Povežite se s nama

Život i društvo

Osnovna škola Kneginec Gornji bogatija za školski vrt i prometni poligon

Objavljeno:

- dana

Općina Gornji Kneginec pokrenula je inicijativu za školski vrt koji bi uređivali učenici sa zaposlenicima škole.

Odrađeni su poslovi pripreme terena i ograđivanja od susjednih privatnih parcela koje su obavili djelatnici KNEKOM-a. U funkciji je tako ostalo 1600 m2 te je vrt u petak, 12. travnja, predan na korištenje Učeničkoj zadruzi „Kneginja“ i Dječjem vrtiću.

Ujedno je na inicijativu Općine pokrenuto i uređenje prometnog poligona Osnovne škole Kneginec Gornji za što će se utrošiti 10.948,90 eura koje je osigurala Varaždinska županija. Radove obavlja tvrtka CRTORAD iz Jalkovca.

Prometni poligon će služiti za učenje osnovnoškolske djece ponašanju u prometu, prije svega kod vožnje biciklom, a za što će im biti izdavane i odgovarajuće potvrde.

Život i društvo

Gradonačelnica V. Toplica s predstavnicima udruga potpisala ugovore o dodjeli financijskih sredstva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Varaždinskim Toplicama u ponedjeljak je, 13. svibnja, upriličeno potpisivanje ugovora o dodjeli financijske potpore projektima i programima od interesa za opće dobro koje provode udruge i druge organizacije civilnog društva na području Grada Varaždinskih Toplica u 2024. godini.

Financijsku potporu ostvarile su ukupno 22 udruge za 24 programa, i to: Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Varaždinske Toplice, Udruga žena „Naši cajti”, Udruga umirovljenika Varaždinske Toplice, Lovačka udruga „Kalnik”, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH – podružnica Varaždinske županije – ogranak Varaždinske Toplice, Udruga vinogradara i voćara „Sveti Martin”, Vatrogasna zajednica Grada Varaždinske Toplice, Planinarsko društvo „Tonimir”, Udruga žena „Svibovečki zvon” Svibovec, Karate klub „AIK”, Lovačko društvo „Jelen”, Udruga „Biserna dolina” Grešćevina te Moto klub „Aquabikers”, ali i neke udruge koje nisu s područja grada, no svojim projektima i programima djeluju u interesu za opće dobro na području Varaždinskih Toplica.

Ugovore je s predstavnicima udruga potpisala gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković koja je tom prilikom istaknula zadovoljstvo što na području grada postoji mnogo aktivnih udruga.

– Udruge su te koje doprinose društvenom, kulturnom i sportskom životu našega grada. One ujedno čuvaju našu tradiciju, kulturu i baštinu kojom se svi zajedno ponosimo. Stoga mi je drago da imamo priliku nagraditi, odnosno pomoći tolikom broju udruga, vjerujem da ćete i u budućnosti biti isto tako uspješni u provedbi svojih aktivnosti. Hvala vam na svemu što radite za naš grad – rekla je gradonačelnica Ratković, poručivši da će udruge u Gradu uvijek pronalaziti partnera.

Nastavite čitati

Život i društvo

Nova grupa trnovečkih osnovnoškolaca završila školu plivanja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradskim bazenima u Varaždinu ovih su dana ponovo odjekivali dječja vika i smijeh – nova grupa mališana iz općine Trnovec Bartolovečki učila je i naučila plivati.

Riječ je o novoj generaciji učenika 4. razreda Osnovne škole Trnovec, njih 36 te 18 učenika Osnovne škole Šemovec koji su uz vodstvo stručnih trenera uspješno završili petodnevnu školu plivanja. Podršku im je pružila i na uspjehu čestitala načelnica Verica Vitković.

– Jako je važno da djeca pohađaju ovakve aktivnosti, njima je to prije svega zanimljivo i zabavno, ali i iznimno korisno. Raduje me što su svi uspješno savladali ovaj program i neizmjerno smo zbog toga zahvalni svim trenerima. Djeci čestitam što su završila školu plivanja, ali njihov me uspjeh i ne čudi, budući da su svi vrlo marljivi i inače se bave sportom – rekla je načelnica.

Podsjetila je koliko je važno da se djeca druže i da budu što aktivnija u svoje slobodno vrijeme.

– Današnja moderna tehnologija im odvlači pažnju, ali ovo je naš način da ih potičemo da što više borave u prirodi, da se zajedno igraju, da se bave sportom, a ne da samo sjede pred računalima – kazala je načelnica Vitković.

Školu plivanja, kao i prijevoz za osnovnoškolce, iz svog je proračuna financirala Općina Trnovec Bartolovečki i kao i uvijek dosad, za roditelje je bila besplatna.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje