Povežite se s nama

Sport

Kovačević: Hajduk je s pravom euforičan, no nadam se da smo nešto naučili od prošle sezone

Objavljeno:

- dana

Nogometaši Varaždina u subotu, 26. kolovoza u 19 sati na stadionu Varteksa u sklopu 6. kola SuperSport HNL-a dočekuju Hajduk.

Riječ je o dvije ekipe koje uz Osijek nisu doživjele ni jedan poraz u dosadašnjem tijeku prvenstva.

– Očekujemo mnoštvo naših navijača, a nadam se da ćemo im vratiti pobjedom. Kod njih je euforija. Već sam na proljeće rekao da je to sada jedan drugi Hajduk. U ljeti su se još dodatno pojačali i stvarno imaju razloga biti euforični– dodao je trener Varaždina.

Kovačević koji je kao glavnu opasnost izdvojio koga drugog nego Marka Livaju.

– Prošle sezone smo na svojoj koži osjetili kakav je Livaja igrač. On je najbolji igrač lige i svjesni smo njegove kvalitete. Nadam se smo nešto naučili od prošle sezone, ali nije Livaja Hajduk. Ima tu još kvalitetnih igrača – dodao je Kovačević koji za susret s Bilima ne možemo računati jedino na Ba i Drožđeka.

Spreman je Marko Vukčević, crnogorski reprezentativac na desnom boku varaždinskog sastava. On je protiv Rudeša imao vrlo dobar debi.

– Lijep grad, lijep klub. Stvarno su me svi lijepo prihvatili. Pratim hrvatsku ligu i prije sezone rekao sam da Hajduk nikad nije bio moćniji i bliži Dinamu, tako da će ova utakmica za nas biti praznik nogometa – zaključio je Vukčević.

Sport

Jana Koščak i Roko Farkaš prvaci Mediterana za mlađe seniore

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Atletičari Slobode Jana Koščak i Roko Farkaš nastupili su na Prvenstvu Mediterana za mlađe seniore i seniorke.

Jana Koščak osvojila je zlato i srebro. Srebro je osvojila u skoku u dalj s rezultatom od 6,33 m što je samo jedan centimetar manje od njenog osobnog rekorda. Zlatna je bila na 100 m prepone. Uvjerljivo je pobijedila s rezultatom 13,38 (vjetar +2,4).

Roko Farkaš bio zlatni na 200 metara. Po prvi puta spustio ispod 21 sekunde i s novim hrvatskim juniorskim rekordom od 20,89 postao prvakom Mediterana do 23 godine.

Hrvatski atletičara inače iz Egipta su se vratili s osam osvojenih medalja, od čega su tri zlatne, četiri srebrne i jedna brončana.

Nastavite čitati

Sport

Na Dalićevom preliminarnom popisu za Euro Ljubešćan Luka Ivanušec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: HNS

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić (57) objavio je preliminarni popis za Europsko prvenstvo.

Na popisu je nogometaš iz Ljubešćice koji trenutno nastupa za nizozemski Feyenoord Luka Ivanušec.

Rok za predaju konačnog popisa za kontinentalnu smotru je 7. lipnja do 23.59 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje