Povežite se s nama

Sport

Zagreb nije dozvolio iznenađenje protiv Dabrova, povratnički debi Fabijana Grubišića

FOTO: RK Zagreb

Objavljeno:

- dana

Rukometaši Gradskog rukometnog kluba Varaždin 1930 u subotu, 14. listopada u Kutiji šibica odigrali su derbi 6. kola Premijer lige Lige A protiv favoriziranog Zagreba. Zagrebaši su slavili s 44:33.

Utakmica je bila izjednačena samo pet minuta kada je rezultat iznosio 4:4. Domaći rukometaši pokazali su da su kvalitetnija momčad te su diktirali igru.

Do odlaska na odmor prednost je hrvatskih prvaka narasla na velikih 24:13, a u prvom poluvremenu posebno su se iskazali Davor Ćavar sa sedam pogodaka, odnosno sjajni Ante Grbavac s čak 10 obrana, koji je na kraju skupio 17 obrana.

Nastavili su u drugom dijelu i slavili s plus 11.

Najraspoloženiji u varaždinskim redovima bili su Tin Vrbanec i Tin Šestak s po šest golova. Dodajmo da je protiv Zagreba svoj povratnički debi imao Fabijan Grubišić koji se vratio iz Al Aina iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Nakon šest odigranih kola Varaždinci drže 3. mjesto Lige, a u idućem kolu ugošćuju Sesvete.

Sport

3. NL Sjever: Varteks u derbiju uvjerljiv protiv Podravine

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varteks svladali su Podravinu u županijskom derbiju u 3. NL Sjever, s uvjerljivih 3:0.

Do kraja sezone preostale su im utakmice protiv Dinama Domaćinec (doma) i Virovitica (gostovanje) te naravno veliko finale kupa, uzvat protiv Bednje, 5. lipnja na Slobodi.

Ekipa Varteks istrčala je protiv Podravine u očekivano, šarenom sastavu, bez ‘požutjelog’ kapetana Kukeca, koji je bio na tribinama, dok su Glavica i Vlah preselili na klupu. Utakmica nije imala previše rezultatske važnosti, iako je Varteks matematički još može do trećeg mjesta.

S druge strane i Nevenko Blagaj nije mogao računati na čak šest igrača, tako se u ludbreške ‘Bluze’ u Varaždin stigle s tek tri igrača na klupu.

Gledatelji su mogli vidjeti dopadljivo prvo poluvrijeme, u kojem je Podravina čak i nešto pokušavala. Najbolju prigodu imali su u 26. minuti, kada Golub puca nakon prodora Sačera.

Ipak, iako bez nekih važnih igrača, Vareks je igrao odlično, obrana i vratar Banfić su bili sigurni, veznim redom su komandirali Romario, Renan kreirao, a Kanceljak i Havojić bili opasni u papadu.

Najbolju akciju odigrali su Bumbari u 36. minuti, odlična kombinacija, gdje na kraju Renan puca pokraj gola. Nedugo potom, i prvi pogodak na utakmici. Strijelac je bio Petar Havojić, nakon još jedne odlične akcije, u kojoj je asistent bio Brazilac Renan…

Nastavite čitati

Sport

Istra 1961 prekinula pozitivan niz nogometaša Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon dva uzastopna trijumfa, nogometaši Varaždina doživjeli su poraz u 35. kolu SuperSport HNL-a. Slavila je Istra 1961 u Puli s 2:0.

Trener Nikola Šafarić izveo je sastav: Zelenika – Nekić, Ba, Škaričić- Lusavec, Postonjski, Marina, Boršić – Poldrugač, Šego, Drožđek.

Dobru priliku imali su Varaždinci u 8. minuti. Nakon dobre kontre, Droždek je ispratio dodavanje na drugoj stativi i pucao malo pored gola. U nastavku su Varaždinci imali blagu inicijativu, no nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti vrata domaćina. Rezultatom 0:0 otišlo se na odmor.

U drugoj minuti nastavka domaćin je poveo. Lisica je u prvom kontaktu s loptom zabio nakon asistencije Blagojevića. Drugi gol Puljana stigao je 62. minuti. Ekong je uposlio Jaganjca koji je majstorski pogodio za 2:0, što je na kraju bio i konačan rezultat.

Bez obzira na poraz Varaždinci su ostali na 6. mjestu Lige, a u idućem, zadnjem kolu dočekuju Osijek.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje