Povežite se s nama

Crna kronika

Brzina i zavoj uzrok su teške prometne nesreće između Turčišća i Držimurca u kojoj je poginuo mladi vozač

Foto: PU međimurska

Objavljeno:

- dana

U subotu, 29. srpnja, oko 13,20 sati na cesti između Turčišća i Držimurca, 26-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka s područja Općine Domašinec, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste (zavoj).

Zbog toga je u blagom desnom zavoju automobilom sišao ulijevo izvan kolnika u cestovni jarak automobilom udario u smjerokazni stupić te u nastavku kretanja u drveće, javila je PU međimurska.

>>Autom sletio s ceste, udario u drvo te preminuo na mjestu nesreće

Na mjesto događaja izašla je hitna pomoć i vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe grada Čakovca koji su iz vozila izvadili vozača te je, na žalost, utvrđeno da je vozač od zadobivenih ozljeda preminuo.

U osobnom automobilu kao putnici nalazili su se 21 i 25-godišnjaci s područja Općine Domašinec koji su vozilom hitne pomoći prevezeni u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje će se ozljede okvalificirati naknadno.

Na mjesto događaja izašli su vatrogasci okolnih dobrovoljnih društava koji su očistili prometnicu.

Prometnica je zbog vršenja očevida za sav promet bila zatvorena od 13,55 sati do 15,46 sati te se promet odvijao okolnim mjestima.

O događaju će se podnijeti posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Crna kronika

Starac (70) autom u Novom Marofu naletio na 49-godišnjakinju na zebri

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Varaždinskoj ulici u Novom Marofu u utorak, 14. svibnja, oko 7 sati dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

– Muškarac starosti 70 godina upravljao je osobnim automobilom. On dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza, na kojem se prometom pješaka ne upravlja semaforima niti znacima ovlaštene osobe, istome se nije približavao sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake, odnosno da može zaustaviti svoje vozilo kako bi propustio pješake koji su tek stupili na pješački prijelaz – ističe PU varaždinska.

Tom prilikom je desnim bočnim dijelom svog vozila naletio na 49-godišnju pješakinju koja je prelazila kolnik po pješačkom prijelazu. Od naleta vozila pješakinja je pala na kolnik i zadobila ozlijede. Medicinska pomoć joj je pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njezine ozlijede će se okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Ukrao kombi u Varaždinu te se u Strmcu njime zaletio u drvo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Tijekom noći 13./14. svibnja, u Preloškoj ulici u Varaždinu, sa parkirališta poduzeća, nepoznati je počinitelj otuđio kombi vozilo, u vlasništvu poduzeća.

Vozilo su u utorak, 14. svibnja, oko 8 sati, pronašli policijski službenici Policijske postaje Varaždin u Strmcu Podravskom, te je utvrđeno kako je nakon što je nepoznati počinitelj otuđio kombi vozilo istim prouzročio prometnu nesreću udarivši vozilom u drvo.

Nakon provedenog očevida vozilo je vraćeno vlasnicima. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

U istoj ulici došlo je i do neuspjele krađe, javila je PU varaždinska.

U razdoblju od 12. do 14. svibnja, u Preloškoj ulici u Varaždinu, na parkiralištu poduzeća, nepoznati počinitelj je pokušao provaliti u dva kombi vozila u vlasništvu jednog poduzeća i 54-godišnjaka. Materijalna šteta utvrdit će se naknadno. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje