Povežite se s nama

Zabava & Stil

Na ovogodišnjem Špancir aeropikniku nastupit će jedan od najboljih akrobatskih pilota na svijetu

Objavljeno:

- dana

Na Špancir aeropikniku i aeromitingu, koji će biti organiziran na varaždinskom aerodromu u vrijeme Špancirfesta, od 18. do 21. kolovoza, nastupit će slavni akrobatski pilot Zoltan Veres, višestruki Guinnessov svjetski rekorder, koji svojim pilotskim vratolomijama oduševljava gledatelje na aeromitinzima širom svijeta.

Ovaj mađarski akrobatski prvak već više od trideset godina svojim spektakularnim letačkim programom fascinira gledatelje širom svijeta, od Europe, do Sjedinjenih Američkih Država, Kanade i Japana.

Zoltan Veres, europski i svjetski akrobatski prvak dvostruki je Guinnessov svjetski rekorder – 2007. godine u Al Ainu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, postavio je svjetski rekord u letenju vretena s 408 uzastopnih vretena, a Guinnessov je svjetski rekorder i u letu konvoja među zrakoplovima s najvećom razlikom u težini.

-Zoltan Veres je sigurno jedan od najboljih akrobatskih pilota na svijetu, koji sa svojim zrakoplovom – Extra 300 S, izvodi nevjerojatne vratolomije, kojima oduševljava milijune gledatelja na airshowovima širom svijeta. Njegov nastup na ovogodišnjem Špancir aeropikniku i aeromitingu priznanje je i Aeroklubu Varaždin i potvrda visoke kvalitete i renomea koji u Europi uživa naš aeromiting. Pozivam Varaždince i Varaždinke da ne propuste njegov spektakularni nastup na ovogodišnjem airshowu – istaknuo je Robert Mišak, tajnik Aerokluba Varaždin.

Nastup Zoltana Veresa bit će jedan od vrhunaca bogatog letačkog programa na ovogodišnjem Špancir aeropikniku i aeromitingu na kojem će nastupiti i akrogrupa „Krila Oluje“, zrakoplovi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, među kojima će biti i MIG – 21 UMD, Pilatusi PC – 9M Slovenskog ratnog zrakoplovstva, zrakoplov Soko Galeb G- 2, te vojni i helikopteri MUP-a.

Zabava & Stil

U Čakovcu se dosjetili “Tečaja heklanja u ritmu Rim Tim Tagi Dima”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Pučko otvoreno učilište Čakovec s ponosom najavljuje novi tečaj heklanja pod nazivom “Tečaj heklanja u ritmu Rim Tim Tagi Dima”.

Ovaj jedinstveni tečaj pruža savršenu priliku za sve koji žele otkriti čaroliju heklanja i upoznati se s ovom tradicionalnom vještinom koja se prenosi s generacije na generaciju.

Tečaj je idealan za početnike, ali i za one koji žele usavršiti svoje vještine heklanja. Pod vodstvom iskusne instruktorice Marijane Haman, polaznici će imati priliku naučiti osnove heklanja i razviti svoje vještine kroz dva susreta, svaki u trajanju od 2 sata.

Termini radionice: 22.5. i 27.5 od 17 do 19 sati.

Svi materijali potrebni za heklanje bit će osigurani i uključeni u cijenu tečaja. Osim radnih materijala, svaki polaznik će dobiti i crnu majicu na koju može pričvrstiti svoj heklani motiv ili uzorak, čime će svoje novo znanje moći odmah primijeniti u praksi.

– Pridružite nam se i oslobodite svoju kreativnost kroz heklanje, stvarajući ne samo prekrasne predmete, već i trajne uspomene. Upisi su otvoreni, a broj mjesta je ograničen kako bi se osigurala kvaliteta i individualni pristup svakom polazniku – pozivaju iz PUO Čakovec.

Ostale informacije nađite OVDJE.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Grad Čakovec slavi 30 godina postojanja pa dovode Gibonnija, Urbana&4 i Demone

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Čakovec ove godine uz Dane grada slavi svoj 30. rođendan, a priprema se i velika proslava.

– Ove godine Grad Čakovec obilježava 30 godina postojanja, a proslavit ćemo kako i priliči od 23. svibnja pa do 1. lipnja diljem Čakovca i mjesnih odbora! – objavila je gradonačelnica Ljerka Cividini na svome Facebooku.

Za rođendan Čakovca zapjevat će 29. svibnja Demoni i to u Centru za kulturu Čakovec.

Mnoge će razveseliti da na Trg Republike dolaze Urban&4 i Gibonni. Urban nastupa 30. svibnja, a Gibonni dan kasnije, odnosno 31. svibnja.

– Svi koncerti su besplatni, kao i niz drugih programa i manifestacija koje pripremamo u 10 dana slavlja, s našim klubovima, udrugama, savezima, građanima, OPG-ovima, učenicima, vrtićarcima, institucijama… sve kako bi zajedno pokazali koliko volimo naš Čakovec! – poručila je Cividini.

Valja napomenuti da je 30. svibnja Dan državnosti i Tijelovo, koji su se poklopili, i neradni dan pa će mnogi rado doći na koncerte.

Uskoro će biti poznat kompletni program Dana Grada Čakovca.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje