Povežite se s nama

Međimurje

Međimurska županija i Obrtnička komora potpisali Sporazum o sufinanciranju

sporazum

Objavljeno:

- dana

Pet izlagača, redom međimurskih obrtnika sudjeluje na 25. Osječkom proljetnom sajmu.

Već su u pripremi i za skori odlazak u Munchen, Mostar, Skopje, ali i diljem Hrvatske. To im svojim sufinanciranjem i organizacijom stručnih službi omogućuju u Međimurskoj županiji i Obrtničkoj komori Međimurske županije potpisivanjem Sporazuma o sufinanciranju projekata i aktivnosti za svaku godinu. Tako je isti Sporazum potpisan i jučer, za bogatu obrtničku 2018. godinu, u kojoj je najavljeno 18 sajmova za koje će Županija izdvojiti 70 tisuća kuna.

Sporazum su potpisali župan Međimurske županije Matija Posavec i predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije Boris Lukovnjak. Cilj sporazuma jest unapređenje i razvoj konkurentnosti međimurskih obrtnika te očuvanje i promocija tradicijskih obrtnika ovog kraja.

Nastavlja se i stipendiranje učenika za deficitarna zanimanja!

Sufinanciranje projekata i aktivnosti Obrtničke komore provodi se od 2009. godine u kontinuitetu te je na taj način oko 400 izlagača izlagalo na sajmovima u zemlji i inozemstvu, na više od 80 lokacija.

„Ovo je tradicionalno potpisivanje Sporazuma. Sretni smo zbog izuzetno dobre suradnje s Međimurskom županijom. Naši obrtnici mogu na najbolji mogući način predstaviti svoje proizvode i usluge diljem Lijepe naše“, rekao je Lukovnjak prilikom potpisivanja u prostorima komore. Dodao je kako je u 2017. godini 34 izlagača/obrtnika sudjelovalo na ukupno 9 sajmova.

“Uvijek je zadovoljstvo kada Međimurska županija surađuje s Hrvatskom obrtničkom komorom. Na ovaj način pokazujemo i dokazujemo brigu o obrtnicima, nastojeći pomoći u onoj mjeri u kojoj možemo. To radimo današnjim potpisivanjem, stipendiranjem učenika za deficitarna zanimanja… Radimo i na projektu održavanja sustava komore za koju smatramo da je izuzetno važna s obzirom na broj obrtnika u Međimurju. Ukoliko smo na ovaj način pomogli barem jednom obrtniku, olakšali poslovanje ili stvorili neku novu priliku, napravili smo puno“. Istaknuo je to međimurski župan naglasivši kako je ponosan što broj obrtnika u Međimurju ponovo ima tendenciju rasta.

Spomenimo kako su tradicionalnom potpisivanju Sporazuma, uz potpisnike, prisustvovali pročelnik Upravnog odjela za poslove župana Goran Gotal i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Darko Radanović, uz višu stručnu suradnicu za gospodarstvo Barbaru Marciuš.

Međimurje

Besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u ponedjeljak u Maloj Subotici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 29. travnja, od 8 sati u prostorijama Podružnice umirovljenika Mala Subotica (bivši matični ured) organizira se besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera.

Osim toga građani će moći doznati više informacija o šećernoj bolesti te dobiti korisne savjete.

Ovu akciju organizira Podružnica umirovljenika Mala Subotica.

Nastavite čitati

Međimurje

Stiže novi parket u sportsku dvoranu u Murskom Središću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo turizma i sporta krajem prosinca prošle godine objavilo je Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini na koji je Grad Mursko Središće prijavio projekt „Rekonstrukcija sportske dvorane u Murskom Središću – zamjena sportskog poda“

U srijedu, 24. travnja, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak prisustvovao je potpisivanju i uručivanju Ugovora za spomenuti projekt u vrijednosti od 136.419,00 eura.

Sportska dvorana u Murskom Središću će tako uskoro dobiti novi sportski pod, a uskoro će se potpisati i ugovor u vrijednosti od 883.501,39 eura za kompletnu energetsku obnovu sportske dvorane – novi krov, fasada, prozori, rasvjeta, solari, toplinske pumpe…

Time će sportska dvorana svakako postati atraktivnije mjesto za sportske događaje, treniranje i natjecanja, a također će se time u idućim desetljećima osigurati funkcionalnost sportske dvorane i neće biti potrebe za nekim većim investicijskim ulaganjima.

Obzirom što je iz ova dva javna poziva Gradu Mursko Središće dodijeljeno više od milijun eura značajno se rasterećuje gradski proračun. Uz Grad Mursko Središće više jedinica lokalne samouprave iz Međimurske županije dobilo je sredstva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje