Povežite se s nama

Sport

Patrik Vučković iz FC Kovačić viceprvak Hrvatske u boksu

Objavljeno:

- dana

U Kutini je održano Prvenstvo Hrvatske u boksu za mlađe seniore, a za varaždinski Fight Club Kovačić nastupio je Patrik Vučković u kategoriji do 60 kg.

Patrik je u četvrtfinalu pobijedio Juraja Nemarnika kluba King, da bi mu protivnik u polufinalu  bio Nino Mestrović Nino iz kluba Leonid. Vučković je bio bolji rezultatom 4:1, no nažalost u finalu nije mogao nastupiti zbog povišene temperature te je osvojio titulu viceprvaka Hrvatske. 

Odličan rezultat za mladog borca koji je tek prvu godinu mlađi senior.

Sport

Vladimir Canjuga već je 44 rukometni trener: Ovo mi je bila najstresnija sezona u karijeri

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivanečki rukometni stručnjak Vladimir Canjuga već je 44 godine rukometni trener. Iza sebe ima 31 godinu iskustva vođenja prvoligaških klubova u ženskom i muškom rukometu. Vodio je Ivančicu, Varteks, čakovečki Pipo, a već je osam godina s prekidom od nekoliko mjeseci trener varaždinske Koke.

S njim su Kokice osvojile dva treće, dva četvrta, dva peta mjesta te su prošle sezone završile na 7. mjestu.

Ove sezone Canjuga, njegove rukometašice i uprave kluba do zadnjih kola su se borili za ostanak.

Muka

– U  dugoj trenerskoj karijeri ni jedna sezona mi nije bila toliko stresna kao ova, no uspjeli smo – ističe Vladimir Canjuga, ujedno i bivši izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije te bivši trener mnogih mlađih muških reprezentativnih kategorija. Kroz njegove ruke prošli su Balić, Lacković, Šprem, Špoljarić, Gojun, Musa, Čupić, Kopjar, Stepančić, Duvnjak…

Koka je ove sezone na kraju uspjela osvojiti 19 bodova, zauzevši 9. mjesto 1. hrvatske rukometne lige za žene.

– Bilo je jako stresno. U zadnjim utakmicama visio nam je mač na nad glavom, no nekako smo uspjeli zaista mađioničarskim trikovima izboriti ostanak. Svaka utakmica je bila stani-padni, toliko stresa za mene, igračice i upravu, to je bilo strašno – ističe Canjuga.

Njegova ekipa cijelu sezonu borila se s ozljedama.

– Nisam mogao utjecati na sastavljanje ekipe na početku sezone. Kasnije nekoliko odlazaka, pa ozljede nekoliko igračica, i bilo je stvarno teško. Većina cura studira u Zagrebu, Osijeku ili Čakovcu, pa je na treninzima u ponedjeljak bilo samo pet do šest igračica. To se prije nije događalo, pa su nam morali uskočiti 17-godišnjaci Gradskog rukometnog kluba Varaždin 1930 – ističe Canjuga.

To se zbilja gotovo nikad nije dogodilo, no signal je to da je hrvatski ženski rukomet zbilja na dnu.

Nikad lošija liga

– Liga po meni nikad nije bila lošija, a opet s druge strane nikad nije bila izjednačenija. Podravka je bez prevelike muke uzela naslov ispred Lokomotive koja joj ove sezone nije bila ni blizu, no čak pet ekipa bilo je u borbi za 3. mjesto, kao što je i pet ekipa do zadnjeg kola bilo u borbi za ostanak – ističe ivanečki rukometni stručnjak koji drži da se njegova ekipa za sljedeću sezonu mora pojačati.

– Koka je klub koji mora biti stabilni ženski prvoligaš. Ne smijemo si dopustiti da do zadnjeg kola strepimo hoćemo li ispasti. Uprava kluba na čelu s direktorom Premužićem aktivno radi na dovođenju određenih igračica, i vjerujemo da ćemo uspjeti dovesti tri do četiri pojačanja kako bi bili stabilni iduće sezone – zaključio je Canjuga.

Seniorkama Koke slijedi pauza, a pripreme za iduću sezonu počet će početkom kolovoza.

Nastavite čitati

Sport

Juniorima Visie treće ekipno na Prvenstvu Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Požegi je odigrano Prvenstvo Hrvatske za juniore i mlađe kadete, a stolnotenisači Visie ostvarili su odličan uspjeh – 3. mjesto u juniorima.

Nastupili su u sastavu Vito Milak, Simon Vincek, Simon Dvorski i Mark Marčec.

– Izniman uspjeh uzmemo li u obzir da su dečki nastupili u starijoj kategoriji osim Vinceka – istaknula je trenerica Petra Petek.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje