Povežite se s nama

Sport

Nogometaši Varaždina u susjedskom derbiju s igračem više poraženi od Slaven Belupa

Objavljeno:

- dana

U Koprivnici je odigran susjedski derbi 11. kola SuperSport HNL-a. Iako su Varaždinci imali 2:2 i igrača više, Slaven Belupo je slavio 3:2.

U 14. minuti prva prava prilika za Slaven. Ubacio je Štefulj iza varaždinske obrane gdje se ubacio Štrkalj, ali njegov udarac sjajno je obranio varaždinski vratar Zelenika. No, dvije minute kasnije Štrkalj je bio neumoljiv. Glavom je zabio nakon odličnog ubačaja Boseca. U 18. minuti već je 2:0 za Koprivničane. Hoxha se sjurio prema šesnaestercu i lijepo pogodio za povećanje vodstva.

U 25. minuti mogli su Varaždinci smanjiti vodstvo domaćina. Odlično je Elezi uposlio Brodića koji je Suška mogao pitati u koju stranu želi da mu puca, no tukao je najbolji strijelac Varaždina izravno u vratar Farmaceuta.

Smanjenje domaće prednosti stiglo je sedam minuta kasnije. Ubacio je Postonjski i nakon gužve i flipera, pogodio je Pellumbi za 2:1. U 38. minuti sve je vraćeno na početak. Mitrovski je proigrao Boršića, on je iz prve pronašao Elezija koji je zabio za 2:2.

U četvrtoj minuti nastavka opasno se ubacio Štrkalj, ali odlično je njegov udarac obranio Zelenika. U 54. minuti u još jednoj matnoj situaciji našao se Liber, no njegov udarac završio je pored gola.

Prvi pokušaj Varaždina u drugom dijelu zabilježili smo u 58. minuti kada je s 20 metara iz slobodnjaka kapetan Postonjski tukao preko gola. Blizu trećeg gola domaćina bio je Štrkalj u 64. minuti. Ipak pucao je preko gola.

U 68. minuti Slaven je ostao s desetoricom na travnjaku jer je drugi žuti zbog neopeznog starta na Pellumbiju zaradio Liber.

Varaždin je potom imao jalovu inicijativu s igračem više i domaćin se dobro branio. Igrala se 82. minuti kada je obrana Varaždina zaspala, a Štrkalj je s 20 metara prekrasno pogodio za 3:2.

U sudačkoj nadoknadi Nekić je glavom pokušao, no preko gola i to je bila praktički jedina prilika Varaždina nakon isključenja Libera.

Slijedi reprezentativna stanka, a potom Varaždinci ugošćuju Lokomotivu.

Sport

Istra 1961 prekinula pozitivan niz nogometaša Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon dva uzastopna trijumfa, nogometaši Varaždina doživjeli su poraz u 35. kolu SuperSport HNL-a. Slavila je Istra 1961 u Puli s 2:0.

Trener Nikola Šafarić izveo je sastav: Zelenika – Nekić, Ba, Škaričić- Lusavec, Postonjski, Marina, Boršić – Poldrugač, Šego, Drožđek.

Dobru priliku imali su Varaždinci u 8. minuti. Nakon dobre kontre, Droždek je ispratio dodavanje na drugoj stativi i pucao malo pored gola. U nastavku su Varaždinci imali blagu inicijativu, no nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti vrata domaćina. Rezultatom 0:0 otišlo se na odmor.

U drugoj minuti nastavka domaćin je poveo. Lisica je u prvom kontaktu s loptom zabio nakon asistencije Blagojevića. Drugi gol Puljana stigao je 62. minuti. Ekong je uposlio Jaganjca koji je majstorski pogodio za 2:0, što je na kraju bio i konačan rezultat.

Bez obzira na poraz Varaždinci su ostali na 6. mjestu Lige, a u idućem, zadnjem kolu dočekuju Osijek.

Nastavite čitati

Sport

FOTO Varteks slavio u Beletincu u prvoj finalnoj utakmici Županijskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

U Beletincu je u srijedu, 15. svibnja odigrana prva finalna utakmica Županijskog nogometnog kupa. Varteks je slavio protiv Bednje s 2:1.

Utakmica je odigrana pred oko 700 gledatelja na igralištu kod mosta. Susret je bio visokoga tempa, svaki start bio je na nož, a na kraju se ključnom pokazala bolja fizička pripremljenost Varteksa koji se natječe u 3. NL Sjever.

Pod kraj susreta nogometaše Bednje, koji drže 4. mjesto Elitne ŽNL, hvatali su grčevi. No, u prvom dijelu Beletinčani su bili bolja momčad i to kapitalizirali pogotkom Vinka Horvatića u 8. minuti.

Već u četvrtoj minuti drugog dijelaVarteks je izjednačio preko Dejana Glavice koji je realizirao kazneni udarac. Slavlje Bumbarima i veselje White Stonesima donio Renan golom u 86. minuti.

Uzvratni finalni susret igra se na stadionu Sloboda 5. lipnja u 18 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje