Povežite se s nama

Sport

Gorica napadala i dominirala, no nogometaši Varaždina upisali pobjedu

Objavljeno:

- dana

Iako je Gorica dominirala većim dijelom susreta 10. kola SuperSport HNL, Varaždinci su stigli do pobjede s minimalnih 1:0.

Već u 2. minuti Varaždinci su opasno zaprijetili. Mitrovski se lijepo oslobodio čuvara i dao za Elezija čiji je udarac blokirao gostujući stoper Maloča.

U 10. minuti prva gostujuća prilika. Krizmanić je pucao glavom nakon ubacivanja Pršira, ali s gol crte je glavom očistio Boršić. Četiri minute kasnije u solidnoj je prilici bio gorički napadač Vujnović, no Zelenika se nije dao prevariti. U 21. minuti ponovno su zaprijetili gosti, ovaj put preko Mrzljaka. Ipak, njegov udarac s 20 metara nije bio prevelik izazov za Zeleniku.

U 23. minuti krasna akcija Gorice koja je završila udarcem Vujnovića, ali pored gola.

I onda u 25. minuti penal za Varaždince. Vratar Banić srušio je Drožđeka i sudac Duje Strukan pokazao je na bijelu točku.  Precizan je u 26. minuti bio Postonjski za 1:0.

U 34. minuti još jedna izgledna prilika domaćeg sastava. S 20 metara odapeo je Elezi, Banić je boksao, a u nastavku akcije udarci Boršića i Mitrovskog nisu bili precizni. Tri minute kasnije momčad Marija Kovačevića i dalje stišće obruč oko obrane Gorice. U izglednoj prilici našao se Drožđek čiji je pokušaj zaustavio gostujući obrambeni blok.

Na drugoj strani Gorica se probudila u 41. minuti. Pokušao je Mrzljak, ali njegov udarac otišao preko gola.

Prvu ozbiljnu priliku u drugom dijelu vidjeli smo u 54. minuti. U matnoj situaciji našao se Vujnović, ali njegov udarac odlično je obranio Zelenika. U 62. minuti Varaždin je ponovno teško živio. Prvo je Zelenika zaustavio jedan udarac Vujnovića upućen samo s nekoliko metara od gola, a u nastavku Jelenić je izbio loptu s gol-crte. Ritam je razbijen u nastavku zamjenama i gosti više nisu bili toliko dominantni.

U 72. minuti glavom nakon kornera pokušao je Krizmanić, ali preko gola. Uspjeli su Varaždinci izdržati pritisak, a imali su i dvije vrlo izgledne šanse u sudačkoj nadoknadi. Prvo je Drožđekov pokušaj obranio Banić, a onda je zadnjim trenucima susreta Domjanić promašio nemoguće s pet metara nakon asistencije Škaričića.

Ovo je treća pobjeda momčadi Marija Kovačevića ove sezone, a u idućem kolu gostuju kod Slaven Belupa.

Sport

Istra 1961 prekinula pozitivan niz nogometaša Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon dva uzastopna trijumfa, nogometaši Varaždina doživjeli su poraz u 35. kolu SuperSport HNL-a. Slavila je Istra 1961 u Puli s 2:0.

Trener Nikola Šafarić izveo je sastav: Zelenika – Nekić, Ba, Škaričić- Lusavec, Postonjski, Marina, Boršić – Poldrugač, Šego, Drožđek.

Dobru priliku imali su Varaždinci u 8. minuti. Nakon dobre kontre, Droždek je ispratio dodavanje na drugoj stativi i pucao malo pored gola. U nastavku su Varaždinci imali blagu inicijativu, no nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti vrata domaćina. Rezultatom 0:0 otišlo se na odmor.

U drugoj minuti nastavka domaćin je poveo. Lisica je u prvom kontaktu s loptom zabio nakon asistencije Blagojevića. Drugi gol Puljana stigao je 62. minuti. Ekong je uposlio Jaganjca koji je majstorski pogodio za 2:0, što je na kraju bio i konačan rezultat.

Bez obzira na poraz Varaždinci su ostali na 6. mjestu Lige, a u idućem, zadnjem kolu dočekuju Osijek.

Nastavite čitati

Sport

FOTO Varteks slavio u Beletincu u prvoj finalnoj utakmici Županijskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

U Beletincu je u srijedu, 15. svibnja odigrana prva finalna utakmica Županijskog nogometnog kupa. Varteks je slavio protiv Bednje s 2:1.

Utakmica je odigrana pred oko 700 gledatelja na igralištu kod mosta. Susret je bio visokoga tempa, svaki start bio je na nož, a na kraju se ključnom pokazala bolja fizička pripremljenost Varteksa koji se natječe u 3. NL Sjever.

Pod kraj susreta nogometaše Bednje, koji drže 4. mjesto Elitne ŽNL, hvatali su grčevi. No, u prvom dijelu Beletinčani su bili bolja momčad i to kapitalizirali pogotkom Vinka Horvatića u 8. minuti.

Već u četvrtoj minuti drugog dijelaVarteks je izjednačio preko Dejana Glavice koji je realizirao kazneni udarac. Slavlje Bumbarima i veselje White Stonesima donio Renan golom u 86. minuti.

Uzvratni finalni susret igra se na stadionu Sloboda 5. lipnja u 18 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje