Povežite se s nama

Crna kronika

Varaždinac koji živi u Zagrebu odlučio razotkriti cijeli lanac prevaranata

Objavljeno:

- dana

Želite iznajmiti stan, mjesecima tražite nešto što vam je po volji… I konačno na popularnom globalnom sajtu za traženja stanova Airbnb spazite lijepo uređen stan u Zagrebu. Planirate posuditi novac kako bi dali za prvu ratu, pa zatim za osiguranje stana i jednu ratu unaprijed – sve skupa 1200 eura. No, kada uplatite novac, osoba nestane, dođete na adresu stana, a stan ne postoji, piše Slobodna Dalmacija

Sve se to umalo dogodilo Igoru Črnili (27), mladiću iz Varaždina koji živi u Zagrebu. On je odlučio razotkriti cijeli lanac prevaranata, te sve prijaviti policiji.

Naime, netko je napravio lažnu stranicu Airbnb-a, a sve kako bi uvjerio potencijalne najmoprimce da se radi o autentičnom stanu.

Evo kako nam je Igor, inače sportaš – biciklist, ispričao tijek prijevare:

– Sve je počelo 11. veljače 2018. godine kada sam naletio na vrlo zanimljiv i atraktivan oglas za najam stana u samom centru Zagrebu (Zrinjevac – Trg Josipa Jurja Strossmayera 8) na jednom popularnom internet oglasniku.  Zagreb, Donji grad, 50 m2, 2-sobni stan, nedavno obnovljen, potpuno namješten, sa svim potrebnim aparatima (hladnjak, toster, mikrovalna pećnica, kuhalo za vodu, perilica posuđa, perilica rublja, LCD TV, besplatni WiFi, klima). Ima čak i kadu i tuš kabinu. “Pronađite ovdje sve što vam treba”, stajalo je na kraju oglasnika. Cijena 400 EUR mjesečno, sve režije uključene u cijenu. Malo predobro zvuči da bi bilo istinito, ali kažem sam sebi, tko zna, idem provjeriti, možda sam zaista ovaj puta imao sreće i naletio na odličnu ponudu. Još kada sam dobio odgovor na engleskom, pomislim – stranci su, možda nisu toliko pohlepni kao naši ljudi pa ne traže previše novaca za najam nego samo žele nekom pouzdanom iznajmiti stan na duže vrijeme – priča Igor, a tekst u cijelosti možete pročitati na Slobodnoj Dalmaciji.

Crna kronika

Više svinja ukradeno s farme 30-godišnjaka u Hrženici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 6. svibnja, u Hrženici, nepoznati počinitelj je provalio u farmu u vlasništvu 30-godišnjaka te otuđio nekoliko svinja.

Materijalna šteta procjenjuje se na oko 1000 eura, javila je PU varaždinska. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Istog dana, 6. svibnja, također u Hrženici, nepoznati je počinitelj provalio u radni stroj u vlasništvu poduzeća sa sjedištem u Varaždinu te otuđio preko sto litara dizel goriva. Materijalna šteta utvrdit će se naknadno. Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Crna kronika

V. Toplice: usred dana imao je blizu 3 promila pa je teretnim vozilom pokosio metalne stupove

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

U nedjelju, 5. svibnja, oko 12.30 sati, u Ulici dr. Franje Tuđmana u Varaždinskim Toplicama došlo je do prometne nesreće s materijalnom štetom.

Muškarac starosti 34 godine upravljao je teretnim vozilom pod utjecajem alkohola od 2.83 promila, javila je PU varaždinska.

On se vozilom nije kretao sredinom obilježene prometne trake i prednjim dijelom vozila naletio je na metalne stupove koji su se nalazili na podignutom asfaltiranom nogostupu.

U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba.

Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden je u Policijsku Postaju Novi Marof gdje je smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje