Povežite se s nama

Sport

Hana Valjak osvojila 1. mjesto na rijeci Krki u Sloveniji

Objavljeno:

- dana

Članovi Kajak kanu kluba Varteks nastupili su na kajak maratonu održanom na rijeci Krki u Sloveniji. 

Nastupilo  je 75 posada iz Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.
Mlađi natjecatelji nastupili su na stazi duljine 4,5 kilometra i ostvarili odlične rezultate.

Kadetkinja Hana Valjak pobijedila je u kajaku jednosjedu. U kajaku su nastupili i mlađi kadet Domagoj Cerovečki koji se plasirao na 2. mjesto, te polaznik škole kajaka Borna Valjak koji se plasirao na 9. mjesto.

Na stazi duljine 16 km od Kostanjevice na Krki nastupili su u turističkom kanu dvosjedu Darko Tomašek i Igor Krajcar te se plasirali na 5. mjesto u konkurenciji dvosjeda.

Sport

FOTO Varteks slavio u Beletincu u prvoj finalnoj utakmici Županijskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

U Beletincu je u srijedu, 15. svibnja odigrana prva finalna utakmica Županijskog nogometnog kupa. Varteks je slavio protiv Bednje s 2:1.

Utakmica je odigrana pred oko 700 gledatelja na igralištu kod mosta. Susret je bio visokoga tempa, svaki start bio je na nož, a na kraju se ključnom pokazala bolja fizička pripremljenost Varteksa koji se natječe u 3. NL Sjever.

Pod kraj susreta nogometaše Bednje, koji drže 4. mjesto Elitne ŽNL, hvatali su grčevi. No, u prvom dijelu Beletinčani su bili bolja momčad i to kapitalizirali pogotkom Vinka Horvatića u 8. minuti.

Već u četvrtoj minuti drugog dijelaVarteks je izjednačio preko Dejana Glavice koji je realizirao kazneni udarac. Slavlje Bumbarima i veselje White Stonesima donio Renan golom u 86. minuti.

Uzvratni finalni susret igra se na stadionu Sloboda 5. lipnja u 18 sati.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić: Neki su govorili da nismo ambiciozni, a sada smo vrlo blizu našeg cilja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varaždina u petak, 17. svibnja u 18 sati otvaraju pretposljednje, 35. kolo SuperSport HNL-a kod Istre 1961.

Varaždinci taj susret dočekuju nakon dvije uzastopne pobjede, i to protiv Hajduka 1:0 te Rijeke 3:1.

– Prije susreta s velikom trojkom nitko nas nije vidio na 6. mjestu. Čeka su nam neki spočitavali da smo neambiciozni. Eto tu smo, blizu našeg cilja – ističe trener i sportski direktor Varaždina, Nikola Šafarić.

Puljani su u prošlom kolu odigrali 1:1 s Hajdukom.

– Čeka nas zahtjevna utakmica. Istra igra živ, agresivan nogomet s puno trke. Moramo odgovoriti na te zahtjeve, no dvije pobjede u zadnja dva kola daju nam zapravo da se i u Puli nadamo pozitivnom rezultatu – zaključio je Šafarić koji neće moći računati na kartoniranog Vukčevića, ozlijeđenog Jelenića, Lesjak je s ekipom Druge gimnazije u Kini na Svjetskom prvenstvu srednjih škola, dok je pod upitnikom i Dabro.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje