Povežite se s nama

Sport

Rodeš: Nisam došao u Pjongčang samo sudjelovati, rezultat je bio u redu

Objavljeno:

- dana

Varaždinski skijaš Istok Rodeš sa Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu vratio se u Varaždin.

U slalomskoj utrci osvojio je odlično 21. mjesto. U prvoj vožnji držao 18. mjesto sa zaostatkom od 1.88 sekundi (49.60) za tada vodećim Henrikom Kristoffersenom (47.72). Njegovo ukupno vrijeme bilo je na kraju 1:41.41 te je za pobjednikom Šveđaninom Andre Myhrerom zaostao 2.42 sekunde. Drugi je bio Ramon Zenhauser iz Švicarske, a treći austrijski skijaš Michael Matt.

– Rezultat je bio u redu. Nisam došao na Olimpijadu samo sudjelovati. Neki su govorili da je ovo čudo, no to je realno. Sljedeća prilika je za četiri godine – naglasio je Istok.

Ponosan na njegov rezultat je gradonačelnik Ivan Čehok.

– Ovo je velika stvar za Grad i sve sportaše. Odličan rezultat i pred njim je budućnost. Grad pomaže koliko može i Istok je jedan od najboljih ambasadora Varaždina – rekao je Čehok.

Naime, ove sezone Varaždinac se 11 puta našao na postolju u FIS utrkama, no to nije dovoljno da stigne do nižeg startnog broja u utrkama Svjetskog kupa.

– Imamo velike planove, a sve ovisi o financijskim sredstvima. Plan je da se u ljeti trenira spust u Argentini jer ovako Istok trenira spust u utrkama. Ovako bi on smanjio prolazno vrijeme u spustu za dvije sekundi i u alpskoj kombinaciji bio bi konkurentan za postolje u Svjetskom kupu – istaknuo je Rodeš.

Istok ove nedjelje slijedi nastup na slalomskoj utrci Svjetskog kupa u Kranjskoj Gori. Nije išlo za rukom dosad. Ovo je bilo realno. Nije čudo to je jednostavno tako.

– Nadam se da padaline neće poremetiti utrku. Bit će odlični uvjeti za više startne brojeve, a očekujem da ću odskijati utrku kao i u Pjončangu – zaključio je Istok.

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić prije Hajduka: Publika se vraća na Poljud, idemo guštati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon poraza (1:0) od Dinama, nogometašima Varaždina u nedjelju, 5. svibnja u 17 sati slijedi susret kod Hajduka na Poljudu u sklopu 33. kola SuperSport HNL-a.

Četiri kola prije kraja Hajduk je zacementirani na 3. mjestu, a Varaždinci se bore za 6. poziciju.

– Sada igraju rasterećeno, lepršavo. Nekako kao da im je pao kamen s leđa kad su ispali iz utrke za naslov. No, nama dobra predstava protiv Dinama daje zapravo da se nadamo pozitivnom rezultatu na Poljudu. Također, publika se vraća na Poljud pa ćemo baš guštati – rekao je Nikola Šafarić, trener i sportski direktor Varaždina.

U zadnjem međusobnom susretu Hajduk je slavio s 5:0. Bilo je to u četvrtfinalu Hrvatskog kupa. Imali su Varaždinci u tom susretu više od igre na 0:0 i gađali okvir vrata, no Hajduk je zabijao.

– Utakmica se igra zbog golova, a ne zbog dojma. To nam je i dobra škola te se nadam da smo nešto i naučili – zaključio je Šafarić kojem za utakmicu za Poljudu nedostaju kartonirani Nekić i ozlijeđeni Vukušić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje