Povežite se s nama

Sponzorirani

U ACG Europe-u potpisan novi Kolektivni ugovor čime su značajno poboljšana materijalna prava svih zaposlenika!

Objavljeno:

- dana

ACG Europe d.o.o. jedan je od vodećih proizvođača tvrdih želatinskih kapsula u Europi. Nalazi se u Ludbregu, a dio je internacionalne organizacije ACG Worldwide čije je sjedište u Indiji.

ACG Worldwide je jedini integrirani svjetski proizvođač u farmaceutskoj industriji sa ponudom proizvoda koji uključuju kapsule, filmove i folije, inženjersku opremu i inspekcijske sustave.

Tvornica u Ludbregu trenutno je u procesu ekspanzije. Proizvodnja se širi s 10 na 16 proizvodnih linija, čime će se dnevna proizvodnja kapsula podići s 40 na oko 60 milijuna.

Povećanje proizvodnih kapaciteta praćeno je i značajnim promjenama u materijalnim pravima zaposlenika, i to već drugi puta u 2023. godini.

Tako je u petak, 11. kolovoza 2023. godine, potpisan novi Kolektivni ugovor između poslodavca ACG Europe-a i Sindikata energetike, kemije i nemetala Hrvatske.

Novim Kolektivnim ugovorom osigurano je povećanje mjesečnih primanja zaposlenika u proizvodnom dijelu kompanije u iznosu do 24%, najvećim dijelom kroz povećanje fiksnog mjesečnog dodatka koji je za sve zaposlenike povećan za 150 EUR / 1.130 kn bruto.

Prigodna nagrada za godišnji odmor (regres) uvećana je za 100% te sada iznosi 265 EUR / 2.000 kn.

Božićnica se u ACG Europe-u isplaćuje u iznosu od 265 EUR / 2.000 kn, Uskrsnica u iznosu od 132 EUR / 1.000 kn te dar djeci također u iznosu od 132 EUR / 1.000 kn.  Satnica za rad nedjeljom u trećoj smjeni uvećana je za 100%.

Uz sve navedeno, za zaposlenike proizvodnog dijela kompanije uvedene su mjesečne nagrade za radni učinak te prisutnost na radu u iznosu do 80,00 EUR / 600 kn neto.

Navedenim povećanjima, ACG je dodatno investirao u primanja zaposlenika u iznosu većem od 2,3 milijuna EUR na godišnjoj razini.

Već ranije tijekom godine došlo je i do povećanja iznosa putnih troškova koje kompanija isplaćuje, a koji su sada usklađeni s najnovijim cijenama goriva. Također je povećan i iznos naknade za topli obrok koji iznosi 66 EUR / 500 kn mjesečno, a zaposlenici uz naknadu za topli obrok ostvaruju i pravo na mjesečni iznos od oko 11 EUR / 83 kn za užinu (kava, sokovi, čokoladice).

Slika – direktor Društva ACG Europe d.o.o. Matko Vukušić, Željko Klaus i Dražen Balažinec, predstavnici Sindikata EKN-a Hrvatske.

Novi Kolektivni ugovor su potpisali direktor Društva ACG Europe d.o.o. Matko Vukušić te Željko Klaus i Dražen Balažinec, predstavnici Sindikata EKN-a Hrvatske.

Direktor Društva Matko Vukušić navodi: U skladu s našom misijom da svijet učinimo zdravijim, ACG isporučuje kvalitetna rješenja globalnoj farmaceutskoj i prehrambenoj industriji već šezdeset godina, na šest kontinenata i u stotinu zemalja.

Cijenimo naše zaposlenike diljem svijeta i drago nam je što smo potpisali ovaj Kolektivni ugovor kao dodatnu podršku našim zaposlenicima koji rade u proizvodnom pogonu u Ludbregu.

ACG Europe d.o.o. trenutno zapošljava 330 zaposlenika, no i dalje nastavljamo sa zapošljavanjem te širimo postojeći tim.

Trenutno najtraženija zanimanja u ACG Europe su: radnik u pripremi proizvodnje, operater stroja, operater završne dorade proizvoda, elektroinstalater u održavanju, mehaničar u održavanju, tehničar u kontroli kvalitete.

Ako ste strojarske / mehaničke / elektro / kemijske / farmaceutske / prehrambene struke i želite postati dio naše uspješne poslovne priče pošaljite svoj životopis na e-mail adresu

[email protected] ili nam se javite na broj mobitela 091/646-0111

Sponzorirani

Klađenje na Euro 2024 – Vodič kroz najbolje oklade i kvote

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Europsko prvenstvo najvažniji je nogometni događaj u ovoj kalendarskoj godini. Igra se u lipnju i srpnju u Njemačkoj.  Što je najvažnije, među 24 sudionika ponovo je svoje mjesto našla i Hrvatska. Zato će za vrijeme turnira interes za sportskom prognozom u našoj zemlji biti iznimno velik. U tu svrhu donosimo nekoliko savjeta za klađenje na Euro 2024.

Zašto se kladiti na Euro 2024?

Savjeti za klađenje na Euro 2024

Najvažnije oklade na Euro 2024

Tečajevi za Euro 2024

Koeficijenti na Hrvatsku

Najbolje kladionice za klađenje na Euro 2024

Najčešće postavljana pitanja

Zašto se kladiti na Euro 2024?

Kvalifikacije za Euro 2024 pokazale su koliko je reprezentativni nogomet izjednačen i neizvjestan. Da, postoji mnogo reprezentacija u Europi koje mogu pobijediti čak i one najuglednije na turniru.

Takva neizvjesnost podiže koeficijente u kladionicama. Zato možete očekivati da će tečajevi za Euro 2024 biti prilično krupni, čak i na najvećim favoritima. Nema sumnje, kvote koje ste imali priliku igrati prognozirajući kvalifikacije za UEFA Euro još su bile i umjerene, u odnosu na one kakve će biti ponuđene na glavnom turniru.

Klađenje na Euro 2024 se sviđa igračima i zato što prolaze one oklade koje više ne daju rezultate u klupskom nogometu. Izdvajamo okladu na zbroj golova, opciju na manje od 2.5 gola na utakmici. To u Premiershipu zadnjih godina gotovo da nikad ne prolazi, a sve teže čak i u nokaut fazi Lige prvaka.

Uz sve to, treba spomenuti da će vam mnogi u Hrvatskoj reći, kladi se na Euro 2024 zato što je veće zadovoljstvo pogoditi ishod dvoboja vlastite reprezentacije, u odnosu na klađenje na utakmice stranih klubova.

Savjeti za klađenje na Euro 2024

Najbolji savjeti za klađenje na Euro 2024 kreću od samih kvota. One ne smiju biti previše niske. Važan je i pametan izbor kladionice u kojoj ćete provoditi svoju strategiju.

Naravno, nužna je i sustavna igra, s ulogom koji odgovara vašem budžetu. Ako još k tome znate kako kombinirati klađenje na Euro 2024 prije početka utakmica s klađenjem uživo, dat ćete si dobru šansu da složite dobitni listić.

Oklade samo na kvote s visokim potencijalom

Tečajevi za Euro 2024 uglavnom su viši nego na klupskim utakmicama. Na vama je dobro izanalizirati utakmice, prije nego donesete odluku na koju okladu ćete staviti svoj ulog.

U pravilu ne bi trebalo igrati koeficijente ispod 1.70. Naime, već su nam Euro 2024 kvalifikacije pokazale kako je sve u reprezentativnom nogometu moguće. Zato si treba dati prostora za povremene pogreške, a to ćete ostvariti igranjem isključivo krupnijih tečajeva.

Potencijalna isplativost koeficijenta ovisi i o drugim faktorima. Morate uzeti u obzir formu, stil igre, motivaciju i stanje s ozljedama. Sve su to podaci na temelju kojih pada odluka kako će izgledati vaš listić.

Kladi se na Euro 2024 u više različitih kladionica

Iako se većina igrača u Hrvatskoj uvijek kladi u istoj kladionici, istina je da to nije najbolja strategija. Naime, otvaranjem računa u više kladionica dajete si šansu uloviti najvišu dostupnu kvotu za svaku vašu prognozu.

Nema sumnje, tečajevi za Euro 2024 neće biti isti kod svih priređivača sportskog klađenja. Katkad će biti veći u jednoj, katkad u drugoj kladionici. Ne zaboravimo niti bonuse u kladionicama koji su namijenjeni novim i postojećim korisnicima. Dodatna sredstva koja imate pravo u svakoj od njih uzeti ako ispunjavate uvjete i odredbe svakako pomažu pri vašoj dugoročnoj strategiji.

Vodite evidenciju o svim vašim okladama

Savjeti za klađenje na Euro 2024 ne bi bili potpuni bez da se osvrnemo na analitiku vaših oklada. Naime, obavezno biste trebali voditi evidenciju o onome što igrate. Iza svega treba stajati dugoročna strategija, na temelju koje ćete određivati visinu vašeg uloga.

Ulog na vašim listićima treba biti dosljedan. To znači da ne može na jednom biti vrlo visok, a na drugom sasvim nizak. Isto vrijedi i za ukupnu kvotu na koju se kladite. Uz to, svakako vodite evidenciju i o tipovima oklada koje su dali bolje rezultate od drugih, kako biste ih gurnuli u prvi plan na budućim listićima.

Najvažnije oklade na Euro 2024

Ponude za klađenje na Euro 2024 u online kladionicama uključuju pregršt različitih oklada. Možete se kladiti na gotovo svaki segment igre u svakoj utakmici. Mi pak izdvajamo nekoliko tipova oklada koje izazivaju poseban interes igrača u Hrvatskoj.

Klađenje na skupine

Tečajevi za Euro 2024 prilično su visoki već u grupnoj fazi natjecanja. Nema sumnje, utakmice će biti neizvjesne već u skupini, no kvalifikacije za Euro ipak su nam otkrile od kojih se reprezentacija može očekivati prolazak u nokaut fazu turnira.

Zato klađenje na skupine daje obećavajuće mogućnosti slaganja listića. Online kladionice nude vam priliku prognozirati tko će biti prvi u nekoj grupi, a tko osvojiti drugo mjesto. Kladiti se možete i na pojedinačne utakmice, s brojnim opcijama za igru.

Klađenje na ukupnog pobjednika

Klađenje na Euro 2024 posebno je zanimljivo dok pokušavate pogoditi konačnog pobjednika. Tu su kvote prilično visoke čak i na najveće favorite. Posebno su obećavajući koeficijenti prije samog turnira pa i u prvom kolu grupne faze. Tada se može tipovati na pobjednika, iako je jasno da je to jedna od najtežih oklada na ovakvom tipu turnira.

Iskusni igrači u Hrvatskoj obično tipuju na više od jedne reprezentacije. Time si značajno povećavaju izglede da pogode pobjednika.

Klađenje na najboljeg strijelca

Osim na pobjednika, na Europskom prvenstvu imate pravo pogađati i najboljeg strijelca. Radi se o još jednoj okladi koja ide uz visoke koeficijente. Povijest nas pak uči da tu zna biti i velikih iznenađenja, što vaš posao čini izazovnim.

Savjeti za klađenje na Euro 2024 kažu da biste na početku natjecanja svakako trebali odigrati na više različitih igrača, jer teško da ćete pogoditi ako tipujete samo na jednog. Naravno, što turnir ide dalje to ova oklada postaje lakša za pogoditi. No, i kvote su znatno manje.

Klađenje na finale

Za kraj, treba spomenuti finalnu utakmicu, kao krunu Europskog prvenstva. Radi se o dvoboju na koji se u svijetu u pravilu uplati najviše listića. Kladionice se pak potrude ponuditi vam pregršt različitih opcija koje možete igrati.Posebno popularno je klađenje uživo na finale. Tu imate pravo predviđati baš sve, od broja golova i kornera do individualnog učinka igrača pa i tko će dobiti karton.

Tečajevi za Euro 2024

Kao što smo već navikli posljednjih godina, tečajevi za Euro 2024 ponovo će biti najniži na moćnim reprezentacijama kao što su Francuska i Engleska, a ne pretjerano visoki niti na domaćinu Njemačkoj, kao ni na reprezentacijama koje vrebaju iz drugog plana, Portugalu i Španjolskoj.

Na ostalim reprezentacijama možete očekivati solidne kvote čak i protiv znatno slabijih suparnika. To je razlog zašto se mnogi vole kladiti na Euro 2024.

No, osim na pobjednika utakmica, svakako se mogu igrati i oklade na ishod prvog poluvremena, broj golova, poluvrijeme/kraj, oba tima daju/ne daju gol pa čak i pogađati točan rezultat. Tu se skrivaju visoke kvote koje iskusni hrvatski kladitelji obavezno stavljaju na svoje listiće.

Koeficijenti na Hrvatsku

Kad su u pitanju Euro kvalifikacije Hrvatska možda nije na uvjerljiv način izborila svoje mjesto među elitom. No, Dalićevu momčad sigurno nitko neće podcjenjivati u nastavku natjecanja.

Naša reprezentacija nalazi se u skupini sa Španjolskom, Italijom i Albanijom, što je izazovno, no čak tri momčadi mogu proći dalje pa optimistično gledamo na ishod grupne faze. Nakon toga sve postaje moguće, što je Hrvatska dokazala osvajanjem dvije medalje u nizu na Svjetskim prvenstvima.Tečajevi za Euro 2024 kažu da je Hrvatska na desetom mjestu među favoritima za osvajanje titule, s kvotom između 40 i 50, ovisno gdje igrate. To je kvota koju će mnogi poželjeti odigrati u našoj zemlji, svjesni da se može vjerovati u moć ove ekipe koja se već dokazala na velikoj sceni.

Najbolje kladionice za klađenje na Euro 2024

Europsko nogometno prvenstvo u fokusu je najboljih hrvatskih online kladionica u 2024. godini. Istina je, već kvalifikacije za Euro 2024 su bile redovito u ponudi online kladionica, no glavni turnir bit će još detaljnije praćen.

Favbet će nuditi azijski hendikep i azijski zbroj golova na svim utakmicama u Njemačkoj. Ponude za klađenje na Euro 2024 u ovoj kladionici sadržavat će i brojne druge zanimljive opcije, bilo da se kladite uživo ili prije početka utakmica.

Germania je pak uvećala svoj bonus dobrodošlice uoči Europskog prvenstva. Tečajevi za Euro 2024 bit će solidni na njezinoj web stranici, a sve oklade moći ćete odigrati i putem mobilne aplikacije.

Savjeti za klađenje na Euro 2024 ne bi bili potpuni bez da spomenemo ono što nudi Prva Sportska Kladionica. Naime, na njezinoj stranici bit će detaljno razrađene sve utakmice, s dostupnim klađenjem na individualni učinak igrača. Moći ćete se kladiti i na konačnog pobjednika natjecanja, kao i na momčadi koje će igrati u finalu.

Natjecanje u klađenju možemo pak očekivati u SuperSport kladionici, a nešto slično zasigurno priprema i Cro Bet. Admiral i ArenaBet također će svoju ponudu proširiti od 14. lipnja do 10. srpnja pa možemo reći da domaće stranice za sportsko klađenje sigurno neće razočarati svojom ponudom za vrijeme Europskog prvenstva…

Nastavite čitati

Sponzorirani

Za firme i pričesti najbolji odabir su plate i slastice iz kultne varaždinske Kavane Arbia Dorka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kultna varaždinska Kavana Arbia Dorka u Stepinčevoj ulici ovih dana je predstavila pregršt odličnih prigodnih kolača i torti od kojih hedonistima odmah rastu zazubice.

To ne čudi jer su odavno iznimno visoko postavili ljestvicu kvalitete, koja se uvijek iznova potvrđuje i tijekom proslava prvih pričesti ili firmi.

Okusi tradicije

Poznati su po tome da njihovi kuhari i slastičari sve pripremaju u kuhinji prepunoj domaćih sastojaka. Podsjećamo, poput drugih Arbijinih proizvoda, slastice su spravljene po domaćoj recepturi od brašna, kvasca, ulja i drugih probranih sastojaka iz asortimana Podravke, Vindije, Kraša, Zvijezde, OPG-a Šincek, Francka… S obzirom na to da Kavana Arbia Dorka uvijek nastoji maksimalno udovoljiti svim željama klijenata, ljubitelji biranih jela mogu uživati i u individualno izrađenim Platama – Arbia, Classik, Dalmatina, Slavonska, Zagorska ili Kids.

Svaka od njih, ovisno od narudžbe, može zadovoljiti od 4-5 do čak 36 osoba okupljenih na rođendanima, pričestima, krizmama, krštenjima, vjenčanjima, domjencima ili u drugim prigodama. Narudžbu spomenutih „mega plata“ aranžiranih na unikatnom drvenom pladnju je nužno obaviti 24-48 sati prije očekivanog termina preuzimanja (svaki dan od 7 do 21 h) u prostoru Kavane, na email adresu [email protected] ili telefonom na broj 042/302-104.

Pritom naručitelji mogu uz slastice ili platu odabrati i ukusan prilog poput običnih klipića, te onih punjenih šunkom, sirem, čvarcima…, odnosno slatke mini deserte od čokolade, naranče, cheese cake i druge.

Dodajmo i to da kultna varaždinska kavana redovito otkriva nova iznenađenja u ponudi na svojoj Facebook stranici Arbia Kavana Dorka.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje