Povežite se s nama

Sport

Tin Herceg s hrvatskom reprezentacijom u polufinalu Svjetskog prvenstva

FOTO: Jozo Cabraja/HRS

Objavljeno:

- dana

Hrvatska muška mlađa juniorska reprezentacija pobijedila je Norvešku 33:25 u četvrtfinalu 10. Svjetskog prvenstva i ušla u polufinale.

Povela je naša reprezentacija 2:0. Odmah zatim dobili smo isključenje pa je Norveška krenula u igru sedam na šest. To dakako nije lako braniti. Norveška je do prvog pogotka stigla nakon četiri minute igre. Na to se nadovezalo još jedno isključenje naših. I stiglo je izjednačenje 2:2. A zatim i vodstvo Norveške 2:3, ili drugim riječima, napravili su niz od tri pogotka zaredom.

Ipak, brzo smo vratili prednost na svoju stranu. Nažalost, u neki trenucima naši su bili nestrpljivi, žurili su s udarcima pa i promašivali čiste prilike, tako da se nisu mogli ozbiljnije rezultatski odvojiti. Norveška je mudro držala priključak.

Obje su obrane bile izrazito čvrste, pokretljive, agresivne. Naša za nijansu pokretljivija. Za pogodak je trebalo uložiti puno truda. Hrvatska je prvi put otišla na plus tri u 21. minuti (9:6). Velike zasluge za to nosi i Tin Herceg koji je do tada skupio šest obrana.

Još jedna stvar bila je dobra u našim redovima. Zabijali su naši sa svih pozicija tako da Norvežani nisu mogli znati od kuda će doći projektil. Malo po malo dizali smo svoju prednost pa je ona u 29. minuti iznosila golemih pet razlike (13:8). Takvu prednost odnijeli smo i na predah. Bilo je 14:9.

Hrvatska je zadržala visoki nivo igre i u drugom dijelu. Ni jednoga trenutka nije ponudila priliku i nadu Norveškoj da se može vratiti u utakmicu. Dapače. Koga god je izbornik gurnuo na teren odlično je reagirao. Tako je naša prednost stalno rasla. U 45. minuti bili smo na velikih osam razlike (25:17).

Proaktivnom obranom 5-1, u kojoj je fenomenalno funkcionirao kapetan Maksimilijan Molc, lomili smo norveške napade, prekidali ih, trošili im snagu i s lakoćom kontrolirali zbivanja na terenu. Na ulasku u posljednjih deset minuta Hrvatska je bila na nedostižnih deset razlike (30:20). Ostalo je samo pitanje kolika će razlika biti na kraju. A ona iznosi plus osam (33:25).

Hrvatska je tako nakon šest godina ponovno u polufinalu svjetskog kadetskog prvenstva. Posljednju medalju osvojili smo prije točno deset godina kada smo bili srebrni.

U polufinalu Hrvatska igra protiv Španjolske, a susret u varaždinskoj Areni na rasporedu je u petak, 11. kolovoza u 20.30.

Izvor: HRS

Sport

FOTO Varteks slavio u Beletincu u prvoj finalnoj utakmici Županijskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

U Beletincu je u srijedu, 15. svibnja odigrana prva finalna utakmica Županijskog nogometnog kupa. Varteks je slavio protiv Bednje s 2:1.

Utakmica je odigrana pred oko 700 gledatelja na igralištu kod mosta. Susret je bio visokoga tempa, svaki start bio je na nož, a na kraju se ključnom pokazala bolja fizička pripremljenost Varteksa koji se natječe u 3. NL Sjever.

Pod kraj susreta nogometaše Bednje, koji drže 4. mjesto Elitne ŽNL, hvatali su grčevi. No, u prvom dijelu Beletinčani su bili bolja momčad i to kapitalizirali pogotkom Vinka Horvatića u 8. minuti.

Već u četvrtoj minuti drugog dijelaVarteks je izjednačio preko Dejana Glavice koji je realizirao kazneni udarac. Slavlje Bumbarima i veselje White Stonesima donio Renan golom u 86. minuti.

Uzvratni finalni susret igra se na stadionu Sloboda 5. lipnja u 18 sati.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić: Neki su govorili da nismo ambiciozni, a sada smo vrlo blizu našeg cilja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varaždina u petak, 17. svibnja u 18 sati otvaraju pretposljednje, 35. kolo SuperSport HNL-a kod Istre 1961.

Varaždinci taj susret dočekuju nakon dvije uzastopne pobjede, i to protiv Hajduka 1:0 te Rijeke 3:1.

– Prije susreta s velikom trojkom nitko nas nije vidio na 6. mjestu. Čeka su nam neki spočitavali da smo neambiciozni. Eto tu smo, blizu našeg cilja – ističe trener i sportski direktor Varaždina, Nikola Šafarić.

Puljani su u prošlom kolu odigrali 1:1 s Hajdukom.

– Čeka nas zahtjevna utakmica. Istra igra živ, agresivan nogomet s puno trke. Moramo odgovoriti na te zahtjeve, no dvije pobjede u zadnja dva kola daju nam zapravo da se i u Puli nadamo pozitivnom rezultatu – zaključio je Šafarić koji neće moći računati na kartoniranog Vukčevića, ozlijeđenog Jelenića, Lesjak je s ekipom Druge gimnazije u Kini na Svjetskom prvenstvu srednjih škola, dok je pod upitnikom i Dabro.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje