Povežite se s nama

Sport

FOTO Nogometaši Varaždina i Hajduka II po teškom i blatnjavom terenu podijelili bodove

Objavljeno:

- dana

Po vrlo teškom i blatnjavom terenu pred 1.000 gledatelja odigrana je utakmica 22. kola 2. HNL između Varaždina i Hajduka II, a završilo je 2:2.

Obje momčad vrlo oprezno su krenule u susret. U 9. minuti Varaždinci su imali prvu ozbiljniju prigodu. Slobodni udarac izveo je Domagoj Drožđek i njegova lopta u ruku je pogodila Antu Palaversu, pa je glavni sudac Ivan Župan pokazao na bijelu točku. Siguran je bio Drožđek dovevši Varaždince u 11. minuti u vodstvo. U nastavku je inicijativu imala gostujuća momčad. U 20. minuti Mate Šuto je glavom pucao pored gola, 12 minuta kasnije Teklić je pokušao sa šesnaest metara, ali vratar Varaždina Ivan Nevistić je branio. Samo dvije minute kasnije Teklić je opet bio opasan. Ovaj put njegov udarac s dvadesetak metara blokirala je domaća obrana. Inicijativa gostiju se isplatila u 44. minuti. Darko Nejašmić udarcem s preko dvadeset metara neobranjivo je pogodio za 1:1.

Drugi dio

U osmoj minuti nastavka Drožđek se sjurio u peterac, no njegov udarac nije iznenadio vratar Ljubića. U 59. minuti Bamidele je odlično potegnuo s dvadesetak metara, ali njegov udarac zaustavila je vratnica. Pritisak momčad Marija Kovačevića se nastavio. U 62. minuti nakon ubačaja Jerteca, Senić je pucao glavom, no lopta je otišla pored gola. U 66. Varaždinci su ponovno poveli. Nakon odlične akcije Drožđek je odlično asistirao Dejanu Glavici koji je bio neumoljiv za vodstvo od 2:1. Tri minute kasnije Hajduk II imao je izglednu priliku. Pucao je Ivan Delić, no Nevistić je opet bio na visini zadatka. Isti igrač ponovno je bio neprecizan u 78. minuti. U 81. Stanko Jurić šokirao je promrzlu publiku. Izbjegao je ofsajd zamku domaće obrane i poentirao za 2:2. Četiri minute kasnije Varaždinci su imali veliku prigodu. Drožđek je dao povratnu loptu, no Bamidele nije bio precizan. S druge strane Delić se našao oči u oči s Nevistićom, ali opet je vratar Varaždina obranio. Na kraju je svakoj ekipi pripao po bod. – Ostaje divljenje igračima obje ekipe, koji su nam pružili odlučnu predstavu, iako je bilo vrlo teško na takvom terenu – rekao je trener Hajduka II Mario Oreščanin. Igračima oba sastava čestitao je trener Varaždina Mario Kovačević, no ističe da ostaje žal za pobjedom budući da je njegova momčad dva puta vodila. – Nakon 15 minuta prvog dijela kao da smo stali i nismo bili aktivni prema naprijed. Drugo poluvrijeme dogovorili smo se da damo maksimum od prve minute. Na kraju nas je skupo koštala pogreška iz koje smo primili drugi gol – zaključio je Kovačević.

Sport

Berba medalja kajakaša Varteksa na domaćem natjecanju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kajak kanu klub održao je Kup mladih Varaždin i Otvoreno seniorsko prvenstvo Varaždina u kajak slalomu kod mostova na rijeci Dravi na kojem je nastupilo je 45 natjecatelja iz Hrvatske i BiH.

U ženskoj konkurenciji polaznika škole kajaka Dina Stanković bila je 2., a Lucija Plantak 3. U kajaku jednosjedu kod polaznika škole kajaka Borna Valjak plasirao se na 2. mjesto.

U kategoriji mlađih kadeta u kajaku Andrija Novak bio je 2. Kod starijih kadetkinja u kajaku pobijedila je Hana Valjak, a Leona Habek bila je druga. Najbolji kod starijih kadeta bio je Marin Bjeliš, drugi je bio Neo Vugrek, treći Domagoj Cerovečki, Domagoj Kracik 4., a Viktor Žmegač plasirao se na 5. mjesto. Kod juniora u kajaku Matija Novak plasirao se na 5. mjesto.

Na seniorskoj utrci u kajaku pobijedio je Nikola Novosel, a Damian Kukec bio je drugi. Održana je i utrka veterana u kanu jednosjedu gdje se Danijel Mijatović plasirao na 3. mjesto, Robert Rauš bio je 4., a Ervin Mijatović na 5. mjestu.

Nastavite čitati

Sport

Tristan Talan obranio naslov prvaka Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Kutini se održalo Prvenstvo Hrvatske za juniore i mlađe seniore u boksu. Iz Fight Cluba Kovačić nastupili su Mate Medenjak I Tristan Talan.

Mate je unatoč dobroj borbi ispao u kvalifikacijama. Tristan Talan prošlogodišnji prvak u polufinalu je pobijedio Karla Kenzevića, da bi u nedjelju, 5. svibnja u finalu jednoglasnom sudačkom odlukom svladao Mihaela Bulatovića iz Slavonskog Broda.

Tristan je time obranio titulu prvaka Hrvatske i potvrdio mjesto reprezentativca Hrvatske. Slijede mu pripreme za Europsko prvenstvo. 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje