Povežite se s nama

Crna kronika

Muškarac (56) koji je pred Novu godinu bacio bombu na partnericu i ozlijedio ju zaradio optužnicu

Objavljeno:

- dana

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 26. ožujka 2024., nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina starog 56 godina zbog počinjenja kaznenog djela pokušaja ubojstva iz Kaznenog zakona i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz istog zakona.

>> Pijan bacio bombu u dvorištu obiteljske kuće i pokušao ubiti izvanbračnu suprugu

– Okrivljenog 56-godišnjaka optužnicom se tereti da je 29. prosinca 2023., na dvorištu obiteljske kuće u mjestu Sveti Križ, u kojoj je živio s 53-godišnjakinjom, u alkoholiziranom stanju aktivirao ručnu bombu koju je neovlašteno posjedovao i bacio ju na stepenište ispred ulaza u kuću gdje je tada bila 53-godišnjakinja pa je bomba eksplodirala i ozlijedila ju. Okrivljenog 56-godišnjaka tereti se i da je neovlašteno posjedovao još jednu ručnu bombu – objavio je DORH.

Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a vijeće Županijskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetništva i produljilo mu istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Crna kronika

U okrilju noći lopovi harali po kafićima, odnijeli novac, ali i alkoholna pića

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Tijekom noći 26./27. lipnja, nepoznati je počinitelj provalio u ugostiteljski objekt u Maruševcu te otuđio novac iz kase. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno. Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Iste noći nepoznati je počinitelj provalio u ugostiteljski objekt u Cestici te iz skladišta otuđio razna žestoka alkoholna pića. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 100 eura. Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Također, provalili su i u ugostiteljski objekt u Cerju Tužnom i otuđio novac iz registar kase. Materijalna će se šteta utvrditi naknadno. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Nepoznati je počinitelj provalio i u ugostiteljski objekt u mjestu Novaki te otuđio novac iz registar kase. Prema izjavi vlasnice, materijalna šteta iznosi oko 200 eura. Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela.

U četvrtak, 27. lipnja u ulici Miroslava Krleže u Varaždinu, nepoznati je počinitelj provalio u stan 67-godišnjaka te otuđio iznos od više stotina eura. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju otkrivanja počinitelja ovog kaznenog djela

Nastavite čitati

Crna kronika

U vozilu izvučenom iz kanala kod Sračinca pronađeno tijelo ženske osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas u popodnevnim satima policija je iz odvodnog kanala HE Varaždin kod Sračinca izvukla vozilo u kojem je bilo tijelo ženske osobe.

Kako smo ranije danas izvijestili, jučer u 21:27 PU Varaždinska zaprimila je dojavu građanima da je kod HE Varaždin kod odvodnog kanala u Sračincu jedno vozilo sletjelo u kanal i potonulo.

Na mjesto događaja žurno su upućeni policijski službenici s ciljem traganja za osobom i vozilom.

Potraga se nastavila u ranim jutarnjim satima današnjeg dana, a u istu su bili uključeni policijski službenici interventne i specijalne policije te pripadnici HGSS-a.

Ronioci specijalne policije pronašli su vozilo te je isto u 16.50 sati izvučeno na obalu. Utvrđeno je da se radi o osobnom vozilu u kojem je pronađeno tijelo za sad nepoznate ženske osobe.

Dežurna državna odvjetnica odredila je očevid na vozilu i naložila obdukciju te je tijelo unesrećene prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice Varaždin.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje