Povežite se s nama

Zabava & Stil

Veselo dječje carstvo na 25. Špancirfestu – puno zabave i veselja uz mnoštvo kreativnih radionica

Objavljeno:

- dana

Kažu da na mladima svijet ostaje, pa je puno ljubavi i truda uloženo u pripremu bogatog  sadržaja za najmlađe šetače na ovogodišnjem 25. Špancirfestu.

Od 18. do 27. kolovoza u raskošnom zelenilu parka iza varaždinske katedrale najmlađe očekuje Park kreative, a u Vindilandu razne igre i sportske aktivnosti.

Dječji programi na Špancirfestu omiljeni su zbog svoje raznolikosti, a Park kreative jedna je od najposjećenijih lokacija, kojoj se maleni vesele, jer tu su kreativne i edukativne radionice, glazbeni programi te interaktivne predstave. Male istraživače očekuje čak 110 radionica i više od 30 dodatnih raznolikih programa, koji će potaknuti njihovu maštu –  jer dječja mašta doista može svašta. Leonardina bojanka, Reciklopolis, Bojabee i Hokus pokus nazivi su samo nekih od tema iza kojih se kriju brojne atraktivne radionice. Kroz Znanstvenu špajzu polaznici će istraživati svemir, pronalaziti fosile i dinosaure u pijesku, izrađivati svoje tornjeve i vjetrenjače ili izrađivati igračke od recikliranih materijala. Tematske radionice Hokus pokus djeci će ukazati koliko kemija može biti zabavna, a kroz zanimljive pokuse nastajat će vulkani, plinovi, pare i vjetrovi. U Reciklopolisu će djeca postati inženjeri gdje ih čekaju razni izazovi, a iz različitih će vrsta drva nastajati zanimljive igračke. Kreativnost će pokazati u programima inspiriranim prirodom te će izrađivati mandale i vilinske kućice, dizajnirati šašave frizure, krune i tijare. Iz Slovenije stiže „Kuća eksperimenata“, tamošnji vodeći znanstveni centar, a na Špancirfestu će izložiti više od 50 zanimljivih eksponata s kojima će se najmlađi posjetitelji zabavljati na znanstveni način. U Svijetu slame stvarat će zanimljive skulpture, a mali će šetači postati i mali plesači u dječjem disku. Dnevna doza vitamina mališane očekuje u sklopu Kaufland smoothie radionica gdje će moći saznati kako napraviti vlastiti zdravi napitak.

Čarobni svijet zabave najmlađe očekuje i u dobro poznatom Vindilandu, kod Staroga grada, u kojem je nepresušna zabava zajamčena. Uz besplatne ljetne atrakcije te brojne sportske aktivnosti Vindiland će posjetiti i brojni poznati sportaši, a i ove godine plesni studio Vindi priprema jedinstveni umjetnički spektakl “Milk night” i kojim će posjetitelje uvesti u magični svijet plesnog pokreta. 

Tu je i nezaobilazni lunapark. Veliki ringišpil za hrabriće, neizostavni autići za brziće, Simulator 7d s potpuno novim filmovima za klince lude za filmovima pa sve do atraktivnih Rangera i Twistera za one najhrabrije.  Za najmlađe generacije tu su Avioni, do sada najveći Svijet balona te novi vodeni svijet tobogana koji će, vjerujemo, postati jedna od omiljenih „dječjih“ zabavnih stanica.

Zabava & Stil

Zelendvorska avantura – dva dana rekreacije, zabave i druženja u prirodi za cijelu obitelj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Drugi lipanjski vikend: subota 8. i nedjelja 9. lipnja, u predivnom zelenom okruženju izletišta Zelendvor održat će se prvo izdanje jedinstvenog rekreativno-zabavnog festivala za cijelu obitelj pod imenom „Zelendvorska avantura“.

Zelendvorska avantura ime je novog rekreativnog obiteljskog mini-festivala u organizaciji Općine Petrijanec koji donosi cijeli niz sportskih, aktivnih i zabavnih sadržaja podijeljenih u četiri „zone“, a koji će izletište Zelendvor pretvoriti u sjajno odredište za zabavni, topli, aktivni proljetni vikend na otvorenom. Festival je osmišljen na način da promovira zdravi, aktivni život, ali i boravak u prirodi u skladu s prirodom te posebni naglasak stavlja na važnost očuvanja okoliša i održivost.

Sportsko-rekreativna zona donosi  2. Bombellesovu utrku rekreativaca koja će se, kroz dva manifestacijska dana, trčati na čak četiri trase duljine 1.5, 2.5, 5 i 10 kilometara. Utrka je humanitarnog karaktera s ciljem pomoći obiteljima s djecom s teškoćama u razvoju i rizičnim čimbenicima Udruge za ranu intervenciju Varaždinske županije. Utrku organiziraju Općina Petrijanec i AK Sloboda. U sklopu sportsko-rekreativne zone bit će održano i popularno natjecanje u sportsko-zabavnim igrama „Give me 5“ te uzbudljivi Treasure hunt.

Prijave na utrku moguće su putem linka: https://stotinka.hr/hrv/dogadjaj/2334

Pretprijave na dječje radionice i igre moguće su na: https://forms.gle/VQEBbu5KbiZXkKh27

Piknik zona donosi  – priliku za piknik druženje, razne društvene igre od prirodnih i održivih materijala te večernje kino na otvorenom.

Kreativna zona bit će prepuna radionica i aktivnosti poput radionice izrade igračaka Zagonetno drvo, crtanja prirodnim materijalima, ali i uvijek omiljenog face paintinga te pomalo zaboravljenih dječjih igara poput školice ili twistera odnosno crtanja kredom.

Zabavna zona rezervirana je za  – zabavu uz glazbu uživo i večernje druženje pod toplim i mirisnim lipanjskim nebom u predivnom okruženju Zelendvora.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Duhovi: Faringaši u nedjelju slave 35. obljetnicu svoga rada, a gost im je Rajko Suhodolčan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga građana Prigorec i Mjesni odbor Prigorec, u nedjelju, 19. svibnja, organiziraju prigodan program u povodu obilježavanja blagdana Duhovi.

Ova tradicionalna kršćanska svetkovina započet će misnim slavljem u kapelici Sv. Duha u Prigorcu, selu pod Ivanščicom, u 11 sati.

Organiziran je i zabavno – glazbeni program kod Područne škole u Prigorcu, kojim će domaći glazbeni sastav Faringaši obilježiti 35. obljetnicu svoga rada. Njihov nastup počinje u 9.30 sati, a od 12 sati za glazbeni ugođaj pobrinut će se Rajko Suhodolčan. Organizatori najavljuju i goste iznenađenja.

Ugostiteljska ponuda je osigurana pa vas pozivaju da ovu nedjelju provedete u Prigorcu na tradicionalnim Duhovima. Manifestaciju novčano pomaže Grad Ivanec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje