Povežite se s nama

Život i društvo

Učenike na Vinici uz sve dosadašnje pogodnosti  dočekuje i nova uređena  sportska igrališta

Objavljeno:

- dana

Uz radne bilježnice, likovne mape, radne kutije i atlase za 5. razrede, produženi boravak, učenike na Vinici dočekuje i nova uređena sportska igrališta.

Naime, uređeni su košarkaško igralište, dva badminton terena, nogometno igralište s umjetnom travom, odbojka na pijesku kao i pitka voda koja je postavljena uz sportska igrališta.

– Ovim sportskim centrom kojeg će koristi učenici u nastavi tjelesne i zdravstvene kulture, Općina Vinica kako i svi njezini mještani dobivaju odličnu sportsku infrastrukturu. Izuzetno sam sretan i veoma ponosan što na početku nastavne godine možemo reći da i dalje ulažemo u obrazovanje izuzetno velika i značajna sredstva. Svaki euro koji je uložen u obrazovanje višestruko se vraća što su do sada u više navrata već potvrdili učenici naše škole. Još jednom im čestitam na svim dosadašnjim rezultatima te im želim mnogo uspjeha u novoj nastavnoj godini – istaknuo je načelnik Općine Vinica dr. sc. Branimir Štimec, prof.

Život i društvo

PU varaždinska organizira javnu prodaju bicikala

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijska uprava varaždinska će u petak, 24. svibnja s početkom u 9 sati održati javnu prodaju bicikla.

Javna prodaja bicikla će se održati u dvorištu Policijske postaje Ludbreg, na adresi  Ludbreg, Koprivnička 15. Bicikli se mogu razgledati neposredno prije kupnje, a početne cijene biti će istaknute na mjestu prodaje.

Kupnja je po načelu „viđeno-kupljeno“ i  isključuje naknadne prigovore.

Nastavite čitati

Život i društvo

Proglašena prirodna nepogodu zbog mraza za Općinu Bednja, šteta preko 1,6 milijuna eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Župan Anđelko Stričak je u ponedjeljak 20. svibnja proglasio prirodnu nepogodu zbog mraza za područje Općine Bednja.

 Mraz je velike štete na poljoprivrednim kulturama i trajnim nasadima nanio u noćnim i jutarnjim satima 26. travnja 2024. godine.

 Prema zahtjevu Općine Bednja dostavljenom Županijskom povjerenstvu za procjenu šteta, štete na poljoprivrednim kulturama, prvenstveno na vinogradima, povrtnim i voćarskim kulturama su od 30 do 80 posto.

 Prva procjena ukupne štete zbog mraza iznosi 1.600.000 eura. 

Sukladno Zakonu o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda, oštećeni štetu trebaju u roku od 8 dana od proglašenja prirodne nepogode prijaviti Općinskom povjerenstvu u pisanom obliku i na propisanom obrascu. U roku od 15 dana Općinsko povjerenstvo treba izraditi prve procjene šteta, a u roku od 50 dana Županijskom povjerenstvu dostaviti konačnu procijenjenu štetu.

 Županijsko povjerenstvo će potom u zakonskom roku prijavljene konačne procjene štete dostaviti Državnom povjerenstvu i nadležnim ministarstvima.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje