Povežite se s nama

Sport

Kreće stolnoteniski spektakl u varaždinskoj Areni

Objavljeno:

- dana

Od 2. do 7. travnja Varaždin će po prvi put biti domaćin međunarodnom turniru iz serije WTT Feeder.

U prijestolnici najstarije županije u Hrvatskoj svoju sreću u sportskim arenama tražit će 240 stolnotenisača i stolnotenisačica iz 40 zemalja svijeta. Ukupno će kroz Varaždin prodefilirati oko 400 sportaša i pratećeg osoblja, a brojke su iznad očekivanja.

Ne treba čuditi, jer iako je ovo prvi ovakav seniorski turnir, već dulje vrijeme u Areni se godinama održava omladinski WTT Youth Contender, koji je uvijek bio među bolje organiziranim turnirima i vrlo dobro posjećen. Naravno, seniorski turnir nema veze s omladinskim, ali ovo je i olimpijska godina i igrači sa svih strana ‘love’ turnire po cijelom svijetu kako bi pronašli put do Pariza.

– Velika čast za naš grad je ugostiti svjetsku seriju turnira, ali ujedno nas ti izazovi i vesele. Dosad smo se pokazali kao dobri organizatori i domaćini, pogotovo kada smo organizirali EP u vrijeme korone. Imamo dobre uvjete i kapacitete. Je, ovaj turnir je na višoj razini, kompliciraniji, ipak je riječ o profesionalnim seniorskim igračima, drugi sistem igranja itd. Ali kad je uigrana ekipa sve se lako rješava. U Areni će nastupiti ponajbolji svjetski igrači, vrhunska promocija grada, ali i sporta – istaknuo je Tomislav Crnadak, član organizacijskog odbora.

Sličnog razmišljanja je i Renato Čengić, direktor Hrvatskog stolnoteniskog saveza koji je uz Grad Varaždin i organizator ovog događaja.

Boje Varaždina predstavljat će Ronald Ređep te Ivana Malobabić, igračica STK Varaždin koja nastupa u inozemstvu.

Sport

Dvojica nogometaša Varaždina na popisu za prijateljske utakmice U-21 reprezentacije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Izbornik Dragan Skočić objavio je popis igrača U-21 reprezentacije za prijateljske susrete koji slijede u lipnju.

Na popisu su se našla dvojica nogometaša Varaždina. Riječ je o Luki Škaričiću te Karlu Lusavcu. Poziv je dobio i nogometaš iz Nedeljanca koji brani boje Lokomotive Ivan Canjuga.

U-21 reprezentacija okuplja se 4. lipnja u 12:00 sati u Zagrebu, a prvu prijateljsku utakmicu igra 7. lipnja u 18:00 sati protiv Irske na stadionu Vrbovec. Druga utakmica na rasporedu je 11. lipnja u 18:00 sati protiv Švedske na stadionu u Zaprešiću.

Nastavite čitati

Sport

Luna Šafran i Lucija Plantak okitile se medaljama na Kupu mladih Grada Zagreba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kadeti Kajak kanu kluba Varteks nastupili su na Kupu mladih Grada Zagreba u kajak slalomu održanom na Jarunu uz sudjelovanje 45 natjecatelja iz Hrvatske.

U kajaku jednosjedu (K-1) kod mlađih kadetkinja Luna Šafran plasirala se na 2., a Lucija Plantak na 3. mjesto. U kajaku kod mlađih kadeta Borna Valjak plasirao se na 2. mjesto.

Kod starijih kadetkinja u kajaku pobijedila je Hana Valjak. Najbolji kod starijih kadeta bio je Marin Bjeliš, drugi je bio Neo Vugrek, Domagoj Kracik  bio je 5., Viktor Žmegač 7., a Domagoj Cerovečki plasirao se na 8. mjesto.

Na Tacnu u Ljubljani na rijeci Savi održano je Europsko prvenstvo u kajak slalomu. Kajak kanu klub Varteks na natjecanju su predstavljali braća Katja i Roko Bengeri u sastavu reprezentacije Hrvatske.

Katja Bengeri nastupila je u dvije discipline, te se u kategoriji kajaka jednosjeda (K1) plasirala na 23. mjesto, dok se u kanu jednosjedu (C1) plasirala na 24. mjesto. Roko Bengeri nastupio je u kajaku jednosjedu i plasirao se na 23. mjesto.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje