenike s ciljem stjecanja nepripadne materijalne koristi kupovinom većih količina sitno rezanog duhana neoznačenog nadzornim markicama Ministarstva financija na području Zagreba te njegovim daljnjim prevoženjem, skladištenjem, pripremom za prodaju i daljnjom preprodajom na ilegalnom tržištu na području Zagrebačke, Karlovačke, Krapinsko – zagorske i Varaždinske županije.

Duhan su uglavnom skladištili i prepakiravali na području Zagreba i Duge Rese te ga prodavali.

Na opisani način okrivljenici su kupcima isporučili najmanje 1200 kilograma duhana neoznačenog duhanskim markicama, čime je Državni proračun Republike Hrvatske na ime neplaćenih trošarina oštećen za najmanje 137.000 eura, dok su članovi zločinačkog udruženja pribavili protupravnu imovinsku korist od najmanje 24.000 eura koju su međusobno podijelili sukladno svojim ulogama, objavio je USKOK.

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv sedmorice okrivljenika.

Crna kronika

Provalili u trgovinu u Cestici te ukrali veću količinu piva i cigareta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Policija je javila o više krađa.

U srijedu, 1. svibnja, oko 22.30 sati, nepoznati su počinitelji provalili u trgovinu u Gajevoj ulici u Cestici i otuđili veću količinu piva i cigareta. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno.

U četvrtak, 2. svibnja, tijekom jutarnjih sati, u Gornjem Vratnu, nepoznati je počinitelj iz garaže u vlasništvu 48-godišnjakinje, otuđio električni bicikl. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 2 300 eura.

Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja navedenih kaznenih djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Uzeo crnu boju i ljepljivu traku pa u Ludbregu preinačio brojeve i slova na registraciji auta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: MUP/Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 26. travnja 2024., podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina starog 43 godine zbog počinjenog kaznenog djela krivotvorenja isprave iz Kaznenog zakona.

– Optužnicom se okrivljenog 43-godišnjaka tereti da je početkom 2023. godine u Ludbregu, koristeći crnu boju i ljepljivu traku, na originalnim automobilskim registarskim pločicama preinačio brojeve i slova te takve preinačene registarske pločice montirao na svoj osobni automobil kojim se koristio za vožnju – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje