Povežite se s nama

Život i društvo

Vukovarci pobjednici 22. memorijalnog boćarskog turnira Mladen Topić

Objavljeno:

- dana

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj u četvrtak je prisustvovao otvorenju 22. memorijalnog boćarskog turnira Mladen Topić koji se održao na boćarskom terenu kod sportske dvorane u Graberju.

Turniru kojeg već 22 godine zaredom organizira Boćarski klub „HVIDR-a Varaždin“ u čast pokojnog Mladena Topića, jednog od osnivača kluba, prisustvovali su njegovi prijatelji i obitelj, a okupilo se 8 ekipa iz cijele Hrvatske. Natjecali su se Boćarski klub Trpinjska cesta Vukovar, Boćarski klubovi „Jozef“ Jarmina, Piramatovci, „Olimpija“ Osijek, „Otkos 10“ Grubišno Polje, „Bulin Pan“ Križevci, „Ponikve“ Zagreb i domaćin „HVIDR-a Varaždin“.

Gradonačelnik je svečano otvorio turnir i obratio se natjecateljima prigodnim riječima, izrazivši im dobrodošlicu u Varaždin. Turnir je održan uz podršku Grada Varaždina, Zajednice sportskih udruga grada Varaždina, HVIDR-e Varaždin i sponzora te im organizatori zahvaljuju na kontinuiranoj potpori.

Pobjednik turnira je Boćarski klub Trpinjska cesta Vukovar.

Život i društvo

Gdje je najbolje odložiti zimske gume tijekom ljetnih mjeseci? Evo koje tri stvari treba izbjegavati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

gume, zimski uvjeti

S dolaskom ljeta veliko pitanje je gdje odložiti zimske gume. Mnogi ljudi svoje gume skladište na otvorenom jer nemaju mjesta u garaži ili podrumu.

Vrlo je važno pravilno skladištenje zimskih guma. Ako imate gume na naplatcima, treba ih objesiti na zid ili naslagati jednu na drugu, prema savjetima Udruge uvoznika guma u Norveškoj, a prenosi portal HAK revija.

To će spriječiti da se gume isprazne. Tri stvari uvelike pridonose pogoršanju svojstava guma: toplina, svjetlost i vlaga. Stoga je zid garaže možda mjesto koje je najmanje prikladno. Temperatura je jedan od najvažnijih faktora. Ako se gume dugo čuvaju na visokoj temperaturi, iznad 25 stupnjeva, guma će se osušiti i popucati, a u neizoliranoj garaži ljeti se lako mogu zabilježiti takve temperature, ako ne i više. Stoga, zapamtite najbolja temperatura za gumu je 10-15 stupnjeva. Isto tako, jaka sunčeva svjetlost ili svjetlost lampe koja emitira puno UV zračenja također je štetna za gume. To znači da guma brže ˝stari˝, postaje tvrđa i gubi svojstva brže nego što je potrebno.

Nastavite čitati

Život i društvo

PU varaždinska organizira javnu prodaju bicikala

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijska uprava varaždinska će u petak, 24. svibnja s početkom u 9 sati održati javnu prodaju bicikla.

Javna prodaja bicikla će se održati u dvorištu Policijske postaje Ludbreg, na adresi  Ludbreg, Koprivnička 15. Bicikli se mogu razgledati neposredno prije kupnje, a početne cijene biti će istaknute na mjestu prodaje.

Kupnja je po načelu „viđeno-kupljeno“ i  isključuje naknadne prigovore.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje